Siirry suoraan sisältöön

Lapin AMK Master School, syksy 2021: Digiajan sosiaalipalveluiden kehittäminen

Tunnus: LAMS21S

Tutkintonimike:
Sairaanhoitaja (ylempi AMK)
Terveydenhoitaja (ylempi AMK)
Tradenomi (ylempi AMK)
Liikunnanohjaaja (ylempi AMK)
Metsätalousinsinööri (ylempi AMK)
Agrologi (ylempi AMK)
Sosionomi (ylempi AMK)
Restonomi (ylempi AMK)
Fysioterapeutti (ylempi AMK)
Geronomi (ylempi AMK)
Insinööri (ylempi AMK)

Laajuus:
90 op

Kesto:
1.5 vuotta (90 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2021

Kuvaus

Lapin AMK Master School -KOULUTUSTEN KUVAUS

YAMK-koulutukset ovat joko monialaisia osaamista monipuolistavia ja laaja-alaistavia koulutuksia tai alan osaamista syventäviä koulutuksia, joilla on vahva yhteys asiantuntijatyössä tarvittavaan erityisosaamiseen ja työelämää uudistavaan TKI-toimintaan.

Monialaisissa koulutuksissa on keskeistä uuden tiedon tuottaminen sekä osaamisen jakaminen ja hyödyntäminen työelämän kehittämisessä, vahva tulevaisuusorientaatio sekä innovointihalu ja -kyky. Kehittämishankkeiden suunnittelu ja toteuttaminen eri alojen rajapinnoilla ja verkostoissa tuottaa uusia innovaatioita ja moniammatillisen toiminnan osaamista.

Syventävä YAMK-koulutus puolestaan kartuttaa omaan alaan liittyvää tietoa kriittisesti ja antaa valmiuksia välittää osaamista omaan organisaatioon ja sen ulkopuolelle. Koulutuksessa korostuvat asiantuntijuus alaan kuuluvan uuden tiedon tuottamiseen, käytäntöön soveltamiseen sekä syntyneen kehityspanoksen vaikutusten arviointiin littyvä osaaminen Syventävien erityisosaamisalueiden valinnat perustuvat tarkkaan harkittuun profilointiin sekä vahvaan TKI-yhteyteen.

Tutkintosi laajus on 60 op, kun taustatutkintosi laajuus on 240 op tai 90 op, kun taustatutkintosi laajuus on 210 op.

KOULUTUSTEN SISÄLTÖ JA RAKENNE
Koulutukset rakentuvat 1) Tutkimus- ja kehittämisosaamisen, 2) Ydinosaamisen ja 3) Profiloivan osaamisen opintojaksoista.
Koulutukset sisältävät seuraavat kaikille YAMK-koulutuksille yhteiset tutkimus- ja kehittämisosaamisen opintojaksot, yht. 40 op:
•Osaamisen johtaminen 5 op
•Työelämän kehittämismenetelmät 5 op
•Opinnäytetyö 30 op

Koulutuksiin sisältyy lisäksi 15-20 op koulutuskohtaisia ydinosaamisen opintoja, joista valitset vähintään 15 op

Profiloivan osaamisen opintojaksot voit valita yhteisestä monialaisesta Lapin AMK Master School-tarjonnasta. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa osaamistarpeitasi vastaavan ja urapolkuasi parhaiten tukevan henkilökohtaisen opintosuunnitelman (eHOPS). Tarjonnassa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä profiloivia opintoja muun muassa seuraavista kokonaisuuksista: kehittämisosaaminen, johtamisosaaminen, digitalisaatioon liittyvä osaaminen sekä yrittäjyys- ja liiketoimintaosaaminen. Profiloivaan osaamiseen voit valita myös muissa korkeakouluissa tarjolla olevia ylempien korkeakoulututkintojen tasoisia opintoja (EQF7) tai esimerkiksi valtakunnallisen CampusOnlinen YAMK-tasoisia verkko-opintoja.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

KOULUTUSTEN SISÄLTÖ JA TOTEUTUS
Koulutukset rakentuvat 1) Tutkimus- ja kehittämisosaamisen, 2) Ydinosaamisen ja 3) Profiloivan osaamisen opintojaksoista.

Kaikkien koulutusten toteutus tapahtuu vahvasti verkko-oppimisympäristöä hyödyntäen. Osa koulutuksista tapahtuu pääsääntöisesti virtuaalikampuksella (verkko-opinnot), osassa voi olla joitakin lähiopetuspäiviä kampuksella (monimuoto-opinnot). Opiskelussa hyödynnetään projektioppimista ja opintojaksoja kytketään olemassa oleviin hankkeisiin sekä työelämästä nouseviin tehtäviin. Opintojaksoilla hyödynnetään Lapin ammattikorkeakoulussa käynnissä olevia kansallisia ja kansainvälisiä hankkeita.

Opiskelua ohjaavat koulutusten vastuuyliopettajat ja eri opintojaksojen opettajat. Opintojen aikana opiskelija saa myös vertaistukea ja -arvioita opiskelijaryhmältä. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelusuunnitelmalle (eHOPS), jonka laatimiseen saat ohjausta opinto-ohjaajalta ja ryhmäsi vastuuyliopettajalta.

KUORMITTAVUUS
Opintojen kuormittavuuden määrittelyssä on lähtökohtana yleiseurooppalaisen ECTS opintosuoritusten siirto- ja mitoitusjärjestelmän (ECTS-järjestelmän) perusteet. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä. Se vastaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana. Yhden opintopisteen työmäärä on noin 27 tuntia. Opintopistettä vastaava työmäärä arvioidaan suhteessa osaamistavoitteisiin. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.

OPINNÄYTETYÖ
Opinnäytetyön avulla uudistetaan työelämää ja tehdään aluekehitystyötä tuottamalla uutta tietoa sekä kehittämällä ratkaisu- ja toimintamalleja tai palveluita työelämän ja henkilökohtaisen osaamisen tarpeisiin. Tutkinnon keskeisen osan muodostaa ammatillinen opinnäytetyö, kehittämistehtävä. Se perustuu työelämään liittyvän tutkimuksellisen kehittämisidean analysoinnille, suunnittelulle ja toteutukselle. Opinnäytetyö toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Se voi olla myös monialainen. Opinnäytetyö on koko koulutuksen kestävä prosessi, jonka aikana verkostoidutaan ja kehitetään asiantuntijuutta työelämän asiantuntijoiden ja muiden opiskelijoiden kanssa.

KANSAINVÄLISYYS
Lapin korkeakoulukonsernin (LUC) strategian mukaan kansalliset ja kansainväliset osaamisen verkostot edistävät strategisten tavoitteiden saavuttamista. Koulutuksessa tehdään yhteistyötä kansainvälisten korkeakoulujen kanssa siten, että eri opintojaksojen toteutuksissa on yhteisiä osuuksia muiden korkeakoulujen kanssa, esimerkiksi työpajoina, jolloin osa opetuksesta tapahtuu englanninkielellä. Voit myös tehdä opinnäytetyösi kansainväliseen hankkeeseen. Voit lisäksi kehittää kansainvälisyyttäsi valitsemalla englanninkielisiä opintoja Lapin ammattikorkeakoulun ylemmän korkeakoulututkinnon tai Campusonlinen tarjonnasta tai osallistumalla ulkomaanvaihtoon.

OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN JA ARVIOINTI
Oppimisen tavoitteena on ammatillisen osaamisen kehittyminen opiskelijakeskeisten ja aktivoivien oppimis- ja ohjausmenetelmien avulla. Ammatillinen osaaminen syvenee myös ongelmanratkaisu – ja päätöksentekotaitoja vahvistavien oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Ongelmaperustainen oppimisnäkemys tarkoittaa niitä asioita, joilla oppimista jäsennetään ja organisoidaan (esimerkiksi tutkiva oppiminen, ongelmaperustainen sykli/vaihemalli, ongelmaperustainen projektioppiminen tai niiden yhdistelmä). Kaikissa oppimisen organisoinnin tavoissa lähtökohtana ovat työelämän ongelmat ja työelämäläheinen toteutus.

Opiskelun eri vaiheissa tapahtuvan arviointi muodostaa johdonmukainen kokonaisuus, joka tukee koulutuksen tavoitteena olevan osaamisen saavuttamista. Arviointia toteutetaan kolmikantaperiaatteella (opiskelija, työelämänedustaja/ohjaaja, opettaja). Koulutuksen viralliset tavoitteet toimivat oppimista ohjaavina ja motivoivina suunnannäyttäjinä. Kehittävä arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen eli tuotoksen arvioinnin. Oppimisprosessin arvioinnissa opintojakson tasolla keskeisiä työvälineitä ovat itsearviointi, vertaisarviointi ja opettajan antama palaute. Arviointiperusteiden, menetelmien ja kriteerien lähtökohtana ovat kyseisen opintojakson osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Opiskelijoiden oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmissa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa.

Opintosuoritukset arvioidaan asteikolla kiitettävä (5), hyvä (3-4), tyydyttävä (1-2), hylätty (0) tai asteikolla hyväksytty (H) – hylätty (0).

HANKITTU OSAAMINEN JA HYVÄKSILUKEMINEN
Tutkintoa suorittaessa opiskelijalla on mahdollisuus ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiaan opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantyyppisillä opinnoilla. Opiskelija saa ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös muulla tavoin osoitetulla osaamisella (932/2014, 37§9). Menettelystä käytetään nimitystä hyväksiluku.

Lisätiedot

EUROOPPALAINEN JA KANSALLINEN TUTKINTOJEN VIITEKEHYS
Eurooppalainen tutkintojen viitekehys European Qualifications Framework (EQF) on yhteinen eurooppalainen malli osaamisen kuvaamiseen. Se helpottaa eri maiden kansallisten koulutus- ja tutkintojärjestelmien keskinäistä vertailua. Viitekehyksessä on kahdeksan vaativuustasoa.

Suomen tutkintojen ja muun osaamisen viitekehys ( NQF) perustuu Euroopan parlamentin esitykseen eurooppalaisen tutkintojen viitekehyksen (EQF) perustamisesta elinikäisen oppimisen edistämiseksi. Se on yhdenmukainen myös eurooppalaisen korkeakoulututkintojen viitekehyksen (European Higher Education Area (EHEA) qualifications framework) kanssa. Viitekehys kuvaa koulutusjärjestelmään kuuluvat tutkinnot, oppimäärät ja muut laajat osaamiskokonaisuudet, jotka on sijoitettu kahdeksalle tasolle niiden edellyttämän osaamisen perusteella. Kansallisesta tutkintojen ja muiden osaamiskokonaisuuksien viitekehyksestä säädetään laissa (93/2017) ja valtioneuvoston asetuksessa (120/2017).

Tasolle 7 asettuvat ylemmät korkeakoulututkinnot ja ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen erikoistumiskoulutukset, joiden kohderyhmänä ovat ylemmän korkeakoulututkinnon tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet.

Osaamistavoitteet

KOULUTUSTEN TAVOITTEET
Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavien opintojen tavoitteena on ammattikorkekouluasetuksen (18.12.2014/1129) pykälän 5 mukaan, että tutkinnon suorittaneella on
1) laajat ja syvälliset tiedot sekä tarvittavat teoreettiset tiedot toimia työelämän kehittäjänä vaativissa asiantuntija- ja johtamistehtävissä;
2) syvällinen kuva omasta ammattialasta, sen asemasta työelämässä ja yhteiskunnallisesta merkityksestä sekä valmiudet seurata ja eritellä alan tutkimustiedon ja ammattikäytännön kehitystä;
3) valmiudet elinikäiseen oppimiseen ja jatkuvaan oman ammattitaidon kehittämiseen;
4) hyvä viestintä- ja kielitaito oman alansa tehtäviin sekä kansainväliseen toimintaan ja yhteistyöhön.

AMMATILLISEN KASVUN POLKU - HANKITTAVA OSAAMINEN
Lapin YAMKin opetussuunnitelmassa otetaan huomioon Lapin korkeakoulukonsernin (LUC) strategiset valinnat, joita ovat globaali arktinen vastuu, kestävä matkailu sekä tulevaisuuden palvelut ja etäisyyksien hallinta. Strategiset valinnat huomioidaan tarkoituksenmukaisella tavalla sekä ydinosaamisen että profiloivan osaamisen opintojaksoissa. Tämä voi tapahtua joko sisältö- tai menetelmävalintoina ja tulee näkyviäksi opintojakson osaamistavoitteissa. Jokainen koulutus edistää yhden tai useamman strategisen valinnan toteutumista.

Kaikkiin YAMK-koulutuksiin liittyvät seuraavat yleiset työelämäkompetenssit: eettinen osaaminen, innovaatio-osaaminen, kansainvälisyysosaaminen, oppimisen taidot, työelämä osaaminen ja työyhteisöosaaminen. Lisäksi jokaisella koulutuksella on 1-2 koulutuskohtaista kompetenssia, joihin kiteytyy koulutuksen ydinosaaminen. Koulutusten tuottamat osaamiset on kuvattu opinto-oppaassa. Niiden huomioonottaminen ja arviointi opintojaksoilla löytyy opetussuunnitelman kompetenssimatriisista.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2021-2022 2022-2023 Syksy
2021
Kevät
2022
Syksy
2022
1. / 2021 2. / 2022 3. / 2022 1. / 2022
YDILMS
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 20)

15 - 20
DSKMOD21
Digiajan sosiaalipalveluiden kehittäminen

(Valitaan kaikki)

20
YAMK028 Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä 10 10 10 10
YAMK029 Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä 10 10 5 5 5 5
PROLMS
PROFILOIVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 35)

0 - 35
YVAPMOD21
Vapaasti valittavat

(Valitaan opintopisteitä: 35)

0 - 35
JOOMOD21
Johtamisosaaminen

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
R301YH21OJ Ennakoiva johtaminen 5 5 5 5
799Y9KOJ Henkilöstön johtaminen 5 5 5 5
YAMK072 Inclusion Management 5 5 5 5
R31YL25OJ Kehittämistoiminnan johtaminen 5 5 5 5
T301DY42OJ Project Management 5 5 5 5
YAMK067 Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö 5 5 5 5
799Y9LOJ Verkostojen johtaminen 5 5 5 5
R301YH22OJ Vastuullisesti kestävä johtaminen 5 5 5 5
R301YH12OJ Vuorovaikutusjohtaminen 5 5 5 5
KEOMOD21
Kehittämisosaaminen

