Siirry suoraan sisältöön

Agrologikoulutus (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, syksy 2025: RA61M25S Agrologikoulutus (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, syksy 2025 (Lapin ammattikorkeakoulu)

Tunnus: RA61M25S

Tutkinto:
Luonnonvara-alan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Agrologi (AMK)

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2025

Kuvaus

Agrologina pääset kehittämään monialaista ja kestävää maaseutua. Osaat työskennellä pohjoisissa luonnonoloissa sekä kansainvälistyvässä ja verkostoituneessa ympäristössä. Pohjoisen maa- ja porotalouden, luonnontuotealan ja luonnonvaratalouden hallitseminen avaa sinulle hyvät mahdollisuudet maaseudun työtehtäviin.

Agrologina työskentelet alan asiantuntija-, neuvonta- ja kehittämistehtävissä. Myös yhä useampi maaseudun yrittäjä tarvitsee korkeakoulututkinnon yrityksensä johtamisessa.

Koulutuksessa painotetaan monialaista kestävää maaseutu- ja luonnonvarayrittäjyyttä. Opinnoissa korostuvat pohjoisten ekosysteemipalvelujen, olosuhteiden ja uusiutuvien luonnonvarojen älykkään monikäytön mahdollisuudet, edellytykset ja rajoitteet yritystoiminnan ja hyvinvoinnin lähteenä.

Agrologiopetus on mukana pohjoisen maatalouden strategisessa kehittämistyössä Lapin AMKin biotalouden tutkimusryhmän kanssa. Keskeiset kehittämisalueet ovat ruokaturva ja ruokaturvallisuus. Läpileikkaavina teemoina opinnoissa ovat biotalous ja kiertotalous.

Opintojen aikana suuntaat omaa ammatillista osaamistasi ja erikoistumistasi ammattiopintojen, harjoittelun, opinnäytetyön ja projektitöiden avulla. Samalla saat kontakteja ja verkostoja, joita tarvitset työllistymiseen opintojen jälkeen.

Voit suorittaa osan tutkinnostasi opiskelemalla ulkomailla yhteistyökorkeakouluissa tai hankkimalla harjoittelupaikan ulkomailta. Kansainvälisyys toteutuu opinnoissa myös saapuvien opiskelija- ja opettajavaihtojen kautta.

AMMATILLISEN KASVUN POLKU

Tutkinnon laajuus on 240 opintopisteestä (op). Yksi opintovuosi sisältää 1 600 tuntia opiskelijan työskentelyä, joka tarkoittaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana.

Tutkinto koostuu agrologin ydinosaamisen varmistavista opinnoista, osaamista syventävistä ja laajentavista profiloivista opinnoista sekä tutkimus- ja kehittämisosaamiseen keskittyvistä opinnoista. Oppiminen ja ammatillinen kasvu agrologiksi kuvataan opetussuunnitelmassa vuosi- ja lukukausiteemojen avulla:

1. Vuositeema: Maaseutu toimintaympäristönä
Lukukausiteema 1: Pohjoiset ekosysteemit ja kasvijärjestelmät
Lukukausiteema 2: Poro-, kotieläin- ja kasvituotannon sekä luonnontuotealan perusteet.

Perehdyt pohjoiseen ekosysteemiin ja luonnonvaratalouden toimintaympäristöön oman ammattialasi ja maaseutuelinkeinojen näkökulmasta. Perehdyt poro-, kotieläin- ja kasvituotannon sekä luonnontuotealan perusteisiin ja saat käytännön kokemusta niihin liittyvistä töistä. Opit matemaattisia perustaitoja ja työyhteisön viestintätaitoja.

2. Vuositeema: Luonnonvarojen kestävä käyttö
Lukukausiteema 1: Eläin- ja kasvituotannon suunnitteluosaaminen
Lukukausiteema 2: Maaseutu- ja metsäympäristön monikäyttöosaaminen

Syvennät pohjoisen poro-, kotieläin- ja kasvituotannon sekä yksityismetsätalouden osaamista ja opit niihin liittyviä käytännön taitoja. Perehdyt syvemmin luonnonvarojen kestävän, älykkään monikäytön edellytyksiin, rajoitteisiin ja ohjaukseen hyödyntäen luonnonvaratietoa, matemaattisia taitoja ja älykästä teknologiaa. Vahvistat kansainvälistymisvalmiuksiasi ja -asennettasi. Saat valmiudet yrittäjyyteen.

