Siirry suoraan sisältöön

Työyhteisö- ja kansainvälistymisosaaminenLaajuus (10 op)

Tunnus: R705LL23OJ

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Tunnet päiväkotien, koulujen, järjestöjen ja urheiluseurojen toiminnan keskeisenlainsäädännön. Tunnet henkilöstöhallinnon ja työoikeuden perusteita. Osaat arvioida lapsuuden liikuntatoiminnan ja vapaaehtois- ja seuratyön organisaatioiden toimintaa kasvatuksellisista lähtökohdista. Ymmärrät esimies- ja alaisosaamisen merkityksen työyhteisöissä ja osaat arvioida omaa osaamisen kehittymistä.
Osaat käyttää Lapin ammattikorkeakoulun tietopalveluja monipuolisesti. Tunnet Lapin ammattikorkeakoulun alueelliset ja kansainväliset yhteistyöverkostot sekä kehität monimuotoisesti englanninkielen osaamistasi.
Osaat tehokkaan viestinnän keskeiset asiakirjamallit ja hallitset asiakirjojen muotovaatimukset käytännössä. Osaat tietotekniikan keskeiset sovellukset sosiaalisessa mediassa ja osaa hyödyntää sekä tuottaa tietoa asianmukaisesti yleisimpiä tietotekniikan sovelluksia vaihtelevasti käyttäen.
Löydät ja osaat valita sopivimmat tiedonlähteet. Tunnistat tutkimus- ja ammatillisen tiedon eri ilmentymät ja lajit. Osaat arvioida tiedonlähteitä ja verkkosivustoja ja arvioit löytämääsi tietoa kriittisesti. Ymmärrät tiedon käyttöönliittyvät vastuut ja velvollisuudet.
Osaat arvioida omaa eglanninkielen taitojasi. Osaat kirjoittaa referaatin englannin kielellä. Osaat toteuttaa urheiluun/ liikuntaan liittyvän opetustuokion ja antaa palautetta kommunikoiden englanniksi.

Teema 1. Työyhteisöosaaminen                                                                                                                       
Teema 2. Kansainvälistymisosaaminen: englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito 5 op                

Sisältö

Tieto puuttuu

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1
Tiedät lasten toimintaympäristön organisaatioiden keskeisen lainsäädännön ja tunnistat organisaation toiminnan kasvatuksellisista lähtökohdista.
Osaat hyödyntää informaatioteknologista osaamistasi ohjatusti ja tiedät tietotekniikkaan liittyvät yleisimmät sosiaalisen median sovellukset. Käytät vielä yksipuolisesti tiedonhakujärjestelmiä ja vieraskielisiä lähteitä.
Osaat esiintyä asiallisesti ja ymmärrettävästi.
Tunnistat tiedontarpeesi yleisellä tasolla ja lähestyt tiedontarvetta jollain aiheen käsitteellä.
Osaat käyttää rajoitetusti vierasta kieltä suullisessa ja kirjallisessa viestinnässä.
Kommunikoit vaikeuksien kanssa sanavalinnoissa, kieliopissa ja rakenteissa. Kieliopilliset rakenteet ovat hyvin yksinkertaisia ​​ja suurimmaksi osaksi virheellisiä. Välitetyt lauseet ovat lyhyitä ja yksinkertaisia, mikä tekee puheestasi hajanaisen ja vaikeasti ymmärrettävän.