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
R301YH15OJ Autonominen ja uudistuva tiimityö 5 5 5 5
YAMK003 Creation of Sustainable Future 5 5 5 5
YAMK060 Design Thinking and Creativity 5 5 5 5
R31YL32OJ Ennakoiva muutosviestintä 5 5 5 5
R31YL21OJ Kehittyvän työyhteisön hallinta 5 5 5 5 5 5 5
Y9992AOJ Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö 5 5 5 5
R301YH17OJ Uusiopalveluiden muotoilu 5
YAMK093 Asiantuntijana kirjoittaminen 5 5 5 5
DAOMOD21
Digiajan osaaminen

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
R301YH13OJ Digitaalinen alustatalous 5 5 5 5
YAMK083 Digital Platforms 5 5 5 5
R599Y32 Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa 5 5 5 5
YAMK068 Etätyö ja virtuaalijohtaminen 5 5 5 5
R301YH18OJ Networking in International Environment 5 5 5 5
R599Y30 Tiedolla johtamisen kulmakivet 5 5 5 5
R599Y33 Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa 5 5 5 5
YAMK002 Transformative Technologies for Future 5 5 5 5
R599Y35 Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt 5 5 5 5
LOYMOD21
Liiketoimintaosaaminen ja yrittäjyys

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
YAMK090 Business Design Project 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
YAMK081 Digital Customer Experience Management 5 5 5 5
YAMK089 Digital Brand Management 5 5 5 5
YAMK074 Financial and Performance Management 5 5 5 5
R31YL22OJ Ennakoiva talouden johtaminen 5 5 5 5
R301YH20OJ Kehittävä yrittäjyys 5 5 5 5
R31YL24OJ Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta 5 5 5 5
R301YH16OJ Maine ja verkostoituva palvelutalous 5 5 5 5
STOMOD21
Sosiaali, terveys- ja liikunta-alan osaaminen

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
799Y9DOJ Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa 5 5 5 5
799Y8HOJ Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen 5 5 5 5
799Y8IOJ Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen 5 5 5 5
799Y11DOJ Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla 5 5 5 5
YAMK053 SOTE-johtaminen 5 5 5 5
SAOMOD21
Sosiaalialan osaaminen

(Valitaan kaikki)

25
YAMK050 Digitalisoituva sosiaalialan työ 5 5 5 5
YAMK049 Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt 5 5 5 5
YAMK048 Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla 5 5 5 5
YAMK051 Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa 5 5 5 5
YAMK086 Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa 5 5 5 5
TUTKLMS
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
YAMK087 Leading Knowledge and Networks 5 5 5 5
YAMK088 Business Research and Development Methods 5 5 5 5
Y9992COJ Työelämän kehittämismenetelmät 5 5 5 5
Y9992BOJ Osaamisen johtaminen 5 5 5 5
OPLMS
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

30
YAMK063 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 10 10 10 10
YAMK064 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 10 10 10 10
YAMK065 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 10 10 10 10
Yhteensä 90 210 80 77.5 132.5 80 77.5 107.5 25 80

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - YAMK

Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti.

Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Syventäviä ammattiopintoja
Business Ecosystems
Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
The Global Digital Economy
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kestävän kasvun rahoittaminen
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Taidon oppiminen ja opettaminen
Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Creation of Sustainable Future
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Digitaalinen alustatalous
Vuorovaikutusjohtaminen
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittäminen
Henkilöstön johtaminen
Osallistava strateginen johtaminen
Terveys ja talous
Asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
Digitaaliset palvelut ja teknologiaratkaisut eri toimintaympäristöissä
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Terveyden edistämisen vaikuttavuus
Ennakoiva johtaminen
Henkilöstön johtaminen
Inclusion Management
Kehittämistoiminnan johtaminen
Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö
Verkostojen johtaminen
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Autonominen ja uudistuva tiimityö
Creation of Sustainable Future
Ennakoiva muutosviestintä
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Uusiopalveluiden muotoilu
Digitaalinen alustatalous
Digital Platforms
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Networking in International Environment
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Digital Customer Experience Management
Financial and Performance Management
Ennakoiva talouden johtaminen
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Osaamisen johtaminen
Vapaasti valittavia ammattiopintoja
Project Management
Design Thinking and Creativity
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Transformative Technologies for Future
Business Design Project
Digital Brand Management
Kehittävä yrittäjyys
Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta
Maine ja verkostoituva palvelutalous
SOTE-johtaminen
Luokittelemattomat
Asiantuntijana kirjoittaminen

Kestävä liiketoiminta ja yrittäjyys (YAMK)

Kestävän liiketoiminnan koulutuskohtaiset kompetenssit

Liiketoiminnan johtamisosaaminen

- opiskelija osaa määritellä yrityksen tai työyksikkönsä strategiset vaihtoehdot ja verkostot
- opiskelija osaa toteuttaa toiminnan mittauksia ja vaikuttavuuden arviointia sekä hyödyntää niiden tuloksia
- opiskelija osaa analysoida ja parantaa liiketoimintaprosesseja yhteistyössä sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa huomioiden kestävän kehityksen periaatteet.

Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kehittävä yrittäjyys
Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta
Maine ja verkostoituva palvelutalous
Liiketoiminnan tutkimus- ja ennakointiosaaminen

- opiskelija osaa toteuttaa tutkimuksellista selvitystyötä organisaation toiminnasta
- opiskelija osaa hyödyntää ennakointia organisaation muutostarpeiden selvittämisessä
- opiskelija osaa arvioida yrityksen tai muun työorganisaationsa toiminnan muutostarpeita ja johtaa muutoksen toteuttamista huomioiden kestävän kehityksen periaatteet

Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Kestävän kasvun rahoittaminen
Kehittävä yrittäjyys
Luokittelemattomat
Business Ecosystems
Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
The Global Digital Economy
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Taidon oppiminen ja opettaminen
Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Creation of Sustainable Future
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Digitaalinen alustatalous
Vuorovaikutusjohtaminen
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittäminen
Henkilöstön johtaminen
Osallistava strateginen johtaminen
Terveys ja talous
Asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
Digitaaliset palvelut ja teknologiaratkaisut eri toimintaympäristöissä
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Terveyden edistämisen vaikuttavuus
Ennakoiva johtaminen
Henkilöstön johtaminen
Inclusion Management
Kehittämistoiminnan johtaminen
Project Management
Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö
Verkostojen johtaminen
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Autonominen ja uudistuva tiimityö
Creation of Sustainable Future
Design Thinking and Creativity
Ennakoiva muutosviestintä
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Uusiopalveluiden muotoilu
Asiantuntijana kirjoittaminen
Digitaalinen alustatalous
Digital Platforms
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Networking in International Environment
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Transformative Technologies for Future
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Business Design Project
Digital Customer Experience Management
Digital Brand Management
Financial and Performance Management
Ennakoiva talouden johtaminen
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
SOTE-johtaminen
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Osaamisen johtaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe

Terveyspalveluiden johtaminen ja kehittäminen (YAMK)

