Keräilytuotteiden käyttö ja jalostus (5 op)
Toteutuksen tunnus: R604ML73OJ-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
29.03.2021 - 22.02.2022
Ajoitus
01.03.2022 - 31.05.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
4 op
T&K-osuus
5 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus
Yksikkö
Metsätalousinsinöörikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 60
Opettaja
- Juho Haveri-Heikkilä
- Anu Tossavainen
- Anne-Mari Väisänen
Vastuuhenkilö
Juho Haveri-Heikkilä
Opiskelijaryhmät
-
RA64M19SMetsätalouden koulutus (monimuoto-opiskelu) Rovaniemi syksy 2019
-
R64M19SMetsätalouden koulutus (päiväopiskelu) Rovaniemi syksy 2019
-
R61M20SAgrologikoulutus (päivätoteutus), Rovaniemi, syksy 2020
-
R61M19SMaaseutuelinkeinojen koulutus (päiväopiskelu) Rovaniemi syksy 2019
Tavoitteet
Osaamistavoitteet:
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteet ja erikoisluonnontuotteet
Opiskelija tietää luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja ymmärtää jalostuksen merkityksen tuotteen kehityksessä
Sisältö
Teemat:
Suomen yleisimmät luonnontuotteet ja erikoisluonnontuotteet
Luonnontuotteiden taloudellinen merkitys metsänomistajille
Luonnontuotteiden tuotanto metsätalouden toimenpiteenä: luonnontuotteiden viljely ja puoliviljely (agrometsätalous)
Luonnontuotteiden jalostus ja jalostuksen menetelmät
Aika ja paikka
Kevät 2022
Opetusmenetelmät
Lähiopetus, itsenäinen työskentely, ryhmätyöskentely
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2
Opiskelija tietää Suomen yleisimpiä luonnontuotteita ja erikoisluonnontuotteita
Opiskelija tuntee luonnontuotteiden taloudellista merkitykstä metsänomistajille
Opiskelija tuntee yleisimpiä viljely- ja puoliviljelymenetelmiä osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja jalostuksen merkitystä tuotteen kehityksessä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteeet ja erikoisluonnontuotteet
Opiskelija tietää ja osaa kuvata luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmät ja jalostuksen merkityksen tuotteen kehityksessä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteeet ja erikoisluonnontuotteet sekä tuntee niiden käyttökohteita
Opiskelija tietää ja osaa kuvata luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta ja osaa valita ja perustella kohteelle sopivan menetelmän
Opiskelija tietää ja osaa soveltaa keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja jalostuksen merkitystä tuotteen kehityksessä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
0-5
Hyväksytty arvosana: aktiivinen läsnäolo opetuksessa, tehtävien suorittaminen hyväksytysti