3. Vuositeema: Maaseudun liiketoimintaosaaminen
Lukukausiteema 1: Luonnontuotealan osaaminen
Lukukausiteema 2: Maatalous liiketoimintana.

Opit liiketoiminnan ja johtamisen perusteet ja prosessit soveltaen ja osaat soveltaa niitä maatilatalouteen, luonnontuotealaan ja valinnan mukaan myös porotalouden liiketoimintaan. Opit hyödyntämään tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan teoriaa, tiedonhankintaa ja menetelmiä kriittisesti ja reflektoiden.

4. Vuositeema: Maaseutuyrittämisen asiantuntija
Lukukausiteema 1: Luonnontuotealan tai porotalouden asiantuntija
Lukukausiteema 2: Opinnäytetyö oman erikoistumisen mukaan

Syvennät osaamistasi maaseutuelinkeinoista ja luonnonvarataloudesta ja osaat tarkastella niitä aktiivisen kehittämisen, innovaatioiden ja uuden liiketoiminnan näkökulmista. Saat valmiuksia yrittäjyyteen ja muutoksenhallintaan. Osaat reflektoida ammatillista osaamistasi agrologin työn ja oman urakehityksesi näkökulmasta.

Opetussuunnitelman perustana toimivat työelämän osaamisvaatimuksista johdetut osaamisalueet ja niihin liittyvät osaamistavoitteet eli kompetenssit, jotka jakautuvat yleisiin työelämäkompetensseihin (6) ja agrologikoulutuksen omiin kompetensseihin (5). Yhteiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle.

Osaamisalueet/kompetenssit
1. Oppimaan oppiminen
2. Työelämässä toimiminen
3. Eettisyys
4. Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
5. Ennakoiva kehittäminen
6. Kestävä kehitys
7. Uusiutuvien luonnonvarojen monikäytön osaaminen
8. Kestävän kotieläintuotannon osaaminen
9. Kestävän pohjoisen luonnon- ja viljelykasvituotannon osaaminen
10. Maaseudun monialaisen ja kestävän liiketoiminnan osaaminen
11. Luonnontuotealan osaaminen ja/tai porotalouden osaaminen.

OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN

Agrologikoulutuksessa opiskelet päiväopinnoissa, joissa opiskelu tapahtuu pääosin kampuksella. Koulutus sisältää myös monimuotoisesti opiskeltavia opintoja mahdollistaen joustavat opiskelumahdollisuudet. Myös yksilöllinen opintojen suorittaminen työn ohella on mahdollista.

Opiskelusi on monipuolista sisältäen teoriaa ja maasto-opetusta, työharjoittelua ja hankkeissa oppimista. Koulutuksella on yhteistyötä paikallisten ja alueellisten maaseutuorganisaatioiden kanssa: yhteistyö toteutuu esimerkiksi kehittämishankkeiden, luentojen ja vierailujen kautta. Projektiopintojen ja opinnäytetöiden aiheet saadaan työelämästä.

Opintojen alusta asti sinulla on vastuu opintojesi etenemistä. Nykytyöelämän vaatimusten mukaisesti sinulta odotetaan aktiivista osallistumista sekä kykyä itsenäiseen ja ryhmätyöskentelyyn. Tukea oppimiseen saat opinto-ohjaajalta, kaikilta opettajilta ja kanssaopiskelijoilta.

Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Voit hankkia tutkinnossa edellytettävää osaamista tekemällä työtä yhdistämällä työhön ammattikorkeakoulun kanssa sovittuja opintoja ja tehtäviä.

