Siirry suoraan sisältöön

Sairaanhoitajakoulutus (monimuoto-opinnot), Kemi, Syksy 2020: KA72H20S

Tunnus: KA72H20S

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Sairaanhoitaja (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2020

Kuvaus

SUORITETTAVA TUTKINTO
Sairaanhoitaja (AMK) 210 op
Sairaanhoitajakoulutus johtaa sairaanhoitaja (AMK) -tutkintoon. Koulutus täyttää terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain ja asetuksen sekä Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2013/55/EU ammattipätevyyden tunnustamiselle asettamat vaatimukset. Direktiivin mukaan yleissairaanhoidosta vastaavan sairaanhoitajan koulutuksen pituuden tulee olla vähintään kolme vuotta ja se sisältää vähintään 4600 tuntia (180 op) opetusta. Suomalainen sairaanhoitajakoulutus (210 op) sisältää lisäksi 30 op hoitotyön opintoja, joilla syvennetään ja laajennetaan osaamista työelämälähtöisesti alueen tarpeen ja ammattikorkeakoulun profiilin mukaisesti.

Sairaanhoitaja toimii hoitotyön tehtävissä perusterveydenhuollossa, avohoitopalveluissa, erikoissairaanhoidossa, terveysalan yrityksissä tai potilas- ja kansalaisjärjestöissä, erilaisissa projekteissa sekä ulkomailla terveysalan tehtävissä. Työskentely terveysalalla on turvallisuuskriittistä, toisin sanoen työssä esiintyy sellaisia riskejä, jotka huonosti hallittuina voivat aiheuttaa haittaa tai vahinkoa ihmisille tai ympäristölle. Turvallisuusnäkökulma huomioidaan läpi koko koulutuksen. Koulutuksessa saadaan valmiuksia myös alan liiketoimintaosaamiseen ja yrittäjyyteen. Työtä kuvaavia nimikkeitä sairaanhoitajanimikkeen lisäksi voivat olla esimerkiksi vastaanottohoitaja, diabeteshoitaja ja kotisairaanhoitaja.

Sairaanhoitaja vastaa hoitotyön suunnittelusta ja päätöksenteosta ympärivuorokautisessa hoitotyössä. Työ on pääosin kolmivuorotyötä, jossa korostuu itsenäinen ja vastuullinen toiminta. Hoitotyön eettisinä lähtökohtina ovat potilasturvallisuus, ihmisarvon ja ihmisen itsemääräämisoikeuden kunnioitus sekä oikeudenmukaisuus. Työn perusta on näyttöön perustuva hoitotyö, jossa korostuu konkreettinen potilaiden hoitaminen, auttaminen, tarpeista huolehtiminen, potilasohjaus, kuntoutus ja terveyden sekä työ- ja toimintakyvyn edistäminen.

TUTKINNON RAKENNE
Opetussuunnitelma rakentuu lukukausien mukaisista opintojaksoista ja teemoista. Opintojaksojen osaamistavoitteet ja teemojen sisällöt kuvaavat alan keskeisen ammatillisen ydinosaamisen. Vuosi- ja lukukausiteemat kokoavat opintoja ammatillisen kasvun etenemisen näkökulmasta.

Sairaanhoitajakoulutuksen rakenne:
- perus- ja ammattiopinnot 115 op sisältäen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiomenetelmät 5 op
- vapaasti valittavat opinnot 5 op
- ammattitaitoa edistävä harjoittelu 90 op sisältäen opinnäytetyön 15 op

Perus- ja ammattiopintojen tavoitteena on, että opit laaja-alaiset käytännölliset perustiedot ja -taidot sekä teoreettiset perusteet toimia työelämässä sairaanhoitotyön asiantuntijatehtävissä tai yrittäjänä sekä saat edellytykset oman ammattitaidon kehittämiseen ja elinikäiseen oppimiseen. Sairaanhoitajan koulutuksessa voit syventää osaamistasi jollakin hoitotyön alalla (30 op) viimeisen lukukauden aikana.

Opintojen tavoitteena on myös, että hallitset ammattikorkeakouluasetuksessa (1129/2014, 7§) vaadittavan kielitaidon, joka ilmoitetaan tutkintotodistuksessa. Kielitaitoa merkittäessä otetaan huomioon mitä valtioneuvoston asetuksessa (481/2003) 15§-19§:ssä säädetään. Englannin kieliopinnot on opetussuunnitelmassa integroitu kahteen opintojaksoon, joissa kielen oppimista arvioidaan. Ruotsin kieliopinnot toteutetaan yhteen opintojaksoon integroituna kokonaisuutena. Suomen kielen viestintäosaaminen kehittyy koko koulutuksen ajan ja sitä arvioidaan vuosittain eri opintojaksoissa (kompetenssimatriisi).

Ammattitaitoa edistävän harjoittelun tavoitteena on perehdyttää sinut ohjatusti erityisesti ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä erilaisissa työympäristöissä huomioiden etä- ja digipalvelut. Ammattitaitoa edistävä harjoittelu toteutuu sairaanhoitajan tutkinnossa 90 opintopisteen laajuisena, josta 15 op toteutuu työelämän toimeksi antamana opinnäytetyönä.

