Kehittävä yrittäjyysLaajuus (5 op)
Tunnus: YAMK165
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Marika Kunnari
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa analysoida yrittäjyyttä ilmiönä laaja-alaisesti eri konteksteissa. Opiskelija osaa arvioida yrittäjyyden edistämisen ja tukemisen tapoja yksilön ja organisaation näkökulmasta. Opiskelija osaa kehittää yrittäjyyttä sekä henkilökohtaisesti että organisaatiossa.
Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: työelämässä toimiminen ja ennakoiva kehittäminen
Sisältö
- yrittäjyysintentio
- oman osaamisen tunnistaminen ja hyödyntäminen
- toiminnallisen yrittäjyyden elementit (mm. verkostoitumisen merkitys)
- yrittäjyysorientaation osatekijät ja johtaminen
- uudet (liike)toimintamahdollisuudet ja niiden luominen
- yrittäjyyden uudet muodot ja kontekstit (kevytyrittäjyys, yrittäjyyden digitaaliset alustat)
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
0: Opiskelija ei osallistu opintojakson suorittamiseen, tai täytä vaadittuja vähimmäiskriteerejä opintojaksosuorituksen hyväksymiseksi.
1-2: Opiskelija
- tunnistaa yrittäjyyden ilmiön erilaiset elementit yksilötasolla ja organisaatioissa.
- rakentaa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
- analysoi ja luo yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uutena liiketoimintana tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4: Opiskelija
- analysoi, arvioi ja edistää yrittäjyyteen liittyviä erilaisia elementtejä yksilötasolla ja organisaatioissa.
- edistää itsenäisesti ja yhteistyössä muiden kanssa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
- kehittää ja luo monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uudessa liiketoiminnassa tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5: Opiskelija
- analysoi, arvioi, johtaa ja kehittää itsenäisesti ja luovasti yrittäjyyteen liittyviä erilaisia elementtejä yksilötasolla ja organisaatioissa.
- johtaa itsenäisesti, luovasti ja yhteistyössä muiden kanssa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
- johtaa itsenäisesti, luovasti ja monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uudessa liiketoiminnassa tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Ilmoittautumisaika
13.03.2023 - 09.04.2023
Ajoitus
08.06.2023 - 22.08.2023
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Ylempi AMK-koulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 80
Opettaja
- Sari Mattinen
Opiskelijaryhmät
-
YAMKPROFYAMK, profiloivat opinnot
Tavoitteet
Opiskelija osaa analysoida yrittäjyyttä ilmiönä laaja-alaisesti eri konteksteissa. Opiskelija osaa arvioida yrittäjyyden edistämisen ja tukemisen tapoja yksilön ja organisaation näkökulmasta. Opiskelija osaa kehittää yrittäjyyttä sekä henkilökohtaisesti että organisaatiossa.
Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: työelämässä toimiminen ja ennakoiva kehittäminen
Sisältö
- yrittäjyysintentio
- oman osaamisen tunnistaminen ja hyödyntäminen
- toiminnallisen yrittäjyyden elementit (mm. verkostoitumisen merkitys)
- yrittäjyysorientaation osatekijät ja johtaminen
- uudet (liike)toimintamahdollisuudet ja niiden luominen
- yrittäjyyden uudet muodot ja kontekstit (kevytyrittäjyys, yrittäjyyden digitaaliset alustat)
Aika ja paikka
Opintojakso suoritetaan aikajaksolla 8.6.2022 -22.8.2023 virtuaalisesti.
Orientaatio aiheeseen 8.6.2023 kello 17.00 - 20.00 Zoomissa.
Itsenäinen työskentely 8.6.2023 - 22.8.2023:
Valitun aiheen mukaisen esseen laatiminen 8.6.2023 - 18.7.2023
Vertaispalautteiden (3) laatiminen 19.7.2023 - 1.8.2023
Oman työn viimeistely vertaispalautteiden pohjalta 2.8.2023 - 22.8.2023
Lopullisen työn palautus 22.8.2023
Oppimateriaalit
Luennot ja muut materiaali Moodle-alustalla.
Tieteelliset artikkelit ja muu aihetta tukeva kirjallisuus.
Luettelo käytettävästä lähdemateriaalista Moodlessa.
Opetusmenetelmät
Opintojaksolla noudatetaan tutkivaa oppimista. Aloitusluennon jälkeen opiskelijat tekevät joko pienryhmissä tai yksin oppimistehtävän valitusta aihepiiristä. Opiskelijat antavat vertaispalautetta kolmesta työstä. Kukin opiskelija/pienryhmä viimeistelee oman oppimistehtäväänsä saadun palautteen pohjalta.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
0: Opiskelija ei osallistu opintojakson suorittamiseen, tai täytä vaadittuja vähimmäiskriteerejä opintojaksosuorituksen hyväksymiseksi.
1-2: Opiskelija
- tunnistaa yrittäjyyden ilmiön erilaiset elementit yksilötasolla ja organisaatioissa.
- rakentaa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
- analysoi ja luo yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uutena liiketoimintana tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4: Opiskelija
- analysoi, arvioi ja edistää yrittäjyyteen liittyviä erilaisia elementtejä yksilötasolla ja organisaatioissa.
- edistää itsenäisesti ja yhteistyössä muiden kanssa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
- kehittää ja luo monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uudessa liiketoiminnassa tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5: Opiskelija
- analysoi, arvioi, johtaa ja kehittää itsenäisesti ja luovasti yrittäjyyteen liittyviä erilaisia elementtejä yksilötasolla ja organisaatioissa.
- johtaa itsenäisesti, luovasti ja yhteistyössä muiden kanssa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
- johtaa itsenäisesti, luovasti ja monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uudessa liiketoiminnassa tai olemassa olevassa organisaatiossa.