Kehittävä yrittäjyys (5 op)
Toteutuksen tunnus: R301YH20OJ-18003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.03.2020 - 12.05.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 19.05.2020 - 25.08.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 25
- Opettajat
- Soili Mäkimurto-Koivumaa
- Opintojakso
- R301YH20OJ
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
19.5.2020 Johdantoluennot aiheeseen sekä oppimistehtävän esittely ja toteutustavasta sopiminen
25.8.2020 Oppimistehtävien tulosten esittely, lopputehtävien esittely ja loppukeskustelu.
Tavoitteet
Opiskelija osaa analysoida yrittäjyyttä ilmiönä laaja-alaisesti eri konteksteissa. Opiskelija osaa arvioida yrittäjyyden edistämisen ja tukemisen tapoja yksilön ja organisaation näkökulmasta. Opiskelija osaa kehittää yrittäjyyttä sekä henkilökohtaisesti että organisaatiossa.
Sisältö
- yrittäjyysintentio
- oman osaamisen tunnistaminen ja hyödyntäminen
- toiminnallisen yrittäjyyden elementit (mm. verkostoitumisen merkitys)
- yrittäjyysorientaation osatekijät ja johtaminen
- uudet (liike)toimintamahdollisuudet ja niiden luominen
- yrittäjyyden uudet muodot ja kontekstit (kevytyrittäjyys, yrittäjyyden digitaaliset alustat)
Aika ja paikka
Opintojakson kontaktikertoja (a 4 h) on kaksi: aloitusluento 19.5.2020 (klo 12 - 16) ja päätössessio 25.8.2020 (klo 12 - 16) verkossa (AC).
Oppimateriaalit
Teemaa tukeva kirjallisuus ja muu tieteellinen aineisto.
Opetusmenetelmät
Opintojaksolla noudatetaan tutkivaa oppimista. Kontaktikertojen välillä opiskelijat tekevät joko pienryhmissä tai yksin oppimistehtävän, joka esitellään toisella kontaktikerralla.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2: Opiskelija:
Tunnistaa yrittäjyyden ilmiön erilaiset elementit yksilötasolla ja organisaatioissa.
Rakentaa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
Analysoi ja luo yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uutena liiketoimintana tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4: Opiskelija:
Analysoi, arvioi ja edistää yrittäjyyteen liittyviä erilaisia elementtejä yksilötasolla ja organisaatioissa.
Edistää itsenäisesti ja yhteistyössä muiden kanssa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
Kehittää ja luo monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uudessa liiketoiminnassa tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5: Opiskelija
Analysoi, arvioi, johtaa ja kehittää itsenäisesti ja luovasti yrittäjyyteen liittyviä erilaisia elementtejä yksilötasolla ja organisaatioissa.
Johtaa itsenäisesti, luovasti ja yhteistyössä muiden kanssa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
Johtaa itsenäisesti, luovasti ja monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uudessa liiketoiminnassa tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Esitietovaatimukset
NULL