Opinnäytetyön tavoitteena on, että kehität valmiuksiasi soveltaa tietoja ja taitoja ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Opinnäytetyön toteutuksessa sinulla on mahdollisuus monialaiseen ja koulutuksien väliseen yhteistyöhön. Opinnäytetyö tehdään yhteistyössä työelämän kanssa. Näin verkostoidut alaasi ja voit saada mahdollisesti itsellesi työpaikan. Jos olet töissä, jossakin sosiaali- tai terveysalan organisaatiossa, voit tehdä opinnäytetyösi omalle työpaikallesi. Opinnäytetyöt ovat käytännönläheisiä työelämän kehittämistehtäviä. Opinnäytetyösi voi olla esimerkiksi työelämän tilaama tapahtuma (etänä toteuttava opetus/ohjaustapahtuma, taidetapahtuma, hyvinvointitapahtuma tms.), tuote (sähköiset tuotteet, digipalvelu tms.), suunnitelma tai tarvekartoitus (digitalisoitumisen kehittäminen, ohjauskäytäntöjen uudistaminen, henkilöstön kouluttamiseen liittyvä tms.), kirjallisuuskatsaus (hyvä digipalvelu, asiakaslähtöisen ohjausmateriaalin ominaisuudet, hyvä yöuni sairaalassa, kivun hoitotyö kotihoidossa tms.), päiväkirjamuotoinen opinnäytetyö, omaa osaamistasi monipuolisesti kuvaava portfolio tai tutkimuksellinen työ.

Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää ammatillista osaamista. Vapaasti valittavia opintoja voi toteutua hankkeissa ja innovaatiotoiminnassa. Vapaasti valittaviin opintoihin voidaan sisällyttää muiden koulutuksien ja muiden korkeakoulujen opintosuorituksia.

AMMATILLISEN KASVUN POLKU - HANKITTAVA OSAAMINEN
Opetussuunnitelmissa on tehty opiskelijoiden oppimisprosessi näkyväksi ja kuvattu opiskelijoiden ammatillinen kasvu perehtyjästä kehittäjäksi vuositeemojen ja niistä johdettujen lukukausiteemojen avulla.

1. Vuositeema: Hoitotyöhön perehtyjä
Ensimmäisen vuoden aikana perehdyt ammatillisuuteen ja eettisyyteen hoitotyössä sekä turvalliseen hoitotyöhön.
- Lukukausiteema 1: Ammatillisuus ja eettisyys hoitotyössä
Perehdyt hoitotyön ammattiin ja sen osaamisperustaan ja eettisyyteen. Saavutat valmiuksia yhteisölliseen ja ongelmaperustaiseen oppimiseen aktiivisena toimijana. Saat valmiuksia ammatilliseen vuorovaikutukseen molemmilla kotimaisilla kielillä. Tunnet sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöjä ja osaat jäsentää hoitotyötä prosessin mukaisesti.
- Lukukausiteema 2: Turvallinen hoitotyö
Perehdyt turvalliseen hoitotyöhön ja saat näkökulmia turvallisuuden eri osa-alueisiin. Saat valmiuksia toimia hoitotyön päätöksentekoprosessin mukaisesti. Perehdyt ohjaus- ja opetusmenetelmien käyttöön terveyttä edistävässä hoitotyössä. Sinulla on yleiset työelämätaidot ja valmiudet kehittää ammatti-identiteettiä koulutusammatin osaamis- ja vastuualueiden näkökulmasta myös englannin kielellä. Sinulla on oppimiskokemuksia tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta.

2. Vuositeema: Hoitotyöhön harjaantuja
Toisen vuoden aikana harjaannut päätöksenteossa ja ohjauksessa kliinisen hoitotyön erilaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä. Kykenet osallistumaan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioprosesseihin. Hallitset tiedonhaun yleisimmistä alasi tietokannoista sekä osaat lukea ja arvioida kriittisesti tieteellisiä julkaisuja.
- Lukukausiteema 3: Näyttöön perustuva kliininen hoitotyö
Harjaannut kliinisen hoitotyön päätöksenteossa näyttöön perustuen. Saat kokemusta yleisimpien sairauksien ennaltaehkäisystä, hoidosta ja ohjauksesta kliinisen hoitotyön eri osa-alueilla. Ymmärrät eri hoito- ja palveluketjut sekä potilaan ja sairaanhoitajan roolin niissä.
- Lukukausiteema 4: Ohjaus ja opetus kliinisessä hoitotyössä
Saat valmiuksia toteuttaa ohjausta ja opetusta kliinisessä hoitotyössä. Osaat hyödyntää ammatillista yhteistyötä, vuorovaikutusta ja dialogia. Osaat reflektoida omia oppimiskokemuksiasi ja osaamistasi moniammatillisesta hoitotyöstä erilaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä.

3. Vuositeema: Hoitotyön soveltaja
Kolmannen vuoden jälkeen osaat itsenäisesti soveltaa hoitotyöhön kriittistä ajattelua ja ongelmanratkaisua. Päätöksentekosi hoitotyössä perustuu näyttöön sekä hoitotyön laatuun ja potilasturvallisuuteen.
- Lukukausiteema 5: Terveyttä edistävä vastaanottohoitotyö
Osaat soveltaa hoitotyön päätöksentekoprosessia eri-ikäisten vastaanottohoitotyössä. Osaat olla hoidollisesti läsnä, ohjata ja opettaa asiakkaita heidän terveyttään ja toimintakykyään edistäen. Osaat soveltaa hoitotyön osaamiseen itsenäisesti kriittistä ajattelua ja ongelmanratkaisua.
- Lukukausiteema 6: Terveyden tukeminen ja toimintakyvyn edistäminen
Saat valmiuksia tukea eri-ikäisten terveyttä ja toimintakykyä. Osaat reflektoida ammatillista kehittymistä kriittisesti. Sinulla on ammattialan edellyttämiä johtamis- ja työelämätaitoja, kansainvälistymisosaamista sekä valmiuksia yrittäjyyteen ja muutoksenhallintaan.

