Siirry suoraan sisältöön

Kameraperustainen digitaalinen taide (7 op)

Toteutuksen tunnus: T26K119OJ-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2021 - 14.02.2022

Ajoitus

21.02.2022 - 03.04.2022

Laajuus

7 op

Virtuaaliosuus (op)

3 op

Toteutustapa

58 % Lähiopetus, 42 % Etäopetus

Yksikkö

Kuvataiteilijakoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 35

Tutkinto-ohjelma

  • Kuvataiteilijakoulutus

Opettaja

  • Jari Penttinen
  • Panu Pohjola

Vastuuhenkilö

Panu Pohjola

Opiskelijaryhmät

  • T26K21S
    Kuvataiteilijakoulutus, Tornio, syksy 2021

Tavoitteet

Osaat yleisimmät sähköön ja sen käyttöön liittyvät termit, säännöt ja turvallisuuden Tunnet studiovalaisun perusmetodin ja osaat käyttää sitä tuottaessasi kuvaa.
Osaat käyttää mobiililaitteita tausta- ja markkinointimateriaalin tuottamiseksi eri kanavien ja oman yleisösi sisällöllisten ja teknisten vaatimusten mukaisesti.
Osaat suunnitella ja tuottaa valokuvaamalla kaiken kuvakollaasin vaatiman materiaalin oikeassa muodossa ja formaatissa, niin, että pystyt yhdistämään ne suunnitelman mukaisesti yhdeksi teokseksi.
Osaat kuvankäsittelyohjelmaa käyttäen yhdistää kuvakollaasia varten kuvaamasi valokuvat yhdeksi isommaksi teokseksi, jonka ideaa ei olisi voinut toteuttaa ilman tätä tekniikkaa.
Osaat kuvata studio-olosuhteissa taiteilijamuotokuvan ja käsitellä sen sopivaksi portfolio- ja kotisivukäyttöön.
Osaat värihallinnan teoksen eri vaiheissa projektin aloittamisesta, työtilan muokkaamisen kautta valmiin teoksen vedostamiseen asti.

Sisältö

Yleisimmät sähköön ja sen käyttöön liittyvät termit, säännöt ja turvallisuus Studiovalaisun perusmetodit ja käyttö tuottaessasi kuvaa.
Mobiililaitteita tausta- ja markkinointimateriaalin tuottaminen eri kanavien ja oman yleisösi sisällöllisten ja teknisten vaatimusten mukaisesti.
Suunnittelet ja tuotat valokuvaamalla kaiken kuvakollaasin vaatiman materiaalin oikeassa muodossa ja formaatissa, niin, että pystyt yhdistämään ne suunnitelman mukaisesti yhdeksi teokseksi. Kuvankäsittelyohjelmaa käyttäen yhdistät kuvakollaasia varten kuvaamasi valokuvat yhdeksi isommaksi teokseksi, jonka ideaa ei olisi voinut toteuttaa ilman tätä tekniikkaa. Kuvata studio-olosuhteissa taiteilijamuotokuvan ja käsittelet sen sopivaksi portfolio- ja kotisivukäyttöön.
Värihallinta teoksen eri vaiheissa projektin aloittamisesta, työtilan muokkaamisen kautta valmiin teoksen vedostamiseen asti.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Arviointikohde: Valokuvaportfolio, oppimistehtävät
Opintojakson arviointiin käytetään pisteytystä, joka muodostuu oppimistehtävien pisteistä ja valokuvaportfoliosta

Valokuvasarja ja oheismateriaali sekä oppimistehtävät on palautettu ajallaan, käyttötarkoituksen mukaisessa formaatissa , laadulla ja laajuudessa sovittuun kohteeseen. Mikäli näissä on puutteita, tulee taiteilijan pystyä itsenäisesti tekemään pyydetyt täydennykset annettuun määräpäivään mennessä sovitulla tavalla.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Valokuvasarja ja oheismateriaali sekä oppimistehtävät on palautettu ajallaan, käyttötarkoituksen mukaisessa formaatissa, laadulla ja laajuudessa sovittuun kohteeseen. Mikäli näissä on puutteita, tulee taiteilijan pystyä itsenäisesti tekemään pyydetyt täydennykset annettuun määräpäivään mennessä sovitulla tavalla. Valokuvien muoto ja toteutustapa tukevat kokonaisuutta visuaalisesti pääväittämän kautta perustelulla tavalla. Valokuvasarjan otsikointi ja kuvien nimeäminen auttaa oivalluksen syntymisessä

Taiteilijaesittelyssä on osattu sijoittaa tekijä valokuvataiteen jatkumoon ja projektisesittely sitoo projektin laajemmin yleistettävään asiayhteyteen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Valokuvasarja ja oheismateriaali sekä oppimistehtävät on palautettu ajallaan, käyttötarkoituksen mukaisessa formaatissa, laadulla ja laajuudessa sovittuun kohteeseen. Mikäli näissä on puutteita, tulee taiteilijan pystyä itsenäisesti tekemään pyydetyt täydennykset annettuun määräpäivään mennessä sovitulla tavalla. Valokuvasarja toteuttaa pääväittämän niin, että katsojalle syntyy oivallus pääväittämästä kuviin ja niitä tukeviin teksteihin paneutuessa.

Valokuvasarjan otsikointi ja kuvien nimeäminen auttaa oivalluksen syntymisessä. Pääväittämää toteutetaan projektin sisältöä tukevin monipuolisin visuaalisin, teknisin ja sanallisin keinoin. Valokuvien muoto ja toteutustapa tukevat kokonaisuutta visuaalisesti pääväittämän kautta perustelulla tavalla.

Taiteilijaesittelyssä on osattu sijoittaa tekijä valokuvataiteen jatkumoon ja projektisesittely sitoo projektin laajemmin yleistettävään asiayhteyteen.