Voit lukea hyväksi aikaisemmin hankittua osaamistasi esimerkiksi opintojen tai työkokemuksen perusteella.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2025-2026 2026-2027 2027-2028 2028-2029 Syksy
2025
Kevät
2026
Syksy
2026
Kevät
2027
Syksy
2027
Kevät
2028
Syksy
2028
Kevät
2029
1. / 2025 2. / 2026 3. / 2026 1. / 2026 2. / 2027 3. / 2027 1. / 2027 2. / 2028 3. / 2028 1. / 2028 2. / 2029 3. / 2029
AGRYDIN22-1003
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

185
AGRGEN22A-1003
Maaseutu toimintaympäristönä

(Valitaan kaikki)

55 60 60 60
AMKO043 Startti korkeakouluopiskeluun 5
R601ML99 Projektiosaaminen 5 5 5 5
R601ML100 Suomen kieli ja viestintä 5 5 5 5
KR500BO09 Algebra ja geometria 5
R601ML102 Pohjoiset ekosysteemit ja kasvit 5 5 5 5
R601ML103 Kasvien kasvu 5 5 5 5
R601ML104 Porotalouden perusteet 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
R601ML105 Kotieläintuotannon perusteet 5 5 5 5
R601ML106 Luonnontuotealan perusteet 5 5 5 5
R601ML107 Kasvituotannon perusteet 5 5 5 5
R601ML108 Luonnontuotteiden keruu ja käsittely 5 5 5 5
AGRPROD22A-1003
Eläin- ja kasvituotannon suunnitteluosaaminen

(Valitaan kaikki)

20
R601ML109 Kasvinviljely 5 5 5 5
R601ML110 Ruokinnan suunnittelu ja jalostus 5 5 5 5
R601ML111 Tuotannon suunnittelu (projekti) 5 5 5 5
R601ML112 English for Agronomists 5 5 5 5
AGRMULT22A-1003
Maaseutu- ja metsäympäristön monikäytön osaaminen

(Valitaan kaikki)

25
R601ML113 Metsätalouden perusteet 5 5 5 5
R601ML114 Paikkatieto luonnonvaratiedon hallinnassa 5 5 5 5
R601ML115 Ekosysteemipalvelut ja luonnon monikäyttö 10 10 10 10
R601ML116 Alueiden käytön suunnittelu (projekti) 5 5 5 5
AGRENT22A-1003
Luonnonvara-alan yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki)

15
R601ML117 Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen 10 10 10 10
R601ML118 Markkinointi ja asiakaspalvelu 5 5 5 5
AGRDEV22A-1003
Luonnontuotealan osaaminen

(Valitaan kaikki)

15
R601ML119 Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen 5 5 5 5
R601ML120 Luonnontuotteiden tuotekehitys ja innovointi 10 10 10 10
AGRBUS22A-1003
Maatalouden liiketoimintaosaaminen

(Valitaan kaikki)

25
R601ML121 Kiertotalous ja bioenergia 5 5 5 5
R601ML122 Maatalouden liiketoiminta 5 5 5 5
R601ML123 Johtaminen ja esihenkilötyö 5 5 5 5
R601ML124 Maatalouden liiketoiminnan johtaminen 5 5 5 5
R601ML125 Svenska för Agrologer 5 5 5 5
RUOTSIS Ruotsin suullinen taito 0
RUOTSIK Ruotsin kirjallinen taito 0
AGRINT22A-1003
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
R601ML126 Harjoittelu 1 10 10 10 10
R601ML127 Harjoittelu 2 10 10 10 10
R601ML128 Harjoittelu 3 10 10 10 10
AGRPROF22-1007
PROFILOIVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 35)

35
AGRPROFNAT-1003
Luonnontuotealan asiantuntija

(Valitaan kaikki)

30
R601ML150 Keruutuotannon perusteet 5 5 5 5
R601ML129 Luonnontuotteiden viljelytoiminnan kehittäminen 10 10 10 10
R601ML130 Luonnontuotealan liiketoiminnan kehittäminen 10 10 10 10
R601ML131 Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminen 5 5 5 5
AGRPROFREIN-1003
Porotalouden asiantuntija

(Valitaan kaikki)

20
R601ML132 Porotalouden johtaminen ja hallinto 5 5 5 5
R601ML133 Porotalouden verotus ja rahoitus 5 5 5 5
R601ML134 Porotalouden projekti 5 5 5 5
R601ML135 Porojen talviruokinnan suunnittelu 5 5 5 5
AGRPROF22-1008
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
RA61M22S-1008
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

20
AMKO046 Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen 5
AGRPROF22-1009
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5
Yhteensä 240 55 65 75 30 22.5 32.5 30 35 35 40 20 10 22.5 22.5 10 30 35 0 35 40 0 20 10 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - AMK

Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..