4. Vuositeema: Hoitotyön kehittäjä (EQF 6)
Saavutat yleiset työelämän ja sairaanhoitajakoulutuksen osaamisalueet. Osaat reflektoida ja kehittää ammatillista osaamistasi sairaanhoitajan työn ja urakehityksen näkökulmasta.
- Lukukausiteema 7: Näyttöön perustuvan hoitotyön erityiskysymykset
Laajennat ja kehität osaamistasi sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristössä. Päätöksentekosi hoitotyössä perustuu näyttöön sekä hoitotyön laatuun ja turvallisuuteen.

Sairaanhoitajakoulutuksen kompetenssit
Sairaanhoitajakoulutuksen opetussuunnitelman perustana toimivat työelämän osaamisvaatimuksista johdetut laajat osaamisalueet eli kompetenssit ja niihin liittyvät osaamistavoitteet arviointikriteereineen. Kompetenssit jakautuvat kaikille koulutuksille yhteisiin yleisiin työelämäkompetensseihin (1-5) sekä valtakunnallisesti yhtenäisiin koulutuskohtaisiin kompetensseihin (6-14). Yhteiset kompetenssit ovat eri koulutuksille yleisiä työelämän osaamisalueita, mutta niiden erityispiirteet ja tärkeys vaihtelevat eri ammateissa ja työtehtävissä. Yhteiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle. Yhteisten kompetenssien arviointi toteutuu koulutuskohtaisten kompetenssien arvioinnin yhteydessä. Sairaanhoitajakoulutuksen alakohtaiset kompetenssit pohjautuvat Sairaanhoitajakoulutuksen tulevaisuus -hankkeen (2014) tuloksiin.

Osaamisalueet/kompetenssit:

1. Ammatillisuus ja eettisyys
2. Asiakaslähtöisyys
3. Kommunikointi ja moniammatillisuus
4. Terveyden edistäminen
5. Johtaminen ja työntekijyysosaaminen
6. Informaatioteknologia ja kirjaaminen
7. Ohjaus- ja opetusosaaminen sekä omahoidon tukeminen
8. Kliininen hoitotyö
9. Näyttöön perustuva toiminta, tutkimustiedon hyödyntäminen ja päätöksenteko
10. Yrittäjyys ja kehittäminen
11. Laadun varmistus
12. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä
13. Potilas- ja asiakasturvallisuus

Opetussuunnitelmaan sisältyy läpileikkaavina osaamistavoitteina Lapin AMK:n strategiset painopistealueet turvallisuusosaaminen, etäisyyksien hallinta, arktinen yhteistyö ja rajaosaaminen, luonnonvarojen älykkään käytön edistäminen sekä palveluliiketoiminta ja yrittäjyys. Muita läpileikkaavia osioita ovat kansainvälisyys, informaatiolukutaito ja digitalisaatio.

Opetussuunnitelman eri sisällöissä osaamistavoitteet liittyvät läpileikkaavasti edellisten lisäksi Lapin AMKin Tulevaisuuden terveyspalvelut -osaamisryhmän profiloitumiseen perustuviin digitalisaatiota hyödyntäviin etähoito/etäpalveluihin ja luontoperustaisiin menetelmiin (Green Care) hyvinvointipalvelujen tuottamisessa sekä edelleen horisontaalisesti keskeisiin hoitotyön sisältöjen toteutussuunnitelmiin integroituvaan palliatiiviseen hoitotyöhön.

Osaamisen arvioinnissa hyödynnetään kansallisen ohjeistuksen mukaisesti Yleissairaanhoitajan ammatillisen perusosaamisen arvioinnin kehittäminen (yleSHarviointi) -hankkeessa kehitettyjä ja testattuja sairaanhoitajan kliinisen ydinosaamisen arviointimenetelmiä ja valtakunnallista koetta.

Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelman läpäisevänä jatkumona vieraskielisen lähdemateriaalin hyödyntämisenä opetuksessa sekä kieliopintoina. Koulutuksissa toteutetaan 30 op opintoja englannin kielellä. Englanninkielistä opetusta toteuttavat myös kansainvälisessä asiantuntijavaihdossa Lapin AMK:ssa olevat yhteistyökumppaneiden opettajat. Lisäksi opiskelijat osallistuvat kansainväliseen vaihtoon ja myös erilaisiin kotikansainvälistämistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin. Kansainvälistymistavoitteiden saavuttamiseksi kotikansainvälistäminen on osa opintoja ja opiskelijalla on mahdollisuus vähintään kolmen kuukauden vaihto-opiskeluun.

OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN JA ARVIOINTI
Lapin ammattikorkeakoulun oppimisnäkemyksenä on osaamis- ja ongelmaperustainen oppiminen. Oppimisen tavoitteena on ammatillisen osaamisen kehittyminen opiskelijakeskeisten ja aktivoivien oppimis- ja ohjausmenetelmien avulla. Ammatillinen osaaminen syvenee myös ongelmanratkaisu – ja päätöksentekotaitoja vahvistavien työelämäläheisten oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Oppiminen on yhteisöllistä, yhteistoiminnallista, opiskelijoiden, opettajien ja työelämän aktiivista vuorovaikutusta ja osallistumista yhteisen tiedon rakentamiseen. Opiskelija on aktiivinen ja vastuullinen oman oppimisensa subjekti. Opettaja on oppimisen asiantuntija, oppimisen ohjaaja ja mahdollistaja.
Koulutuksen viralliset tavoitteet toimivat sinulle oppimista ohjaavina ja motivoivina suunnannäyttäjinä. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelusuunnitelmalle (HOPS), jonka laatimiseen saat ohjausta opinto-ohjaajalta ja ryhmän opettajatuutorilta. Opiskelusuunnitelmaa laadittaessa on otettava huomioon opetussuunnitelman mukainen opintojen etenemisjärjestys.

Oppiminen, tutkiminen ja kehittäminen tapahtuvat monipuolisissa oppimis- ja kehittämisympäristöissä, joita ovat mm. laboratoriot, virtuaaliympäristöt, kansainvälisten kumppaneiden tarjoamat ympäristöt, työelämä sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeet. Hyvinvointialojen kampuksen simulaatio- ja virtuaalioppimisympäristöt (mm. ENVI, SKY, ONNI Hyvinvointiauto, Hyvinvointipysäkki, Semppi) tarjoavat kansainvälisen tason oppimisympäristön. Terveysalan opiskelijoiden keskeiset oppimisympäristöt ovat perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yksiköt sekä yksityisen ja kolmannen sektorin tarjoamat aidot työelämäympäristöt. Ammattitaitoa edistävä harjoittelu toteutuu Lapin eri kunnissa. Opintoihin liittyvät opinnäytetyöt tehdään osana työelämän kehittämistä. Sinulla on mahdollisuus valita opintoja eri koulutusohjelmienopetustarjonnasta, joka mahdollistaa luonnollisella tavalla monialaisen yhteistyön. Oppimista tukevina välineinä käytetään monipuolisia digitaalisia verkko-oppimisympäristöjä, muun muassa Moodle-alustaa, Adobe Connect -verkkoympäristöä, sosiaalista mediaa, sähköpostia, videoneuvottelua ja videointia.

Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Siinä tutkinnossa edellytettävää osaamista hankitaan tekemällä työtä ja se palvelee työssä käyvän opiskelijan ammatillista kehittymistä ja tutkintoon valmistumista.

Kehittävä arviointi sisältää oppimisprosessin ja osaamisen tuotoksen arvioinnin. Oppimisprosessin arvioinnissa opintojakson tasolla keskeisiä työvälineitä ovat itsearviointi ja palaute. Arvioinnin perustana ovat kyseisen opintojakson osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Opiskelijoiden oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmissa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin, joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa. Opintosuoritukset arvioidaan asteikolla kiitettävä (5), hyvä (3-4), tyydyttävä (1-2), hylätty (0) tai asteikolla hyväksytty (H) – hylätty (0).

Opiskelijoilta kerättävän palautteen avulla kehitetään koulutuksen laatua. Sinulla on opiskelijana vastuu antaa palautetta opintojaksojen toteutuksesta sekä koulutuksesta ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden vuosipalautteena sekä valmistumisvaiheessa tutkinnon haun yhteydessä.

Opintojen kuormittavuuden määrittelyssä on lähtökohtana yleiseurooppalaisen ECTS- opintosuoritusten siirto- ja mitoitusjärjestelmän (ECTS-järjestelmän) perusteet. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä. Se vastaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana. Yhden opintopisteen työmäärä on noin 27 tuntia. Opintopistettä vastaava työmäärä arvioidaan suhteessa osaamistavoitteisiin. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.

Hankittu osaaminen osaksi tutkintoa (HOT)
Tutkintoa suorittaessasi sinulla on mahdollisuus ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla saman tyyppisillä opinnoilla. Saat ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös muulla tavoin osoitetulla osaamisella (932/2014, 37§9). Menettelystä käytetään nimitystä hyväksiluku.

Jatko-opintokelpoisuus
Ammattikorkeakoulututkinto antaa sinulle jatko-opintokelpoisuuden ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittamiseen kolmen vuoden työelämässä olon jälkeen. Opintoja voit jatkaa myös hakeutumalla yliopistojen maisterikoulutuksiin. Ammattikorkeakoulututkinnon jälkeen sinun on mahdollista jatkaa myös ulkomaisissa korkeakouluissa Master-tason koulutusohjelmissa.

