Siirry suoraan sisältöön

Sosiaalialan syventävä harjoitteluLaajuus (15 op)

Tunnus: K701S039

Laajuus

15 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija
• osaa tukea ja ohjata tavoitteellisesti erilaisia asiakkaita ja asiakasryhmiä
• osaa kuvata, arvioida ja kehittää asiakasprosessin eri vaiheita
• soveltaa ja arvioi sosiaalialan erilaisia työorientaatioita ja työmenetelmiä.

Esitietovaatimukset

Opinnoista tulee olla suoritettuna vähintään 80 op sisältäen ensimmäisen vuoden opinnot ja asiakastyöosaamisen harjoittelun hyväksytysti sekä profiloivan osaamisen opinnot on vähintään aloitettu. Ammatillisen osaamisen syventävä harjoittelu tulee tehdä sillä toiminta-alueella, jonne profiloivat opinnot tehdään/on tehty.

Jos suunnittelet harjoittelua lastensuojelun toimintaympäristöön, tulee Lastensuojelun lähtökohdat -opintojakso olla suoritettuna. Jos suunnittelet harjoittelua sijaishuollon yksikköön, tulee lisäksi Lastensuojelun sijaishuolto -opintojakso olla vähintään meneillään harjoittelun aikana.
Jos suunnittelet harjoittelua varhaiskasvatuksen yksikköön, tulee Varhaiskasvatus ja lapsen kehityksen ja oppimisen tuki - opintojakso olla suoritettuna ennen harjoittelun alkua.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:

Opiskelija on harjoittelussaan tukenut ja ohjannut tavoitteellisesti asiakkaita ja/tai asiakasryhmiä. Opiskelija on soveltanut ja arvioinut sosiaalialan työorientaatioita ja työmenetelmiä. Opiskelija osaa kuvata ja arvioida asiakasprosessin kokonaisuutta eri vaiheineen. Opiskelijan toiminta harjoittelupaikassa on ollut sosiaalialan eettisten periaatteiden mukaista ja hän on toiminut työelämän sääntöjen mukaisesti. Opiskelija on kirjoittanut annetun ohjeen mukaisesti ammattianalyysin harjoittelustaan.

Hylätty:

Opiskelijan työelämäosaaminen ei saavuta opintojaksolle annettuja tavoitteita. Toiminta ja vuorovaikutus harjoittelussa ja työyhteisössä on epäammattimaista ja asiakkaan kohtaamisessa on puutteita.
Vaadittava harjoitteluaika ei täyty.
Opiskelija ei ole tehnyt opintojaksolle kuuluvia kirjallisia tehtäviä tai ne eivät ole ohjeiden mukaisia.