Terveyspalveluiden johtaminen ja kehittämisen koulutuksen kompetenssit

Uudistuva johtaminen

- Johtaa ja kehittää terveydenhuollon palveluita ja palvelukokonaisuuksia muuttuvissa toimintaympäristöissä
- Uudistaa palveluita hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmasta asiakaslähtöisesti, vastuulli-sesti ja kustannusvaikuttavasti sekä kriittisesti arvioiden
- Kehittää organisaatioissa toimintatapoja, jotka tukevat moniammatillista yhteistoimintaa, henkilöstön työhyvinvointia ja osaamisen kehittymistä
- Arvioi terveydenhuollon palveluihin pääsyn, kustannusten, laadun, turvallisuuden ja te-hokkuuden välisiä suhteita sekä sitä, miten ne ovat yhteydessä päätöksentekoon ja johta-miseen
- Käyttää parasta saatavilla olevaa näyttöä jatkuvaan kehittämiseen, laadun seurantaan ja vaikuttavuuden edistämiseen

Asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittäminen
Henkilöstön johtaminen
Osallistava strateginen johtaminen
Terveys ja talous
Luokittelemattomat
Business Ecosystems
Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
The Global Digital Economy
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kestävän kasvun rahoittaminen
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Taidon oppiminen ja opettaminen
Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Creation of Sustainable Future
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Digitaalinen alustatalous
Vuorovaikutusjohtaminen
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
Digitaaliset palvelut ja teknologiaratkaisut eri toimintaympäristöissä
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Terveyden edistämisen vaikuttavuus
Ennakoiva johtaminen
Henkilöstön johtaminen
Inclusion Management
Kehittämistoiminnan johtaminen
Project Management
Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö
Verkostojen johtaminen
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Autonominen ja uudistuva tiimityö
Creation of Sustainable Future
Design Thinking and Creativity
Ennakoiva muutosviestintä
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Uusiopalveluiden muotoilu
Asiantuntijana kirjoittaminen
Digitaalinen alustatalous
Digital Platforms
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Networking in International Environment
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Transformative Technologies for Future
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Business Design Project
Digital Customer Experience Management
Digital Brand Management
Financial and Performance Management
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta
Maine ja verkostoituva palvelutalous
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
SOTE-johtaminen
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Osaamisen johtaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe

Kestävän tuotannon kehittäminen (YAMK)

Kestävän tuotannon kehittämisen koulutuksen kompetenssit

Kestävän tuotantotoiminnan suunnittelu

- Suunnitella tuotantotoimintaa kestävän kehityksen uusien toimintaperiaatteiden mukaisesti muuttuvassa toimintaympäristössä
- Johtaa ja kehittää luonnonvarojen ja tekniikan alan toimintaa, sen uudistumista ja palvelukokonaisuuksia monialaisesti
- Kehittää yritysten liiketoiminnan ja palveluiden kilpailukykyä kestävän kehityksen näkökulmasta vastuullisen ja resurssiviisaan toiminnan kautta
- Tukea organisaatioissa monialaisen yhteistoiminnan ja verkostojen kautta tapahtuvaa toimintaa, henkilöstön työhyvinvointia ja osaamisen kehittymistä
- Tarjota yrityksille ja organisaatioille toimintamalleja kiertotalouden mahdollisuuksien huomioimiseksi tuotannon arvoketjuissa
- Edistää luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen ymmärrystä sekä arvioida mahdollisuuksia diversiteetin ylläpitämiseen ja lisäämiseen liittyvistä toimista luonnon kestävässä käytössä

Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Luokittelemattomat
Business Ecosystems
Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
The Global Digital Economy
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kestävän kasvun rahoittaminen
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Taidon oppiminen ja opettaminen
Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Creation of Sustainable Future
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Digitaalinen alustatalous
Vuorovaikutusjohtaminen
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittäminen
Henkilöstön johtaminen
Osallistava strateginen johtaminen
Terveys ja talous
Asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
Digitaaliset palvelut ja teknologiaratkaisut eri toimintaympäristöissä
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Terveyden edistämisen vaikuttavuus
Ennakoiva johtaminen
Henkilöstön johtaminen
Inclusion Management
Kehittämistoiminnan johtaminen
Project Management
Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö
Verkostojen johtaminen
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Autonominen ja uudistuva tiimityö
Creation of Sustainable Future
Design Thinking and Creativity
Ennakoiva muutosviestintä
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Uusiopalveluiden muotoilu
Asiantuntijana kirjoittaminen
Digitaalinen alustatalous
Digital Platforms
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Networking in International Environment
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Transformative Technologies for Future
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Business Design Project
Digital Customer Experience Management
Digital Brand Management
Financial and Performance Management
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta
Maine ja verkostoituva palvelutalous
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
SOTE-johtaminen
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Osaamisen johtaminen

Innovatiivinen matkailualan johtaminen (YAMK)

Innovatiivinen matkailualan johtaminen koulutuksen kompetenssit

Matkailu- ja ravitsemisalan vastuullisen palveluliiketoiminnan osaaminen

- osaa analysoida, kehittää, arvioida ja johtaa verkostoissa ja asiakasrajapinnassa toimivaa palveluliiketoimintaa
- osaa verkostoitua sidosryhmien kanssa ja kehittää verkostoja ennakoivasti ja proaktiivisesti
- osaa toimia vastuullisen viestinnän periaatteiden mukaisesti
- osaa tuottaa alalleen sovellettavissa olevaa uutta tietoa, kehittää käsitteistöä ja toimintatapoja
- kykenee ottamaan vastuuta oman alansa, alueensa sekä pohjoisen toimintaympäristön kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin kehittämisestä

Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Luokittelemattomat
Business Ecosystems
Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
The Global Digital Economy
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kestävän kasvun rahoittaminen
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Taidon oppiminen ja opettaminen
Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Creation of Sustainable Future
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Digitaalinen alustatalous
Vuorovaikutusjohtaminen
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittäminen
Henkilöstön johtaminen
Osallistava strateginen johtaminen
Terveys ja talous
Asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
Digitaaliset palvelut ja teknologiaratkaisut eri toimintaympäristöissä
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Terveyden edistämisen vaikuttavuus
Ennakoiva johtaminen
Henkilöstön johtaminen
Inclusion Management
Kehittämistoiminnan johtaminen
Project Management
Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö
Verkostojen johtaminen
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Autonominen ja uudistuva tiimityö
Creation of Sustainable Future
Design Thinking and Creativity
Ennakoiva muutosviestintä
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Uusiopalveluiden muotoilu
Asiantuntijana kirjoittaminen
Digitaalinen alustatalous
Digital Platforms
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Networking in International Environment
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Transformative Technologies for Future
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Business Design Project
Digital Customer Experience Management
Digital Brand Management
Financial and Performance Management
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta
Maine ja verkostoituva palvelutalous
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
SOTE-johtaminen
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Osaamisen johtaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe

Master Programme in Digital Business Management (YAMK)

Digital Business Management

Business ecosystems and platforms

The student
• is able to analyze service ecosystems and platforms and to act in service environment
• is able to develop his/her personal and leadership competences
• is capable to developing the organization’s innovation process in an international context;
• is able to manage RD&I projects and masters the methods of research and development work;
• is able to develop, sustainable and profitable and solutions for better customer experience.