Laadunhallinta
Koulutuksien toiminnan laatu varmistetaan Lapin ammattikorkeakoulun laatujärjestelmän periaatteiden ja menettelytapojen mukaisesti. Yhtenäinen laatujärjestelmä tuottaa koulutuksen ja tutkintojen laatuun liittyvää tietoa, josta hyötyvät opiskelijat, henkilöstö, työnantajat ja muut sidosryhmät.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2020-2021 2021-2022 2022-2023 2023-2024 Syksy
2020
Kevät
2021
Syksy
2021
Kevät
2022
Syksy
2022
Kevät
2023
Syksy
2023
1. / 2020 2. / 2021 3. / 2021 1. / 2021 2. / 2022 3. / 2022 1. / 2022 2. / 2023 3. / 2023 1. / 2023
AMK_PERTR-1028
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

15
K702HL11OJ Ammatillinen osaamisperusta hoitotyössä 10 10 10 10
HYVO1OJ Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen 5 5 5 5
AMMTR-1028
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki)

100
HYVO2OJ Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen 5 5 5 5
K702HL21OK-1003
Ammatillinen vuorovaikutus ja eettisyys hoitotyössä

(Valitaan kaikki)

10
K702HL21AOJ Ammatillinen vuorovaikutus ja eettisyys 7 7 7 7
K702HL21BOJ Ruotsi 3 3 3 3
K702HL22OK-1003
Turvallisen ja terveyttä edistävän hoitotyön taidot ja toiminnot

(Valitaan kaikki)

20
K702HL58 Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta 5 5 5 5
K702HL22AAOJ Turvallisen ja terveyttä edistävän hoitotyön taidot ja toiminnot 12 12 12 12
K702HL22BOJ Englanti 3 3 3 3
K702HL23OJ Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä 10 10 10 10
K702HL24OJ Kliininen osaaminen sisätautien ja kirurgisen potilaan hoitotyössä 10 10 10 10
K702HL25OJ Terveyden tukeminen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä 5 5 5 5
K702HL26OJ Perheen terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen 5 5 5 5
K702HL27OJ Ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen 10 10 10 10
HYVO4OJ Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla 5 5 5 5
K702HL29OJ Päivystys- ja vastaanottohoitotyö 5 5 5 5
K702HL28OJ Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille 15 15 15 15
VAP_VALTR-1036
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5 5 5 5
HYVUOJ Hoitotyön työkokemus 5 5 5 5
HARJOITTTR-1028
AMMATTITAITOA EDISTÄVÄ HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

75
K702HL31OJ Hoitotyön harjoittelu sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä 10 10 10 10
K702HL51 Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I 5 5 5 5
K702HL54 Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu 8 8 8 8
K702HL53 Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu 8 8 8 8
K702HL52 Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II 5 5 5 5
K702HL55 Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu 8 8 8 8
K702HL56 Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu 8 8 8 8
K702HL57 Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä 8 8 8 8
K702HL37 Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu 15 15 15 15
OPINNÄTR-1028
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

15
K702HL41OK-1003
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5 5 5 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5 5 5 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5 5 5 5
Yhteensä 210 60 59 61 30 30 30 28 31 28 33 30 30 30 0 28 31 0 28 33 0 30

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Sairaanhoitajakoulutuksen kompetenssit

Ammattikorkeakoulun yhteiset ja koulutuksen kompetenssit

Asiakaslähtöisyys

- Osaa kohdata asiakkaan/perheen/yhteisön jäsenen oman elämänsä asiantuntijana.
- Osaa hyödyntää asiakkaan kokemuksellista tietoa hänen terveytensä ja sairautensa hoidossa.
- Osaa kohdata asiakkaan aktiivisena toimijana omassa hoidossaan.
- Osaa arvioida asiakkaan voimavarat ja tukea häntä hoitonsa suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa.
- Osaa tukea läheisten hoitoon osallistumista asiakkaan näkemyksiä ja voimavaroja kunnioittaen.
- Kykenee ammatilliseen ja hoidolliseen vuorovaikutuksen eri-ikäisten asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa.
- Ymmärtää kulttuurin merkityksen hoidossa ja osaa kohdata eri kulttuureista tulevia asiakkaita yksilöllisesti.

Ammatillinen vuorovaikutus ja eettisyys
Ruotsi
Terveyden tukeminen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
Perheen terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen
Hoitotyön harjoittelu sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen
Ammatillinen vuorovaikutus ja eettisyys
Ruotsi
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Hoitotyön eettisyys ja ammatillisuus

- Osaa toimia työssään hoitotyön arvojen ja eettisten periaatteiden mukaisesti.
- Osaa toimia ammatinharjoittamista koskevan lainsäädännön ja eettisten ohjeiden mukaisesti sekä osaa arvioida niiden toteutumista hoitotyössä.
- Osaa toimia ihmisoikeuksia loukkaamatta.
- Osaa toimia asiakkaan ja hoitotyön edustajana erilaisissa työryhmissä
- Kykenee arvioimaan ja kehittämään omaan toimintaansa ja vastaamaan toimintansa seurauksista.
- Kykenee arvioimaan osaamistaan ja kehittymistään vuorovaikutussuhteissa.
- Omaa sairaanhoitajan ammatti-identiteetin.
- Kykenee tuottamaan, jakamaan ja hyödyntämään asiantuntijuutta ja kumppanuuksia monialaisissa tiimeissä ja verkostoissa.

Ammatillinen vuorovaikutus ja eettisyys
Ruotsi
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen
Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Johtaminen ja yrittäjyys

- Kykenee johtamaan omaa toimintaansa ja ymmärtää sisäisen yrittäjyyden merkityksen.
- Osaa arvioida työryhmän resurssit, priorisoida työtehtävät ja niihin liittyvät vastuut.
- Ymmärtää johtamisen merkityksen hoitotyössä.
- Ymmärtää terveysalan yrittäjyyden perusteet ja merkityksen osana palvelujärjestelmää.
- Osaa koordinoida asiakkaan kokonaishoidon vastuunsa mukaisesti.
- Ymmärtää terveydenhuollon muutoksien merkityksen ja osaa toimia muutostilanteessa oman vastuunsa mukaisesti.
- Osaa toimia erilaisissa muuttuvissa terveysalan toimintaympäristöissä hyvien työyhteisötaitojen mukaisesti.
- Tietää ja tunnistaa sairaanhoitajan työhön liittyvät sisällölliset ja hallinnolliset urakehitysmahdollisuudet.

Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Päivystys- ja vastaanottohoitotyö
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Englanti
Kliininen osaaminen sisätautien ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Kliininen hoitotyö

- Kykenee käyttämään erilaisia auttamismenetelmiä potilaan psykososiaalisessa tukemisessa.
- Hallitsee kliinisessä hoitotyössä tarvittavat keskeiset toimenpiteetja diagnostiset tutkimukset osana potilaan kokonaishoitoa. Osaa vastata hoidon tarpeeseen käyttämällä hoitotyön auttamismenetelmiä ja kirjata ne rakenteisesti yhtenäisillä luokituksilla.
- Osaa arvioida potilaan hoidon tarvetta asianmukaisin kliinisin ja fysiologisin arviointi-/mittausmenetelmin, priorisoida todetut tarpeet ja kirjata ne rakenteisesti yhtenäisillä luokituksilla.
- Hallitsee infektioiden torjunnan periaatteet sekä osaa perustella niiden merkityksen.
- Osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida turvallista lääkehoitoa eri sairauksien hoidossa.
- Osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida erilaisten potilasryhmien lääkehoitoa.
- Ymmärtää ihmiskehon elinjärjestelmien rakenteen, toiminnan ja säätelyn perusteet ja niiden taustalla olevat tekijät.
- Ymmärtää sairauksien syntymekanismit ja niiden aiheuttamat muutokset elimistössä.
- Osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa/hoitotyössä.
- Osaa integroida ravitsemushoitoa ja -ohjausta yhteistyössä monialaisenasiantuntijaverkoston kanssa.
- Osaa toteuttaa erilaisia sisä- ja syöpäsairauksia sairastavien potilaiden hoitotyötä.
- Osaa toteuttaa kirurgista hoitoa tarvitsevan potilaan hoitotyötä.
- Osaa tukea ja edistää lapsiperheiden hyvinvointia.
- Ymmärtää raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan normaalin kulun ja seurannan.
- Osaa tukea perheitä vanhemmuuteen kasvussa ja vastasyntyneen hoidossa.
- Osaa kohdata ja ylläpitää hoidollista vuorovaikutusta mielenterveys- ja päihdeongelmaisen ja hänen läheistensä eri hoitoympäristöissä mielenterveyttä edistävästi, häiriöitä ehkäisevästi ja voimavaralähtöisesti.
- Ymmärtää mielenterveyden ja päihteiden käytön vaikutuksen ihmisen ja hänen perheensä hyvinvointiin.
- Osaa tukea akuutissa kriisissä olevan asiakasta.
- Osaa tukea iäkkään ihmisen hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn saavuttamista ja säilyttämistä.
- Ymmärtää arvioida kiireellistä hoitoa tarvitsevan potilaan hoidontarpeen.
- Osaa tukea kiireellistä hoitoa tarvitsevaa potilasta ja lähenen läheisiään.
- Osaa toteuttaa parantumattomasti sairaan ja pitkäaikaissairaan potilaan oireenmukaista ja inhimillistä hoitotyötä ja tukea hänen läheisiään.
- Osaa tukea kehitysvammaisen ja vammautuneen toimintakykyä ja osallisuutta.

Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Englanti
Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä
Kliininen osaaminen sisätautien ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
Päivystys- ja vastaanottohoitotyö
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Hoitotyön harjoittelu sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Näyttöön perustuva toiminta ja päätöksenteko

- Kykenee käyttämään hoitotieteellistä tietoa päätöksenteossa.
- Kykenee ratkaisemaan ammatillisiin tilanteisiin liittyviä ongelmia ja ristiriitoja moniammatillisissa tiimeissä.
- Kykenee tarkastelemaan omaa osaamistaan kriittisesti.
- Osaa määritellä hoitotyön tarpeen, suunnitella, toteuttaa ja arvioida hoitotyötä päätöksentekoprosessin mukaisesti.
- Osaa hyödyntää aktiivisesti tieteellistä tietoa (tutkimusnäyttöön perustuvat suositukset, katsaukset) hoitotyön päätöksenteossa.
- Kykenee osallistumaan kehittämis- innovaatio - ja tutkimusprosesseihin.
- Hallitsee tiedonhaun yleisimmistä terveystieteiden tietokannoista.
- Osaa lukea ja kriittisesti arvioida tieteellisiä julkaisuja.
- Ymmärtää näyttöön perustuvan toiminnan -käsitteen ja NPT:n merkityksen sosiaali- ja terveydenhuollossa.
- Ymmärtää sairaanhoitajan osuuden näyttöön perustuvassa toiminnassa ja sitoutuu siihen.
- Kykenee tunnistamaan ja kriittisesti arvioimaan toimintaansa ja toimintakäytänteitä.
- Ymmärtää yhtenäisten käytäntöjen merkityksen asiakkaan hoidossa toimii niiden mukaisesti.
- Osaa arvioida, seurata ja dokumentoida yhtenäisen käytännön tuloksia.

