Kehittävä yrittäjyysLaajuus (5 op)
Tunnus: R301YH20OJ
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa analysoida yrittäjyyttä ilmiönä laaja-alaisesti eri konteksteissa. Opiskelija osaa arvioida yrittäjyyden edistämisen ja tukemisen tapoja yksilön ja organisaation näkökulmasta. Opiskelija osaa kehittää yrittäjyyttä sekä henkilökohtaisesti että organisaatiossa.
Sisältö
- yrittäjyysintentio
- oman osaamisen tunnistaminen ja hyödyntäminen
- toiminnallisen yrittäjyyden elementit (mm. verkostoitumisen merkitys)
- yrittäjyysorientaation osatekijät ja johtaminen
- uudet (liike)toimintamahdollisuudet ja niiden luominen
- yrittäjyyden uudet muodot ja kontekstit (kevytyrittäjyys, yrittäjyyden digitaaliset alustat)
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2: Opiskelija:
Tunnistaa yrittäjyyden ilmiön erilaiset elementit yksilötasolla ja organisaatioissa.
Rakentaa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
Analysoi ja luo yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uutena liiketoimintana tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4: Opiskelija:
Analysoi, arvioi ja edistää yrittäjyyteen liittyviä erilaisia elementtejä yksilötasolla ja organisaatioissa.
Edistää itsenäisesti ja yhteistyössä muiden kanssa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
Kehittää ja luo monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uudessa liiketoiminnassa tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5: Opiskelija
Analysoi, arvioi, johtaa ja kehittää itsenäisesti ja luovasti yrittäjyyteen liittyviä erilaisia elementtejä yksilötasolla ja organisaatioissa.
Johtaa itsenäisesti, luovasti ja yhteistyössä muiden kanssa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
Johtaa itsenäisesti, luovasti ja monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uudessa liiketoiminnassa tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Ilmoittautumisaika
14.03.2022 - 15.04.2022
Ajoitus
01.06.2022 - 31.08.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Ylempi AMK-koulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 45
Opettaja
- Sari Mattinen
Vastuuhenkilö
Sari Mattinen
Opiskelijaryhmät
-
R31YH21SDigiajan palvelujohtaminen, syksy 2021
Tavoitteet
Opiskelija osaa analysoida yrittäjyyttä ilmiönä laaja-alaisesti eri konteksteissa. Opiskelija osaa arvioida yrittäjyyden edistämisen ja tukemisen tapoja yksilön ja organisaation näkökulmasta. Opiskelija osaa kehittää yrittäjyyttä sekä henkilökohtaisesti että organisaatiossa.
Sisältö
- yrittäjyysintentio
- oman osaamisen tunnistaminen ja hyödyntäminen
- toiminnallisen yrittäjyyden elementit (mm. verkostoitumisen merkitys)
- yrittäjyysorientaation osatekijät ja johtaminen
- uudet (liike)toimintamahdollisuudet ja niiden luominen
- yrittäjyyden uudet muodot ja kontekstit (kevytyrittäjyys, yrittäjyyden digitaaliset alustat)
Aika ja paikka
Opintojakso suoritetaan aikajaksolla 1.6.2022 -31.7.2022 virtuaalisesti.
Orientaatio aiheeseen 1.6.2022 kello 17.30 - 20.30 AC:ssä.
Itsenäinen työskentely 1.6.2022 - 31.7.2022:
Valitun aiheen mukaisen esseen laatiminen 1.6.2022 - 30.6.2022
Vertaispalautteiden (3) laatiminen 1.7.2022 - 15.7.2022
Oman työn viimeistely vertaispalautteiden pohjalta 16.7.2022 - 31.7.2022
Lopullisen työn palautus 31.7.2022
Oppimateriaalit
Luennot ja muut materiaali Moodle-alustalla.
Tieteelliset artikkelit ja muu aihetta tukeva kirjallisuus.
Luettelo käytettävästä lähdemateriaalista Moodlessa.
Opetusmenetelmät
Opintojaksolla noudatetaan tutkivaa oppimista. Kontaktikertojen välillä opiskelijat tekevät joko pienryhmissä tai yksin oppimistehtävän, joka esitellään jälkimmäisellä kontaktikerralla.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2: Opiskelija:
Tunnistaa yrittäjyyden ilmiön erilaiset elementit yksilötasolla ja organisaatioissa.
Rakentaa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
Analysoi ja luo yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uutena liiketoimintana tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4: Opiskelija:
Analysoi, arvioi ja edistää yrittäjyyteen liittyviä erilaisia elementtejä yksilötasolla ja organisaatioissa.
Edistää itsenäisesti ja yhteistyössä muiden kanssa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
Kehittää ja luo monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uudessa liiketoiminnassa tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5: Opiskelija
Analysoi, arvioi, johtaa ja kehittää itsenäisesti ja luovasti yrittäjyyteen liittyviä erilaisia elementtejä yksilötasolla ja organisaatioissa.
Johtaa itsenäisesti, luovasti ja yhteistyössä muiden kanssa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
Johtaa itsenäisesti, luovasti ja monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uudessa liiketoiminnassa tai olemassa olevassa organisaatiossa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointikohteina ovat oppimistehtävä, itse- ja vertaisarviointi sekä yksilötehtävä. Arviointikriteerit ovat:
K (5)
Opiskelija osaa erinomaisesti
• Analysoida, arvioida, johtaa ja kehittää itsenäisesti ja luovasti yrittäjyyteen liittyviä erilaisia elementtejä yksilötasolla ja organisaatioissa
• Johtaa itsenäisesti, luovasti ja yhteistyössä muiden kanssa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa
• Johtaa itsenäisesti, luovasti ja monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uudessa liiketoiminnassa tai olemassa olevassa organisaatiossa.
H (4)
Opiskelija osaa erittäin hyvin
• Analysoida, arvioida ja edistää yrittäjyyteen liittyviä erilaisia elementtejä yksilötasolla ja organisaatioissa.
• Edistää itsenäisesti ja yhteistyössä muiden kanssa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
• Kehittää ja luoda monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uudessa liiketoiminnassa tai olemassa olevassa organisaatiossa.
H (3)
Opiskelija osaa hyvin
• Analysoida, arvioida ja edistää yrittäjyyteen liittyviä erilaisia elementtejä yksilötasolla ja organisaatioissa.
• Edistää itsenäisesti ja yhteistyössä muiden kanssa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
• Kehittää ja luoda monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uudessa liiketoiminnassa tai olemassa olevassa organisaatiossa.
T (2)
Opiskelija osaa
• Tunnistaa yrittäjyyden ilmiön erilaiset elementit yksilötasolla ja organisaatioissa.
• Rakentaa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
• Analysoida ja luoda yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uutena liiketoimintana tai olemassa olevassa organisaatiossa..
T (1)
Opiskelija osaa vain niukasti
• Tunnistaa yrittäjyyden ilmiön erilaiset elementit yksilötasolla ja organisaatioissa.
• Rakentaa yrittäjyyttä tukevaa toimintakulttuuria valitussa kontekstissa.
• Analysoida ja luoda yrittäjyyteen liittyviä uusia toimintamahdollisuuksia joko uutena liiketoimintana tai olemassa olevassa organisaatiossa.
T (0)
Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson osaamistavoitteita.
Englanniksi