Business Ecosystems
Digital Platforms
Networking in International Environment
Digital Customer Experience Management
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Digital transformation of enterprises

The student
• is able to appraise, develop and lead digital transformation in an enterprise
• is decisive when evaluating the influence of digital transformation on the enterprise and the operating environment
• is able to evaluate and develop the business model as part of the organizational strategy
• is able to self-evaluate and develop his/her expertise in a versatile and focused way.

Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
Project Management
Digital Brand Management
Financial and Performance Management
Business Research and Development Methods
Horizons of the digital economy

The student
• is future oriented and capable of analyzing global and regional trends influencing the business context
• is able to operate in an international network and to organize and build new relationships
• is capable of leading creativity and has an entrepreneurial mindset
• is able to retrieve, analyze and produce information and evaluate it critically.

The Global Digital Economy
Inclusion Management
Design Thinking and Creativity
Business Design Project
Business Research and Development Methods
Luokittelemattomat
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kestävän kasvun rahoittaminen
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Taidon oppiminen ja opettaminen
Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Creation of Sustainable Future
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Digitaalinen alustatalous
Vuorovaikutusjohtaminen
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittäminen
Henkilöstön johtaminen
Osallistava strateginen johtaminen
Terveys ja talous
Asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
Digitaaliset palvelut ja teknologiaratkaisut eri toimintaympäristöissä
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Terveyden edistämisen vaikuttavuus
Ennakoiva johtaminen
Henkilöstön johtaminen
Kehittämistoiminnan johtaminen
Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö
Verkostojen johtaminen
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Autonominen ja uudistuva tiimityö
Creation of Sustainable Future
Ennakoiva muutosviestintä
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Uusiopalveluiden muotoilu
Asiantuntijana kirjoittaminen
Digitaalinen alustatalous
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Transformative Technologies for Future
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta
Maine ja verkostoituva palvelutalous
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
SOTE-johtaminen
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Työelämän kehittämismenetelmät
Osaamisen johtaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe

Yhteiset kompetenssit (YAMK)

Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen yhteiset kompetenssit

Eettinen osaaminen

• osaa edistaa tasa-arvoisuuden ja moninaisuuden periaattei­den toteutumista tyoyhteisossa
• osaa edistaa kestavan kehityksen periaatteiden ja yhteiskun­tavastuun toteutumista
• kykenee johtamaan yhteiskunnallisesti vaikuttavaa toimintaa eettisiin arvoibin JJllrU!l!LJen ..
• osaa edistaa tyoyhteison toimintaa ja tyohyvinvointia

Business Ecosystems
Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
The Global Digital Economy
Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kestävän kasvun rahoittaminen
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Creation of Sustainable Future
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittäminen
Terveys ja talous
Digitaaliset palvelut ja teknologiaratkaisut eri toimintaympäristöissä
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Terveyden edistämisen vaikuttavuus
Henkilöstön johtaminen
Inclusion Management
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Creation of Sustainable Future
Design Thinking and Creativity
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Financial and Performance Management
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Maine ja verkostoituva palvelutalous
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
SOTE-johtaminen
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Osaamisen johtaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Kansainvälistymisosaaminen

• kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään ja toiminnan kehittämisessä
• osaa toimia kansainvälisessä toimintaympäristössä
• osaa ennakoida ja arvioida kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia omalla ammattitaidollaan

Business Ecosystems
Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
The Global Digital Economy
Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kestävän kasvun rahoittaminen
Taidon oppiminen ja opettaminen
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Osallistava strateginen johtaminen
Inclusion Management
Project Management
Verkostojen johtaminen
Design Thinking and Creativity
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Digitaalinen alustatalous
Digital Platforms
Networking in International Environment
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Transformative Technologies for Future
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Business Design Project
Digital Customer Experience Management
Digital Brand Management
Financial and Performance Management
Kehittävä yrittäjyys
Maine ja verkostoituva palvelutalous
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
lnnovaatio-osaaminen

• osaa tuottaa uutta tietoa ja uudistaa toimintatapoja yhdistäen eri alojen osaamista
• osaa johtaa projekteja monialaisesti
• osaa johtaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeita sekä hallitsee tutkimus- ja kehitystoiminnan menetelmiä
• osaa kehittää asiakaslähtoistä, kestävää ja taloudellisesti kannattavaa toimintaa

Business Ecosystems
Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kestävän kasvun rahoittaminen
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Taidon oppiminen ja opettaminen
Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Creation of Sustainable Future
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Digitaalinen alustatalous
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Osallistava strateginen johtaminen
Asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
Ennakoiva johtaminen
Kehittämistoiminnan johtaminen
Project Management
Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Autonominen ja uudistuva tiimityö
Creation of Sustainable Future
Design Thinking and Creativity
Ennakoiva muutosviestintä
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Uusiopalveluiden muotoilu
Digitaalinen alustatalous
Digital Platforms
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Transformative Technologies for Future
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Business Design Project
Digital Customer Experience Management
Digital Brand Management
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Maine ja verkostoituva palvelutalous
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
SOTE-johtaminen
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Oppimisen taidot

• osaa monipuolisesti ja tavoitteellisesti arvioida ja kehittaa asi­antuntijuuttaan
• osaa hankkia, kasitella, tuottaa ja arvioida tietoa kriittisesti ja eri alojen nakokulmasta
• kykenee ottamaan vastuuta yhteison tavoitteellisen oppimisen edistamisesta

Digital Transformation Strategies
The Global Digital Economy
Ennakoiva talouden johtaminen
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Taidon oppiminen ja opettaminen
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tutkiva yhteiskehittäminen
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Vuorovaikutusjohtaminen
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Henkilöstön johtaminen
Design Thinking and Creativity
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Uusiopalveluiden muotoilu
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
SOTE-johtaminen
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Osaamisen johtaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Työyhteisöosaaminen

• osaa edistää työyhteisön toimintaa ja työhyvinvointia
• osaa kehittää työelämän monialaista viestintää ja vuorovaikutusta
• osaa soveltaa ja edistää tieto- ja viestintätekniikkaa tehtävissään
• osaa luoda verkostoja ja kumppanuuksia
• osaa johtaa ja uudistaa toimintaa monimutkaisissa ja ennakoimattomissa toimintaympäristöissä
• kykenee toimimaan vaativissa asiantuntijatehtävissä, johtamistehtävissä tai yrittäjänä

Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
Ennakoiva talouden johtaminen
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Taidon oppiminen ja opettaminen
Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Henkilöstön johtaminen
Osallistava strateginen johtaminen
Ennakoiva johtaminen
Henkilöstön johtaminen
Inclusion Management
Kehittämistoiminnan johtaminen
Project Management
Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö
Verkostojen johtaminen
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Autonominen ja uudistuva tiimityö
Design Thinking and Creativity
Ennakoiva muutosviestintä
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Uusiopalveluiden muotoilu
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Networking in International Environment
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen
SOTE-johtaminen
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Osaamisen johtaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Luokittelemattomat
Asiantuntijana kirjoittaminen

Digitaaliset terveyspalvelut ja terveyden edistäminen (YAMK)

Digitaaliset terveyspalvelut ja terveyden edistäminen koulutuskohtaiset kompetenssit