Ammatillinen osaamisperusta hoitotyössä
Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä
Päivystys- ja vastaanottohoitotyö
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Ohjaus- ja opetusosaaminen

- Ymmärtää ohjauksen ja opetuksen filosofiset, eettiset ja pedagogiset lähtökohdat ja niiden merkityksen toteuttaessaan ohjausta ja opetusta.
- Osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida ohjausta ja opetusta asiakas- ja ryhmälähtöisesti yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa.
- Hallitsee ohjauksen ja opetuksen sairaanhoitajan työmenetelmänä eri konteksteissa.
- Osaa käyttää tilanteeseen sopivia asiakaslähtöisiä opetus- ja ohjausmenetelmiä.
- Osaa käyttää tarkoituksenmukaisesti olemassa olevaa, ja tuottaa uutta opetus- ja ohjausmateriaalia.

Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Englanti
Perheen terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen
Ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen
Päivystys- ja vastaanottohoitotyö
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Ammatillinen osaamisperusta hoitotyössä
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen
Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Päivystys- ja vastaanottohoitotyö
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Sosiaali- ja terveydenhuollon ympäristö

- Ymmärtää sosiaali- ja terveydenhuollon organisoinnin, palvelujen tuottamisen ja järjestämisen tavat, ohjauksen ja valvonnan Suomessa.
- Tietää ja osaa seurata sosiaali- ja terveydenhuollon keskeisiä /ajankohtaisia toimenpideohjelmia.
- Osaa ohjata asiakasta/potilasta käyttämään tarkoituksenmukaisia julkisen ja yksityisen sektorin sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kolmannen sektorin palveluita terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
- Ymmärtää eri toiminta- ja palveluyksikköjen merkityksen asiakkaalle osana hoito- ja palveluketjua.
- Osaa hyödyntää sähköisiä palveluita osana potilaan / asiakkaan kokonaishoitoa.
- Osaa hyödyntää sosiaalista mediaa hoitotyössä sekä erottaa yksityisen ja ammatillisen roolin sosiaalisen median käytössä.
- Hallitsee kliinisessä hoitotyössä tarvittavien keskeisten hoito- ja valvontalaitteiden käytön.
- Osaa käyttää potilastietojärjestelmiä.

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen
Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä
Ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Sosiaali- ja terveyspalvelujen laatu ja turvallisuus

- Ymmärtää toimintayksikön turvallisuuden hallinnan periaatteet ja vastuunsa niiden edistämisessä.
- Ymmärtää ammatillisen vastuunsa potilasturvallisuuden varmistamisessa ja edistämisessä.
- Kykenee edistämään potilasturvallisuutta potilaan hoitoprosessin kaikissa vaiheissa.
- Osaa ohjata potilasta ja hänen läheisiään hoitoja koskevassa päätöksenteossa ja turvallisuuden edistämisessä.
- Osoittaa vastuunsa hoitotyön laadusta omassa toiminnassaan.
- Kykenee ehkäisemään ja tunnistamaan laatupoikkeamia hoitoprosessin kaikissa vaiheissa.
- Kykenee arvioimaan hoitotyön laatua ja menetelmiä hoitoprosessin kaikissa vaiheissa.
- Ymmärtää tietoturvallisuuden merkityksen hoitoprosessissa.
-Toimii vastuullisesti tietoturvallisuuden ja tietosuojan ylläpitämisessä.

Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Englanti
Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Terveyden ja toimintakyvyn edistäminen

- Ymmärtää yhteiskunnallisen päätöksenteon ja rakenteiden yhteydet terveyden ja toimintakyvyn edistämisessä.
- Ymmärtää terveyden edistämisen taloudellisia lähtökohtia.
- Ymmärtää terveyden edistämisen periaatteita ja osaa toimia terveyden edistämisen arvolähtökohtien mukaisesti.
- Kykenee tunnistamaan ja arvioimaan väestön terveydentilaa ja hyvinvointia ja niihin yhteydessä olevia tekijöitä yksilön ja yhteisön tasolla.
- Kykenee hyödyntämään olemassa olevaa tietoa (esim. rekisterit ja tilastot) väestön terveyshaasteista yksilön ja yhteisön tasolla.
- Kykenee tunnistamaan kansanterveysongelmia aiheuttavia tekijöitä.
- Kykenee ehkäisemään riskitekijöitä, jotka heikentävät terveyttä ja toiminta- sekä työkykyä ja johtavat toiminnan vajavuuksiin sekä kykenee puuttumaan niihin varhain.
- Kykenee suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan terveyden ja toimintakyvyn edistämisen interventioita yksilö-, ryhmä- ja yhteisötasoilla hyödyntäen moniasiantuntija- ja moniammatillista verkostoa.

Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Englanti
Kliininen osaaminen sisätautien ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
Terveyden tukeminen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
Perheen terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen
Ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimi-maan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Terveyden tukeminen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
Ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen
Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Päivystys- ja vastaanottohoitotyö
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Hoitotyön harjoittelu sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Luokittelemattomat
Turvallisen ja terveyttä edistävän hoitotyön taidot ja toiminnot
Hoitotyön työkokemus

Todistusjäsentely - AMK

Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..