Ammattiopinnot
Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen
Markkinointi ja asiakaspalvelu
Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen
Luonnontuotteiden tuotekehitys ja innovointi
Kiertotalous ja bioenergia
Maatalouden liiketoiminta
Johtaminen ja esihenkilötyö
Maatalouden liiketoiminnan johtaminen
Svenska för Agrologer
Ruotsin suullinen taito
Ruotsin kirjallinen taito
Keruutuotannon perusteet
Luonnontuotteiden viljelytoiminnan kehittäminen
Luonnontuotealan liiketoiminnan kehittäminen
Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminen
Porotalouden johtaminen ja hallinto
Porotalouden verotus ja rahoitus
Porotalouden projekti
Porojen talviruokinnan suunnittelu
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Harjoittelu 3
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Perusopinnot
Projektiosaaminen
Suomen kieli ja viestintä
Pohjoiset ekosysteemit ja kasvit
Kasvien kasvu
Porotalouden perusteet
Kotieläintuotannon perusteet
Luonnontuotealan perusteet
Kasvituotannon perusteet
Luonnontuotteiden keruu ja käsittely
Kasvinviljely
Ruokinnan suunnittelu ja jalostus
Tuotannon suunnittelu (projekti)
English for Agronomists
Metsätalouden perusteet
Paikkatieto luonnonvaratiedon hallinnassa
Ekosysteemipalvelut ja luonnon monikäyttö
Alueiden käytön suunnittelu (projekti)
Vapaasti valittavat opinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Startti korkeakouluopiskeluun
Algebra ja geometria
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen

Yhteiset kompetenssit (2022-), AMK

1. Oppimaan oppiminen

Valmistuva opiskelija tunnistaa osaamisensa ja oppimistapojensa vahvuuksia ja kehityskohteita sekä hyödyntää oppimisessaan yhteisöllisyyden ja digitalisaation mahdollisuuksia.

- arvioi ja kehittää osaamistaan ja op-pimistapojaan erilaisissa oppimisym-päristöissä
- osaa hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman alansa
kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä
- ottaa vastuuta myös ryhmän oppimi-sesta ja opitun jakamisesta

Projektiosaaminen
Suomen kieli ja viestintä
2. Työelämässä toimiminen

Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhteisöissä

- osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia
- osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään
- ymmärtää muuttuvan työelämän kompleksisuuden ja omaa resilienssiä muuttuvissa
työelämän tilanteissa
- omaa valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan

Suomen kieli ja viestintä
English for Agronomists
Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen
Markkinointi ja asiakaspalvelu
Johtaminen ja esihenkilötyö
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Harjoittelu 3
Porotalouden johtaminen ja hallinto
Porotalouden verotus ja rahoitus
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
3. Eettisyys

Valmistuva opiskelija toimii ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet.

- kykenee vastaamaan omasta toiminnastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan
niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti
- ottaa toiset huomioon ja edistää tasa‐arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta
- huomioi toiminnassaan moninaisuuden ja saavutettavuuden toteutumista
- ymmärtää hyvän tieteellisen käytännön periaatteet ja toimii niiden mukaisesti
- kykenee eettisiin arvoihin perustuvaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen

Pohjoiset ekosysteemit ja kasvit
Kasvien kasvu
Porotalouden perusteet
Kotieläintuotannon perusteet
Luonnontuotealan perusteet
Kasvituotannon perusteet
Luonnontuotteiden keruu ja käsittely
Tuotannon suunnittelu (projekti)
Metsätalouden perusteet
Ekosysteemipalvelut ja luonnon monikäyttö
Alueiden käytön suunnittelu (projekti)
Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen
Johtaminen ja esihenkilötyö
Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
4. Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus

Valmistuva opiskelija osaa toimia monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja verkostoissa.