Digitaaliset terveyspalvelut ja terveyden edistäminen

• Arvioi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen laatua ja vaikuttavuutta yksilö-, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla
• Johtaa ja kehittää organisaatioiden toimintatapoja ja palveluita analysoiden ja implementoiden digitaalisuutta toimivasti
• Uudistaa palveluita hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmasta asiakaslähtöisesti, vastuullisesti ja kustannusvaikuttavasti sekä kriittisesti arvioiden
• Suunnittelee, kehittää ja johtaa monialaisia asiakaslähtöisiä terveydenhuollon digipalveluja
• Käyttää ja hyödyntää erilaisia etäjohtamisen toimintamalleja ja -ympäristöjä terveydenhuollon palvelutoiminnan mahdollistamiseksi
• Käyttää parasta saatavilla olevaa näyttöä jatkuvaan kehittämiseen, laadun seurantaan ja vaikuttavuuden edistämiseen

Asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
Digitaaliset palvelut ja teknologiaratkaisut eri toimintaympäristöissä
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Terveyden edistämisen vaikuttavuus
Luokittelemattomat
Business Ecosystems
Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
The Global Digital Economy
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kestävän kasvun rahoittaminen
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Taidon oppiminen ja opettaminen
Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Creation of Sustainable Future
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Digitaalinen alustatalous
Vuorovaikutusjohtaminen
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittäminen
Henkilöstön johtaminen
Osallistava strateginen johtaminen
Terveys ja talous
Ennakoiva johtaminen
Henkilöstön johtaminen
Inclusion Management
Kehittämistoiminnan johtaminen
Project Management
Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö
Verkostojen johtaminen
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Autonominen ja uudistuva tiimityö
Creation of Sustainable Future
Design Thinking and Creativity
Ennakoiva muutosviestintä
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Uusiopalveluiden muotoilu
Asiantuntijana kirjoittaminen
Digitaalinen alustatalous
Digital Platforms
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Networking in International Environment
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Transformative Technologies for Future
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Business Design Project
Digital Customer Experience Management
Digital Brand Management
Financial and Performance Management
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta
Maine ja verkostoituva palvelutalous
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
SOTE-johtaminen
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Osaamisen johtaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe

Digiajan palvelujohtaminen (YAMK)

Hajautettujen työympäristöjen johtaminen

- osaa kehittää, johtaa ja arvioida hajautettuja työympäristöjä kestävästi
- osaa kehittää, johtaa ja motivoida hajautetuissa ympäristöissä toimivia ihmisiä ja heterogeenisiä ryhmiä
- osaa vertailla ja hyödyntää erilaisia etäjohtamisen toimintamalleja ja -ympäristöjä menestyksekkään palveluliiketoiminnan mahdollistamiseksi
- osaa analysoida, suhteuttaa ja implementoida digitaalisuutta yrityksen menestystekijänä toimivasti ja turvallisesti.

Creation of Sustainable Future
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Digitaalinen alustatalous
Monialaisen palvelutalouden kehittämisosaaminen

- osaa monialaisesti vertailla palvelutalouden käsitettä sekä hyödyntää oppimaansa omaan toimintaympäristöön
- osaa luoda ja kehittää palvelutalouden edellyttämiä monialaisia sosiaalisia ja asiantuntijaverkostoja alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti
- osaa suunnitella, kehittää ja johtaa monialaisia asiakaslähtöisiä uusiopalveluja
- opiskelija osaa tulevaisuusorientoituneesti reflektoida omaa uudistumistarvettaan

Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Digitaalinen alustatalous
Vuorovaikutusjohtaminen
Luokittelemattomat
Business Ecosystems
Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
The Global Digital Economy
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kestävän kasvun rahoittaminen
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Taidon oppiminen ja opettaminen
Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittäminen
Henkilöstön johtaminen
Osallistava strateginen johtaminen
Terveys ja talous
Asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
Digitaaliset palvelut ja teknologiaratkaisut eri toimintaympäristöissä
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Terveyden edistämisen vaikuttavuus
Ennakoiva johtaminen
Henkilöstön johtaminen
Inclusion Management
Kehittämistoiminnan johtaminen
Project Management
Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö
Verkostojen johtaminen
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Autonominen ja uudistuva tiimityö
Creation of Sustainable Future
Design Thinking and Creativity
Ennakoiva muutosviestintä
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Uusiopalveluiden muotoilu
Asiantuntijana kirjoittaminen
Digitaalinen alustatalous
Digital Platforms
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Networking in International Environment
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Transformative Technologies for Future
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Business Design Project
Digital Customer Experience Management
Digital Brand Management
Financial and Performance Management
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta
Maine ja verkostoituva palvelutalous
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
SOTE-johtaminen
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Osaamisen johtaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe

Tiedolla johtamisen asiantuntijuus (YAMK)

Tiedolla johtamisen asiantuntijuus

- opiskelija tuntee ja ymmärtää sekä osaa soveltaa käytännössä tiedolla johtamisen käsitteitä ja keskeisiä teorioita
- opiskelija osaa kehittää, johtaa ja arvioida tiedon hyödyntämistä organisaatiossa ja liiketoiminnassa
- opiskelija osaa kehittää, johtaa ja motivoida hajautetuissa ympäristöissä toimivia ihmisiä ja heterogeenisiä asiantuntijaryhmiä
- opiskelija osaa vertailla ja hyödyntää erilaisia tiedolla johtamisen malleja menestyksekkään liiketoiminnan, innovaatioiden luomisen ja prosessien kehittämisen mahdollistamiseksi
- opiskelija osaa analysoida, suhteuttaa, arvioida ja toteuttaa tietoa ja sen hyödyntämistä yrityksen menestystekijänä eettisesti ja vastuullisesti

Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Ennakoiva johtaminen
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Osaamisen johtaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Tiedon hyödyntämisen kehittämisosaaminen

- opiskelija osaa monialaisesti vertailla tiedon hyödyntämistä erilaisilla aloilla ja organisaatioissa sekä hyödyntää oppimaansa omaan toimintaympäristöön
- opiskelija osaa luoda ja kehittää tiedon hyödyntämisessä tarvittavia osaamis- ja asiantuntijaverkostoja alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti
- opiskelija osaa etsiä, tunnistaa, valita ja arvioida sopivia menetelmiä ja teknologioita tiedon hyödyntämiseen omassa toimintaympäristössään
- opiskelija osaa suunnitella, kehittää ja johtaa käyttäjä- ja asiakaslähtöisesti tiedon hyödyntämistä palveluiden ja uusien innovaatioiden kehittämisessä
- opiskelija osaa tulevaisuusorientoituneesti reflektoida omaa uudistumistarvettaan sekä yrityksensä tai organisaationsa kehittämistarpeita ja strategista uudistamistarvetta.

Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Ennakoiva johtaminen
Creation of Sustainable Future
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Työelämän kehittämismenetelmät
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Luokittelemattomat
Business Ecosystems
Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
The Global Digital Economy
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kestävän kasvun rahoittaminen
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Taidon oppiminen ja opettaminen
Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Creation of Sustainable Future
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Digitaalinen alustatalous
Vuorovaikutusjohtaminen
Asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittäminen
Henkilöstön johtaminen
Osallistava strateginen johtaminen
Terveys ja talous
Asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
Digitaaliset palvelut ja teknologiaratkaisut eri toimintaympäristöissä
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Terveyden edistämisen vaikuttavuus
Henkilöstön johtaminen
Inclusion Management
Kehittämistoiminnan johtaminen
Project Management
Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö
Verkostojen johtaminen
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Autonominen ja uudistuva tiimityö
Design Thinking and Creativity
Ennakoiva muutosviestintä
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Uusiopalveluiden muotoilu
Asiantuntijana kirjoittaminen
Digitaalinen alustatalous
Digital Platforms
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Networking in International Environment
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Transformative Technologies for Future
Business Design Project
Digital Customer Experience Management
Digital Brand Management
Financial and Performance Management
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta
Maine ja verkostoituva palvelutalous
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
SOTE-johtaminen
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods

Digiajan sosiaalipalveluiden kehittäminen (YAMK)

Digiajan sosiaalialan kansalais- ja aluelähtöinen kehittämis- ja johtamisosaaminen

- opiskelija osaa hyödyntää keskeisiä kansalais- ja aluelähtöisiä tutkimusstrategioita ja -menetelmiä digiajan sosiaalipalveluiden kehittämisessä
- opiskelija osaa vertaillen hyödyntää keskeisiä osallistavia ja valtaistavia tiedontuottamisen menetelmiä digiajan sosiaalipalveluiden kehittämisen näkökulmasta
- opiskelija osaa hyödyntää sosiaalialan digiajan kansalais- ja aluelähtöisen muutos-, tieto- ja kehittämisjohtamisen perusperiaatteita
- opiskelija hallitsee vaikuttavuuden kvantitatiivisia arviointimenetelmiä digiajan sosiaalialan kansalais- ja aluelähtöisessä kehittämisessä

Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
SOTE-johtaminen
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Digikansalaisuus ja aluelähtöisyys tulevaisuuden sosiaalipalveluissa

- opiskelija osaa tarkastella sosiaalipalveluiden monikanavaisuutta kansalais- ja aluelähtöisestä näkökulmasta digitalisoituvassa yhteiskunnassa
- opiskelija osaa analysoida erilaisissa kuntatyypeissä asuvien kansalaisten asiointimahdollisuuksia sosiaalipalveluiden saatavuuden ja saavutettavuuden näkökulmista
- opiskelija osaa analysoida väestöryhmittäin digikansalaisuuden muotoutumisen reunaehtoja rajoituksineen ja mahdollisuuksineen sekä sosiaalipalveluita käyttävien kansalaisten että niitä tuottavien tahojen näkökulmista
- opiskelija osaa reflektoida digitalisaation mukanaan tuomia uudentyyppisiä eettisiä haasteita sosiaalialan asiakaspalveluprosesseissa

Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Luokittelemattomat
Business Ecosystems
Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
The Global Digital Economy
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kestävän kasvun rahoittaminen
Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Taidon oppiminen ja opettaminen
Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Creation of Sustainable Future
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Digitaalinen alustatalous
Vuorovaikutusjohtaminen
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittäminen
Henkilöstön johtaminen
Osallistava strateginen johtaminen
Terveys ja talous
Asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
Digitaaliset palvelut ja teknologiaratkaisut eri toimintaympäristöissä
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Terveyden edistämisen vaikuttavuus
Ennakoiva johtaminen
Henkilöstön johtaminen
Inclusion Management
Kehittämistoiminnan johtaminen
Project Management
Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö
Verkostojen johtaminen
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Autonominen ja uudistuva tiimityö
Creation of Sustainable Future
Design Thinking and Creativity
Ennakoiva muutosviestintä
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Uusiopalveluiden muotoilu
Asiantuntijana kirjoittaminen
Digitaalinen alustatalous
Digital Platforms
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Networking in International Environment
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Transformative Technologies for Future
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Business Design Project
Digital Customer Experience Management
Digital Brand Management
Financial and Performance Management
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta
Maine ja verkostoituva palvelutalous
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Osaamisen johtaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe

Liikunnan ja urheiluvalmennuksen asiantuntija (YAMK)

Kokonaisvaltainen urheiluvalmennusosaaminen

- Ymmärrät urheilijan yksilöllisyyden ja osaat tukea urheilijan kokonaisvaltaista kehitystä kaikissa ikävaiheissa
- Arvioit ja kehität optimaalisen suorituskyvyn sekä suorituskyvyn kehittymisen kannalta keskeisiä, lajin huippusuoritukseen vaikuttavia prosesseja
- Ymmärrät psyykkisen valmennuksen osana urheilijan kokonaisvaltaista kehittymistä ja suorituskykyä
- Sovellat taidon oppimisen ja opettamisen teoriaa osana lajivalmennusta
- Hyödynnät teknologiaa ja testausosaamista osana urheilijan ja/tai joukkueen valmennusprosessia

Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen
Soveltava valmennuksen psykologia
Taidon oppiminen ja opettaminen
Luokittelemattomat
Business Ecosystems
Digital Transformation Strategies
Leading Business Model Innovation
The Global Digital Economy
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit
Kestävän kasvun rahoittaminen
Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa
Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti
Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta
Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot
Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot
Tehokkuus palvelutuotannossa
Tutkiva yhteiskehittäminen
Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä
Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä
Creation of Sustainable Future
Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen
Digitaalinen alustatalous
Vuorovaikutusjohtaminen
Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittäminen
Henkilöstön johtaminen
Osallistava strateginen johtaminen
Terveys ja talous
Asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen
Digitaaliset palvelut ja teknologiaratkaisut eri toimintaympäristöissä
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Terveyden edistämisen vaikuttavuus
Ennakoiva johtaminen
Henkilöstön johtaminen
Inclusion Management
Kehittämistoiminnan johtaminen
Project Management
Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö
Verkostojen johtaminen
Vastuullisesti kestävä johtaminen
Vuorovaikutusjohtaminen
Autonominen ja uudistuva tiimityö
Creation of Sustainable Future
Design Thinking and Creativity
Ennakoiva muutosviestintä
Kehittyvän työyhteisön hallinta
Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö
Uusiopalveluiden muotoilu
Asiantuntijana kirjoittaminen
Digitaalinen alustatalous
Digital Platforms
Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa
Etätyö ja virtuaalijohtaminen
Networking in International Environment
Tiedolla johtamisen kulmakivet
Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa
Transformative Technologies for Future
Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt
Business Design Project
Digital Customer Experience Management
Digital Brand Management
Financial and Performance Management
Ennakoiva talouden johtaminen
Kehittävä yrittäjyys
Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta
Maine ja verkostoituva palvelutalous
Liikunta-alan koulutusosaaminen
Liikunta-alan tutkimusosaaminen
Soveltava suorituksen analysointi
Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa
Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen
Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen
Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla
SOTE-johtaminen
Digitalisoituva sosiaalialan työ
Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt
Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla
Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa
Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa
Leading Knowledge and Networks
Business Research and Development Methods
Työelämän kehittämismenetelmät
Osaamisen johtaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDILMS
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 20)

15 - 20
IBMMOD21
Digital Business Management

(Valitaan kaikki)

20
YAMK080 Business Ecosystems 5
YAMK075 Digital Transformation Strategies 5
YAMK073 Leading Business Model Innovation 5
YAMK079 The Global Digital Economy 5
KLYMOD21
Kestävä liiketoiminta ja yrittäjyys

