Siirry suoraan sisältöön

Porojen talviruokinnan suunnittelu (5op)

Toteutuksen tunnus: R601ML47-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
17.08.2020 - 31.08.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
14.09.2020 - 14.12.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 15
Koulutus
Maaseutuelinkeinojen koulutus
Opettajat
Veikko Maijala
Vastuuopettaja
Veikko Maijala
Opintojakso
R601ML47

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Tietää poron laiduntamisen erityispiirteet
Tietää poron yleisimmät talviset rehut ja niiden vaikutuksen poron hyvinvointiin
Osaa valita oikeanlaisia rehuja ja laskea rehutarpeen eri pororyhmille
Tunnistaa yleisimmät poron hyvinvointia heikentävät sairaudet ja taudit talviruokinnassa
Tietää poron talviruokinnassa käytettävät yleisimmät laitteet, koneet ja rakenteet
Tietää logistiikan merkityksen talvisessa porojen ruokinnassa
Osaa laskea ruokinnasta aiheutuvia kustannuksia
Osaa suunnitella toimivan ruokintaratkaisun joko talviseen tarharuokintaan tai maastoruokintaan

Sisältö

Opintojaksolla perehdyt poron ravitsemuksellisiin tarpeisiin. Osaat tehdä porokarjalle kestävän talviruokinnan suunnitelman. Tunnistat porojen yleisimmät ruokinnalliset sairaudet ja taudit ja osaat ennaltaehkäistä näitä ruokinnan suunnittelussa.

Aika ja paikka

Syksy 2021, verkko-opinnot

Opetusmenetelmät

Verkko-opinnot, oppimistehtävät, harjoitukset

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa kuvailla poron ravitsemuksellisia tarpeita. Opiskelijan ruokintasuunnitteluosaaminen on yksipuolista ja keskittyy vain muutaman osa-alueen tarkasteluun.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa laskea erilaisia ruokintavaihtoehtoja porolle. Opiskelija pystyy hahmottamaan poron ruokintakokonaisuuden ja tekemään perustellun ja kattavan ruokintasuunnitelman.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa yhdistää poron ruokintaosaamiseen poron ravitsemuksellisen tarpeen, ruokinnassa käytettävät koneet ja laitteet, logistiikan, ruokinnan taloudellisuuden ja poron hyvinvoinnin. Opiskelija osaa tuoda perusteltuja kehittämisehdotuksia poron ruokintaan.

Siirry alkuun