- tuntee oman kulttuuritaustansa vaikutuksia toimintaansa ja osaa kehittää
monikulttuurisuutta huomioivia toimintatapoja työyhteisössään
- osaa seurata ja hyödyntää oman alansa kansainvälistä kehitystä työssään
- kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään

English for Agronomists
Svenska för Agrologer
Ruotsin suullinen taito
Ruotsin kirjallinen taito
5. Ennakoiva kehittäminen

Valmistuva opiskelija osaa kehittää oman alan tulevaisuutta ennakoivia ratkaisuja soveltaen olemassa olevaa tietoa sekä tutkimus- ja kehittämismenetelmiä.

− ratkaisee ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden
kanssa
− osaa työskennellä projekteissa yhteistyössä eri alojen toimijoiden kanssa
− osaa soveltaa kehittämisessä alan olemassa olevaa tietoa ja hyödyntää tutkimus- ja
kehittämismenetelmiä
− osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja oman
alansa tulevaisuutta ennakoiden

Projektiosaaminen
Tuotannon suunnittelu (projekti)
Paikkatieto luonnonvaratiedon hallinnassa
Alueiden käytön suunnittelu (projekti)
Luonnontuotteiden tuotekehitys ja innovointi
Maatalouden liiketoiminnan johtaminen
Luonnontuotteiden viljelytoiminnan kehittäminen
Luonnontuotealan liiketoiminnan kehittäminen
Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminen
Porotalouden projekti
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
6. Kestävä kehitys

Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toimii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä.

- osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien
etsimiseen, käyttöönottamiseen ja vakiinnuttamiseen
- ymmärtää kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja
ongelmien monia näkökulmia

Pohjoiset ekosysteemit ja kasvit
Kasvien kasvu
Porotalouden perusteet
Kotieläintuotannon perusteet
Luonnontuotealan perusteet
Kasvituotannon perusteet
Luonnontuotteiden keruu ja käsittely
Kasvinviljely
Ruokinnan suunnittelu ja jalostus
Tuotannon suunnittelu (projekti)
Metsätalouden perusteet
Ekosysteemipalvelut ja luonnon monikäyttö
Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen
Luonnontuotteiden tuotekehitys ja innovointi
Kiertotalous ja bioenergia
Maatalouden liiketoiminta
Keruutuotannon perusteet
Luonnontuotteiden viljelytoiminnan kehittäminen
Luonnontuotealan liiketoiminnan kehittäminen
Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminen
Porotalouden projekti
Porojen talviruokinnan suunnittelu
Luokittelemattomat
Startti korkeakouluopiskeluun
Algebra ja geometria
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen

Agrologikoulutuksen kompetenssit (2022-)

10. Maaseudun monialaisen kestävän liiketoiminnan osaaminen
Metsätalouden perusteet
Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen
Markkinointi ja asiakaspalvelu
Kiertotalous ja bioenergia
Maatalouden liiketoiminta
Johtaminen ja esihenkilötyö
Maatalouden liiketoiminnan johtaminen
11. Luonnontuotealan osaaminen ja/tai porotalouden osaaminen
Porotalouden perusteet
Luonnontuotteiden keruu ja käsittely
Paikkatieto luonnonvaratiedon hallinnassa
Ekosysteemipalvelut ja luonnon monikäyttö
Alueiden käytön suunnittelu (projekti)
Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen
Luonnontuotteiden tuotekehitys ja innovointi
Keruutuotannon perusteet
Luonnontuotteiden viljelytoiminnan kehittäminen
Luonnontuotealan liiketoiminnan kehittäminen
Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminen
Porotalouden johtaminen ja hallinto
Porotalouden verotus ja rahoitus
Porotalouden projekti
Porojen talviruokinnan suunnittelu
7. Uusiutuvien luonnonvarojen älykkään monikäytön osaaminen