Tyydyttävä 2
Tiedät lasten toimintaympäristön organisaatioiden keskeisen lainsäädännön ja osaat ohjatusti arvioida organisaation toimintaa kasvatuksellisista lähtökohdista.
Osaat hyödyntää informaatioteknologista osaamistasi itsenäisesti ja ymmärrät tietotekniikkaan liittyvien yleisimpien sosiaalisen median sovellusten tarkoituksen. Käytät vielä yksipuolisesti tiedonhakujärjestelmiä ja vieraskielisiä lähteitä.
Osaat esiintyä selkeästi, ymmärrettävästi jahallitset jonkin havainnollistamiskeinon sekä esiintymistilanteen.
Tunnistat tiedontarpeesi yleisellä tasolla ja lähestyt tiedontarvetta joillakin aiheen käsitteillä. Arvioit löydettyä tietoa yksipuolisilla kriteereillä.
Osaat käyttää vierasta kieltä suullisessa ja kirjallisessa viestinnässä ja tiedonhaussa ohjatusti. Vaihtelevien kieliopillisten muotojen ja rakenteiden käyttö on rajoitettua. Kieliopillisia virheitä esiintyy, mutta pääviestisi voidaan ymmärtää. Sinulla on suuria haasteita oikeassa ääntämisessä, sanan ja lauseen korostuksessa ja intonaatiossa, ja ne saattavat haitata pääviestin ymmärrettävyyttä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Tiedät lasten toimintaympäristön organisaatioiden keskeisen lainsäädännön ja tunnistat organisaation toiminnan kasvatuksellisista lähtökohdista.
Osaat selittää informaatioteknologista osaamistasi perustellusti ja tunnet tietotekniikkaan liittyvät sosiaalisen median sovellukset perusteita laajemmin. Osaat käyttää monia eri tiedonhakujärjestelmiä ja osaat itsenäisesti hakea kotimaista ja vieraskielistä tietoa.
Osaat esiintyä erilaisissa esiintymistilanteissa selkeästi, ymmärrettävästi, persoonallisesti, kiinnostavasti ja erilaisia havainnollistamiskeinoja soveltaen.
Osaat määrittää tiedontarpeesi ja lähestyt sitä useilla eri käsitteillä. Osaat arvioida löydettyä tietoa eri näkökulmista.
Osaat käyttää vierasta kieltä suullisessa ja kirjallisessa viestinnässä ja tiedonhaussa itsenäisesti.
Englannin kieli soveltuu tilanteen mukaan ja käyttämäsi käsitteet ovat pääosin oikeita. Kaikki englanniksi käytetyt ilmaisut eivät ole tarkkoja viestin välittämiseksi, mutta pystyt kommunikoimaan pääideat ymmärrettävästi omin sanoin. Kieliopin perusmuodot ovat oikeita.

Hyvä 4
Tiedät lasten toimintaympäristön organisaatioiden keskeisen lainsäädännön ja osaat ohjatusti arvioida organisaation toimintaa kasvatuksellisista lähtökohdista.
Osaat selittää informaatioteknologista osaamistasi perustellusti ja hyödynnät tietotekniikkaan liittyviä sosiaalisen median sovelluksia perusteita laajemmin. Osaat käyttää monipuolisesti tiedonhakujärjestelmiä ja osaat itsenäisesti hakea asianmukaista kotimaista ja vieraskielistä tietoa.
Osaat esiintyä tilanteen mukaan monipuolisesti, persoonallisesti, kiinnostavasti, lukuisia erilaisia havainnollistamiskeinoja soveltaen.
Osaat määrittää tiedontarpeesi ja lähestyt sitä monipuolisesti useilla eri käsitteillä. Osaat arvioida löydettyä tietoa kriittisesti eri näkökulmista.
Osaat käyttää vierasta kieltä suullisessa ja kirjallisessa viestinnässä ja tiedonhaussa monipuolisesti ja itsenäisesti.
Osaat käyttää englantia helposti ja pystyt kommunikoimaan ammattikielen avulla sekä suullisesti että kirjallisesti ilman väärinkäsityksiä ja suurimmaksi osaksi virheettömästi. Pystyt tuottaa kieltä selkeällä ja hyvin jäsennellyllä tavalla.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5
Tiedät lasten toimintaympäristön organisaatioiden keskeisen lainsäädännön ja osaat tulkita ja tehdä yhteenvetoja toiminnasta kasvatuksellisista lähtökohdista.
Osaat arvioida informaatioteknologista osaamistasi ja sen kehittymistä sekä osaat käyttää sopivimpia menetelmiä ja sekä lähdeaineistoja monipuolisesti ja osaat itsenäisesti hakea asianmukaista kotimaista ja vieraskielistä tietoa.
Osaat esiintyä tilanteen mukaan monipuolisesti, persoonallisesti, kiinnostavasti, lukuisia erilaisia havainnollistamiskeinoja soveltaen.
Osaat määritellä perustellen tiedontarvettasi ja lähestyt sitä useilla eri avainkäsitteillä. Osaat arvioida löydettyä tietoa kriittisesti eri näkökulmista ja vertailet eri lähteistä saatua tietoa toisiinsa.
Osaat käyttää vierasta kieltä (englanti) suullisessa ja kirjallisessa viestinnässä sekä tiedonhaussa monipuolisesti, itsenäisesti ja vuorovaikutusta edistävällä tavalla. Osaat kommunikoida ammattikielen ilmaisujen kanssa luonnollisesti ja sujuvasti. Kieliopilliset muodot ja rakenteet ovat monipuolisia.