Innovaatiot ja yrittäjyys (10 op)
Toteutuksen tunnus: KAUKU2OJ-18018
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 05.10.2020 - 28.12.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 04.01.2021 - 16.04.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely
- Opetuskielet
- englanti
- suomi
- Opettajat
- Pekka Reijonen
- Vastuuopettaja
- Pekka Reijonen
- Ryhmät
-
T42T18STietojenkäsittelyn koulutus (päiväopiskelu) Tornio syksy 2018
- Opintojakso
- KAUKU2OJ
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Itseopiskelupaketti 4.1.2021 - 27.1.2021
Kontaktiopetusta iltaisin tiistaina ja torstaina 2.2.2021 - 16.4.2021
Tavoitteet
Sinä osaa hyödyntää innovointimenetelmiä etsiessäsi kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja liiketoimintaan. Osaat hyödyntää pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuudet liiketoiminnan luomisessa ja osaat hankkia tietoa liiketoimintaympäristöstä. Ymmärrät mitä valmiuksia yrittäjältä vaaditaan ja osaat toimia yrittäjämäisellä tavalla.
Sisältö
Ries, E. (2011). Lean Startup. How constant innovation creates radically successful businesses.
Parantainen, J. (2011). Tuotteistaminen. (Finnish)
Moodlessa oleva yhteinen materiaali; ideakohtainen materiaali.
Opetusmenetelmät
Ongelmalähtöistä ja ryhmälähtöistä oppimista sovelletaan silloin kun se on sopivaa. Opiskelijat etsivät tietoa ja ratkaisevat esiteltyyn aiheeseen liittyviä ongelmia. Erilaisia aktivoivia opetusmenetelmiä käytetään sikäli kun ne sopivat opetettavalle ryhmälle ja opetusympäristöön. Jos mahdollista, ohjelmistoteollisuuden valikoituja käytänteitä saatetaan soveltaa opetuksessa. Opettaja ohjaa oppimisprosessia lyhyiden johdantoluentojen ja/tai esittelee aiheeseen liittyvää materiaalia johon opiskelija tutustuu ennen harjoituksia. Opettaja valmistelee oppimisen puitteet ja valmentaa opiskelijoita opiskelemaan. Opetusta saatetaan antaa sekä kampuksella että digitaalisten apuvälineiden avulla etäopetuksena. Päähuomio on ohjatussa tiedon haussa ja haetun tiedon soveltamisessa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Arvio opiskelijan työmäärästä tässä toteutuksessa on 270 tuntia ja se jakaantuu karkeasti ottaen puoliksi Itsenäisen yksilö/tiimityöskentelyn ja ohjatun opiskelun kesken.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä
Arviointikohde:
- Innovointimenetelmien hallinta
- Toimintaympäristötiedon soveltamistaito
- Yrittäjyysosaaminen
Hallitsee innovointimenetelmien prosessin ja tunnistaa tulokset sekä osaa hankkia niihin liittyvää toimintaympäristötietoa. Osaa ottaa kantaa tulosten liiketoiminnalliseen kannattavuuteen.
Tietää yrittäjältä edellytettävät valmiudet ja osaa selittää niiden merkityksen.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä
Arviointikohde:
- Innovointimenetelmien hallinta
- Toimintaympäristötiedon soveltamistaito
- Yrittäjyysosaaminen
Osaa perustella tulosten toteuttamiskelpoisuutta toimintaympäristötiedolla.
Tunnistaa, mitä valmiuksia yrittäjältä vaaditaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä
Arviointikohde:
- Innovointimenetelmien hallinta
- Toimintaympäristötiedon soveltamistaito
- Yrittäjyysosaaminen
Osaa hyödyntää innovointimenetelmiä mahdollisuuksien kartoittamiseen. Osaa kriittisesti tarkastella tuloksia ja tehdä kestäviä ja taloudellisia valintoja.
Tunnistaa yritystoiminnassa valitussa tilanteessa vaadittavan osaamisen ja osaa arvioida mikä on yrittäjän tärkein rooli.
Esitietovaatimukset
NULL