Siirry suoraan sisältöön

Liikunta-alan tutkimusosaaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: YAMK046

Laajuus

5 op

Vastuuhenkilö

  • Heikki Hannola

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuasi:
Osaat soveltaa oman opinnäytetyösi kannalta keskeistä liikunta-alan tutkimusmetodiikka, tilastotiedettä, tutkimusetiikkaa ja tieteelliseen kirjoittamisen periaatteita. Hyödynnät määrällisiä ja laadullisia tutkimusmenetelmiä osana liikuntatieteellisen tutkimuksen tekemistä. Tunnistat hyvän tieteelisen toiminnan periaatteet ja osaat arvioida tutkimusten luotettavuutta ja sovellettavuutta.

Osaat laatia pätevän ja luotettavan, laadullisen tai määrällisen, liikuntaa ja urheiluvalmennusta koskevan tutkimussuunnitelman.

Sisältö

Teema 1. Liikunta-alan tutkimusmetodiikka: etiikka, tilastotiede, analyysimenetelmät

Teema 2. Liikunta-alan tutkimussuunnitelma: tietoperusta, tutkimusmenetelmät, aineiston analyysi, aikataulu ja resursointi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1 - 2
Osaat:
- Soveltaa tutkimustyön tekemisen perusperiaatteita ja metodiikkaa
- Laatia luotettavuuteen pyrkivän laadullisen tai määrällisen, liikuntaa ja urheiluvalmennusta koskevan tutkimussuunnitelman.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3 - 4
Osaat:
- Analysoida monipuolisesti tutkimustyön perusperiaatteita ja metodiikkaa sekä menetelmien ja tutkimustulosten luotettavuutta
- Laatia tarkoituksenmukaisen ja tutkimuksen luotettavuuden huomioivan liikuntaa ja urheiluvalmennusta koskevan tutkimussuunnitelman perustellen tekemäsi valinnat.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5
Osaat:
- Arvioida monipuolisesti ja kriittisesti tutkimustyön perusperiaatteita ja metodiikkaa sekä menetelmien ja tulosten luotettavuutta
- Laatia luotettavan ja pätevän liikuntaa ja urheiluvalmennusta koskevan tutkimussuunnitelman perustellen tekemäsi valinnat ja tuoden esille mahdolliset vaihtoehtoiset tavat toimia.