Ei liitettyjä opintojaksoja

8. Kestävän kotieläintuotannon osaaminen
Porotalouden perusteet
Kotieläintuotannon perusteet
Ruokinnan suunnittelu ja jalostus
Tuotannon suunnittelu (projekti)
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Harjoittelu 3
9. Kestävän pohjoisen luonnon- ja viljelykasvituotannon osaaminen
Pohjoiset ekosysteemit ja kasvit
Kasvien kasvu
Luonnontuotealan perusteet
Kasvituotannon perusteet
Luonnontuotteiden keruu ja käsittely
Kasvinviljely
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Harjoittelu 3
Luokittelemattomat
Startti korkeakouluopiskeluun
Projektiosaaminen
Suomen kieli ja viestintä
Algebra ja geometria
English for Agronomists
Svenska för Agrologer
Ruotsin suullinen taito
Ruotsin kirjallinen taito
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
AGRYDIN22-1003
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

185
AGRGEN22A-1003
Maaseutu toimintaympäristönä

(Valitaan kaikki)

55
AMKO043 Startti korkeakouluopiskeluun 5
R601ML99 Projektiosaaminen 5
R601ML100 Suomen kieli ja viestintä 5
KR500BO09 Algebra ja geometria 5
R601ML102 Pohjoiset ekosysteemit ja kasvit 5
R601ML103 Kasvien kasvu 5
R601ML104 Porotalouden perusteet 5
R601ML105 Kotieläintuotannon perusteet 5
R601ML106 Luonnontuotealan perusteet 5
R601ML107 Kasvituotannon perusteet 5
R601ML108 Luonnontuotteiden keruu ja käsittely 5
AGRPROD22A-1003
Eläin- ja kasvituotannon suunnitteluosaaminen

(Valitaan kaikki)

20
R601ML109 Kasvinviljely 5
R601ML110 Ruokinnan suunnittelu ja jalostus 5
R601ML111 Tuotannon suunnittelu (projekti) 5
R601ML112 English for Agronomists 5
AGRMULT22A-1003
Maaseutu- ja metsäympäristön monikäytön osaaminen

(Valitaan kaikki)

25
R601ML113 Metsätalouden perusteet 5
R601ML114 Paikkatieto luonnonvaratiedon hallinnassa 5
R601ML115 Ekosysteemipalvelut ja luonnon monikäyttö 10
R601ML116 Alueiden käytön suunnittelu (projekti) 5
AGRENT22A-1003
Luonnonvara-alan yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki)

15
R601ML117 Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen 10
R601ML118 Markkinointi ja asiakaspalvelu 5
AGRDEV22A-1003
Luonnontuotealan osaaminen

(Valitaan kaikki)

15
R601ML119 Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen 5
R601ML120 Luonnontuotteiden tuotekehitys ja innovointi 10
AGRBUS22A-1003
Maatalouden liiketoimintaosaaminen

(Valitaan kaikki)

25
R601ML121 Kiertotalous ja bioenergia 5
R601ML122 Maatalouden liiketoiminta 5
R601ML123 Johtaminen ja esihenkilötyö 5
R601ML124 Maatalouden liiketoiminnan johtaminen 5
R601ML125 Svenska för Agrologer 5
RUOTSIS Ruotsin suullinen taito 0
RUOTSIK Ruotsin kirjallinen taito 0
AGRINT22A-1003
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
R601ML126 Harjoittelu 1 10
R601ML127 Harjoittelu 2 10
R601ML128 Harjoittelu 3 10
AGRPROF22-1007
PROFILOIVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 35)

35
AGRPROFNAT-1003
Luonnontuotealan asiantuntija

(Valitaan kaikki)

30
R601ML150 Keruutuotannon perusteet 5
R601ML129 Luonnontuotteiden viljelytoiminnan kehittäminen 10
R601ML130 Luonnontuotealan liiketoiminnan kehittäminen 10
R601ML131 Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminen 5
AGRPROFREIN-1003
Porotalouden asiantuntija

(Valitaan kaikki)

20
R601ML132 Porotalouden johtaminen ja hallinto 5
R601ML133 Porotalouden verotus ja rahoitus 5
R601ML134 Porotalouden projekti 5
R601ML135 Porojen talviruokinnan suunnittelu 5
AGRPROF22-1008
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
RA61M22S-1008
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

20
AMKO046 Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen 5
AGRPROF22-1009
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5