Ammattiopinnot
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen
Ammatillinen vuorovaikutus ja eettisyys
Ruotsi
Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Turvallisen ja terveyttä edistävän hoitotyön taidot ja toiminnot
Englanti
Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä
Kliininen osaaminen sisätautien ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
Terveyden tukeminen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
Perheen terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen
Ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen
Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Päivystys- ja vastaanottohoitotyö
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu
Hoitotyön harjoittelu sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Perusopinnot
Ammatillinen osaamisperusta hoitotyössä
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen
Vapaasti valittavat opinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Hoitotyön työkokemus

Sairaanhoitajakoulutuksen kompetenssit 2020 lähtien

Ammatillisuus ja eettisyys
Ammatillinen osaamisperusta hoitotyössä
Ammatillinen vuorovaikutus ja eettisyys
Ruotsi
Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Englanti
Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä
Kliininen osaaminen sisätautien ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
Terveyden tukeminen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
Perheen terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen
Ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen
Päivystys- ja vastaanottohoitotyö
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Hoitotyön harjoittelu sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Asiakaslähtöisyys
Ammatillinen vuorovaikutus ja eettisyys
Ruotsi
Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Englanti
Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä
Kliininen osaaminen sisätautien ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
Terveyden tukeminen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
Perheen terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen
Ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen
Päivystys- ja vastaanottohoitotyö
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Hoitotyön harjoittelu sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Informaatioteknologia ja kirjaaminen
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen
Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Hoitotyön harjoittelu sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Johtaminen ja työntekijyysosaaminen
Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Kliininen hoitotyö
Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä
Kliininen osaaminen sisätautien ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
Terveyden tukeminen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
Perheen terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen
Ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen
Päivystys- ja vastaanottohoitotyö
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Hoitotyön harjoittelu sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Kommunikointi ja moniammatillisuus
Ammatillinen osaamisperusta hoitotyössä
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen
Ammatillinen vuorovaikutus ja eettisyys
Ruotsi
Englanti
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Laadun varmistus
Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Näyttöön perustuva toiminta, tutkimustiedon hyödyntäminen ja päätöksenteko
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen
Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Ohjaus- ja opetusosaaminen sekä omahoidon tukeminen
Ruotsi
Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Englanti
Terveyden tukeminen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
Perheen terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen
Ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen
Päivystys- ja vastaanottohoitotyö
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Potilas- ja asiakasturvallisuus
Ammatillinen osaamisperusta hoitotyössä
Ammatillinen vuorovaikutus ja eettisyys
Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä
Kliininen osaaminen sisätautien ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
Terveyden tukeminen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
Ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen
Päivystys- ja vastaanottohoitotyö
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Hoitotyön harjoittelu sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Terveyden edistäminen
Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta
Kliininen osaaminen sisätautien ja kirurgisen potilaan hoitotyössä
Terveyden tukeminen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä
Perheen terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen
Ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen
Päivystys- ja vastaanottohoitotyö
Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I
Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu
Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu
Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II
Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu
Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu
Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä
Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu
Yrittäjyys ja kehittäminen
Ammatillinen osaamisperusta hoitotyössä
Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Luokittelemattomat
Turvallisen ja terveyttä edistävän hoitotyön taidot ja toiminnot
Hoitotyön työkokemus

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
AMK_PERTR-1028
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

15
K702HL11OJ Ammatillinen osaamisperusta hoitotyössä 10
HYVO1OJ Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen 5
AMMTR-1028
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki)

100
HYVO2OJ Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen 5
K702HL21OK-1003
Ammatillinen vuorovaikutus ja eettisyys hoitotyössä

(Valitaan kaikki)

10
K702HL21AOJ Ammatillinen vuorovaikutus ja eettisyys 7
K702HL21BOJ Ruotsi 3
K702HL22OK-1003
Turvallisen ja terveyttä edistävän hoitotyön taidot ja toiminnot

(Valitaan kaikki)

20
K702HL58 Lääkehoidon ja farmakologian perusteet sekä lääkelaskenta 5
K702HL22AAOJ Turvallisen ja terveyttä edistävän hoitotyön taidot ja toiminnot 12
K702HL22BOJ Englanti 3
K702HL23OJ Päätöksenteko kliinisessä hoitotyössä 10
K702HL24OJ Kliininen osaaminen sisätautien ja kirurgisen potilaan hoitotyössä 10
K702HL25OJ Terveyden tukeminen mielenterveys- ja päihdehoitotyössä 5
K702HL26OJ Perheen terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen 5
K702HL27OJ Ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen 10
HYVO4OJ Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla 5
K702HL29OJ Päivystys- ja vastaanottohoitotyö 5
K702HL28OJ Näyttöön perustuva hoitotyö ja erityiskysymykset hoitotyön eri osa-alueille 15
VAP_VALTR-1036
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
HYVUOJ Hoitotyön työkokemus 5
HARJOITTTR-1028
AMMATTITAITOA EDISTÄVÄ HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

75
K702HL31OJ Hoitotyön harjoittelu sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä 10
K702HL51 Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä I 5
K702HL54 Kirurgisen potilaan hoitotyön harjoittelu 8
K702HL53 Sisätautipotilaan hoitotyön harjoittelu 8
K702HL52 Harjoittelu sosiaali- ja terveysalan uudistuvissa toimintaympäristöissä II 5
K702HL55 Mielenterveys-, kriisi- ja päihdehoitotyön harjoittelu 8
K702HL56 Perheen terveyttä edistävä harjoittelu ja päivystys- ja vastaanottohoitotyön harjoittelu 8
K702HL57 Terveyttä ja toimintakykyä edistävä harjoittelu kotihoidossa ja gerontologisessa hoitotyössä 8
K702HL37 Näyttöön perustuvan päätöksenteon harjoittelu 15
OPINNÄTR-1028
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

15
K702HL41OK-1003
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5