Siirry suoraan sisältöön

Keräilytuotteiden käyttö ja jalostus (5 op)

Toteutuksen tunnus: R604ML73OJ-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

29.03.2021 - 22.02.2022

Ajoitus

01.03.2022 - 31.05.2022

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

4 op

T&K-osuus

5 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Metsätalousinsinöörikoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 60

Opettaja

  • Juho Haveri-Heikkilä
  • Anu Tossavainen
  • Anne-Mari Väisänen

Vastuuhenkilö

Juho Haveri-Heikkilä

Opiskelijaryhmät

  • RA64M19S
    Metsätalouden koulutus (monimuoto-opiskelu) Rovaniemi syksy 2019
  • R64M19S
    Metsätalouden koulutus (päiväopiskelu) Rovaniemi syksy 2019
  • R61M20S
    Agrologikoulutus (päivätoteutus), Rovaniemi, syksy 2020
  • R61M19S
    Maaseutuelinkeinojen koulutus (päiväopiskelu) Rovaniemi syksy 2019

Tavoitteet

Osaamistavoitteet:
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteet ja erikoisluonnontuotteet
Opiskelija tietää luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja ymmärtää jalostuksen merkityksen tuotteen kehityksessä

Sisältö

Teemat:
Suomen yleisimmät luonnontuotteet ja erikoisluonnontuotteet
Luonnontuotteiden taloudellinen merkitys metsänomistajille
Luonnontuotteiden tuotanto metsätalouden toimenpiteenä: luonnontuotteiden viljely ja puoliviljely (agrometsätalous)
Luonnontuotteiden jalostus ja jalostuksen menetelmät

Aika ja paikka

Kevät 2022

Opetusmenetelmät

Lähiopetus, itsenäinen työskentely, ryhmätyöskentely

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Opiskelija tietää Suomen yleisimpiä luonnontuotteita ja erikoisluonnontuotteita
Opiskelija tuntee luonnontuotteiden taloudellista merkitykstä metsänomistajille
Opiskelija tuntee yleisimpiä viljely- ja puoliviljelymenetelmiä osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja jalostuksen merkitystä tuotteen kehityksessä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteeet ja erikoisluonnontuotteet
Opiskelija tietää ja osaa kuvata luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta
Opiskelija tietää keräilytuotteiden jalostusmenetelmät ja jalostuksen merkityksen tuotteen kehityksessä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Opiskelija tietää Suomen yleisimmät luonnontuotteeet ja erikoisluonnontuotteet sekä tuntee niiden käyttökohteita
Opiskelija tietää ja osaa kuvata luonnontuotteiden taloudellisen merkityksen metsänomistajille
Opiskelija tietää yleisimmät viljely- ja puoliviljelymenetelmät osana metsätaloutta ja osaa valita ja perustella kohteelle sopivan menetelmän
Opiskelija tietää ja osaa soveltaa keräilytuotteiden jalostusmenetelmiä ja jalostuksen merkitystä tuotteen kehityksessä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

0-5
Hyväksytty arvosana: aktiivinen läsnäolo opetuksessa, tehtävien suorittaminen hyväksytysti