(Valitaan opintopisteitä: 20)

15 - 20
R31YL22OJ Ennakoiva talouden johtaminen 5
R301YH20OJ Kehittävä yrittäjyys 5
YAMK012 Kestävät asiakaslähtöiset liiketoimintamallit 5
YAMK013 Kestävän kasvun rahoittaminen 5
LUAMOD21
Liikunnan ja urheiluvalmennuksen asiantuntijuus

(Valitaan kaikki)

20
YAMK014 Liikunta-alan teknologia- ja testausosaaminen 10
YAMK016 Soveltava valmennuksen psykologia 5
YAMK015 Taidon oppiminen ja opettaminen 5
KVTMOD21
Kestävän tuotannon kehittäminen

(Valitaan opintopisteitä: 20)

15 - 20
YAMK017 Kestävän kehityksen periaatteet ja toimintamallit yritystoiminnassa 5
YAMK019 Kestävän tuotannon kehittäminen -projekti 10
YAMK018 Vastuullinen ja resurssiviisas liiketoiminta 5
IMJMOD21
Innovatiivinen matkailualan johtaminen

(Valitaan opintopisteitä: 20)

15 - 20
YAMK025 Asiakasrajapinta ja liiketoimintaverkostot 5
YAMK027 Palvelumuotoilu ja palveluinnovaatiot 5
YAMK024 Tehokkuus palvelutuotannossa 5
YAMK026 Tutkiva yhteiskehittäminen 5
DSKMOD21
Digiajan sosiaalipalveluiden kehittäminen

(Valitaan kaikki)

20
YAMK028 Digikansalaisuus sosiaalialan tutkimusavusteisessa kehittämisessä 10
YAMK029 Tarveanalyysi digiajan sosiaalialan kehittämistyössä 10
DPJMOD21
Digiajan palvelujohtaminen

(Valitaan opintopisteitä: 20)

15 - 20
YAMK003 Creation of Sustainable Future 5
R301YH11OJ Digitalisoituneen palveluliiketoiminnan johtaminen 5
R301YH13OJ Digitaalinen alustatalous 5
R301YH12OJ Vuorovaikutusjohtaminen 5
TJAMOD21
Tiedolla johtamisen asiantuntijuus

(Valitaan kaikki)

15
R599Y31 Data-analytiikka ja avoin data kehittämisen työkaluna 5
R599Y32 Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa 5
R599Y30 Tiedolla johtamisen kulmakivet 5
TEJMOD21
Terveyspalvelujen johtaminen ja kehittäminen

(Valitaan opintopisteitä: 20)

20
YAMK035 Asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittäminen 5
799Y9KOJ Henkilöstön johtaminen 5
YAMK033 Osallistava strateginen johtaminen 5
YAMK034 Terveys ja talous 5
DTPMOD21
Digitaaliset terveyspalvelut ja terveyden edistäminen

(Valitaan kaikki)

20
799Y11COJ Asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotteiden ja palveluiden kehittäminen 5
799Y11AOJ Digitaaliset palvelut ja teknologiaratkaisut eri toimintaympäristöissä 5
YAMK061 Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen 5
YAMK062 Terveyden edistämisen vaikuttavuus 5
PROLMS
PROFILOIVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 35)

0 - 35
YVAPMOD21
Vapaasti valittavat

(Valitaan opintopisteitä: 35)

0 - 35
JOOMOD21
Johtamisosaaminen

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
R301YH21OJ Ennakoiva johtaminen 5
799Y9KOJ Henkilöstön johtaminen 5
YAMK072 Inclusion Management 5
R31YL25OJ Kehittämistoiminnan johtaminen 5
T301DY42OJ Project Management 5
YAMK067 Johtaminen ja kehittyvä työyhteisö 5
799Y9LOJ Verkostojen johtaminen 5
R301YH22OJ Vastuullisesti kestävä johtaminen 5
R301YH12OJ Vuorovaikutusjohtaminen 5
KEOMOD21
Kehittämisosaaminen

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
R301YH15OJ Autonominen ja uudistuva tiimityö 5
YAMK003 Creation of Sustainable Future 5
YAMK060 Design Thinking and Creativity 5
R31YL32OJ Ennakoiva muutosviestintä 5
R31YL21OJ Kehittyvän työyhteisön hallinta 5
Y9992AOJ Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö 5
R301YH17OJ Uusiopalveluiden muotoilu 5
YAMK093 Asiantuntijana kirjoittaminen 5
DAOMOD21
Digiajan osaaminen

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
R301YH13OJ Digitaalinen alustatalous 5
YAMK083 Digital Platforms 5
R599Y32 Etiikka ja vastuullisuus tiedolla johtamisessa 5
YAMK068 Etätyö ja virtuaalijohtaminen 5
R301YH18OJ Networking in International Environment 5
R599Y30 Tiedolla johtamisen kulmakivet 5
R599Y33 Tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa 5
YAMK002 Transformative Technologies for Future 5
R599Y35 Älykäs tiedon tulkinta ja älykkäät ympäristöt 5
LOYMOD21
Liiketoimintaosaaminen ja yrittäjyys

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
YAMK090 Business Design Project 5
YAMK081 Digital Customer Experience Management 5
YAMK089 Digital Brand Management 5
YAMK074 Financial and Performance Management 5
R31YL22OJ Ennakoiva talouden johtaminen 5
R301YH20OJ Kehittävä yrittäjyys 5
R31YL24OJ Liiketoimintaprosessien kehittyvä laadunhallinta 5
R301YH16OJ Maine ja verkostoituva palvelutalous 5
LIOMOD21
Liikunta-alan osaaminen

(Valitaan kaikki)

20
YAMK044 Liikunta-alan koulutusosaaminen 5
YAMK046 Liikunta-alan tutkimusosaaminen 5
YAMK045 Soveltava suorituksen analysointi 10
STOMOD21
Sosiaali, terveys- ja liikunta-alan osaaminen

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
799Y9DOJ Laatutyö ja johtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa 5
799Y8HOJ Näyttöön perustuvan toiminnan osaaminen 5
799Y8IOJ Näyttöön perustuvan toiminnan johtaminen 5
799Y11DOJ Tekoälyn ja data-analytiikan mahdollisuudet terveys- ja hyvinvointialalla 5
YAMK053 SOTE-johtaminen 5
SAOMOD21
Sosiaalialan osaaminen

(Valitaan kaikki)

25
YAMK050 Digitalisoituva sosiaalialan työ 5
YAMK049 Digiajan sosiaalialan osallistavat käytännöt 5
YAMK048 Digiajan muutosjohtaminen sosiaalialalla 5
YAMK051 Sosiaalialan kehittämistyön vaikuttavuus digiyhteiskunnassa 5
YAMK086 Sosiaalipalveluiden yhteiskuntapoliittisuus digiyhteiskunnassa 5
TUTKLMS
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
YAMK087 Leading Knowledge and Networks 5
YAMK088 Business Research and Development Methods 5
Y9992COJ Työelämän kehittämismenetelmät 5
Y9992BOJ Osaamisen johtaminen 5
OPLMS
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

30
YAMK063 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 10
YAMK064 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 10
YAMK065 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 10