Siirry suoraan sisältöön

Tuulivoimatekniikan perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: VV3V3314OJ

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Tuulivoimatekniikan perusteissa opitaan yleistasolla tuulivoimaenergiaan, tuotantoon, lainsäädäntöön ja YVA-menettelyihin liittyvää tietoutta. Opintojaksossa perehdytään tuulen energian muuntamisen perusteisiin, tuulivoimaturbiinin pääkomponentteihin, turbiinin toimintaperiaatteeseen, tehon tuotannon yhtälöihin, tuulivoiman muuttamiseen sähköksi ja tuulivoimalan energiatehokkuuteen sekä tuulivoimapuiston perustamiseen.

Sisältö

Tuulivoimatekniikan perusteet
Alan toimijat Suomessa
Tuulienergia, tuuliresurssit
Tuulen teho
Tuulivoimalan rakenne, pääkomponentit, turbiinittyypit ja niiden toiminta
Tuulivoimaloiden generaattorit
Tuulivoimaturbiinin energian tuotanto

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa tuulivoimatekniikan peruskäsitteet. Opiskelija osaa kertoa tuulivoiman tuotantoa ja tuulienergiaan liittyviä ilmiöitä sekä ymmärtää tuulivoiman tuotantoon ja tuulienergiaan liittyviä teknisiä ratkaisuja ja ilmiöitä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on osaa tuulivoimatekniikan peruskäsitteet. Opiskelija osaa kertoa tuulivoiman tuotantoon ja tuulienergiaan liittyviä teknisiä ratkaisuja ja ilmiöitä, sekä osaa hyödyntää oppimaansa käytänössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on osaa tuulivoimatekniikan peruskäsitteet, osaa tuulivoiman tuotantoon ja tuulienergiaan liittyviä teknisiä ratkaisuja ja ilmiöitä, sekä osaa hyödyntää ja soveltaa itsenäisesti oppimaansa käytäntöön.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Tehtävät on suoritettava 90% sekä koesuoritus vaaditaan arvioitavaan opintojaksosuoritukseen.

Oppimateriaalit

Tuulivoimatekniikan perusteet, Korpela, Aki. Tammertekniikka 2016 ABB:n tekninen opas nro 13, Wind power plants Moodlen monisteet, laitespesifikaatiot ja muu materiaali.