Agrologikoulutus (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, syksy 2025: RA61M25S Agrologikoulutus (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, syksy 2025 (Lapin ammattikorkeakoulu)
Tunnus: RA61M25S
Kuvaus
Agrologina pääset kehittämään monialaista ja kestävää maaseutua. Osaat työskennellä pohjoisissa luonnonoloissa sekä kansainvälistyvässä ja verkostoituneessa ympäristössä. Pohjoisen maa- ja porotalouden, luonnontuotealan ja luonnonvaratalouden hallitseminen avaa sinulle hyvät mahdollisuudet maaseudun työtehtäviin.
Agrologina työskentelet alan asiantuntija-, neuvonta- ja kehittämistehtävissä. Myös yhä useampi maaseudun yrittäjä tarvitsee korkeakoulututkinnon yrityksensä johtamisessa.
Koulutuksessa painotetaan monialaista kestävää maaseutu- ja luonnonvarayrittäjyyttä. Opinnoissa korostuvat pohjoisten ekosysteemipalvelujen, olosuhteiden ja uusiutuvien luonnonvarojen älykkään monikäytön mahdollisuudet, edellytykset ja rajoitteet yritystoiminnan ja hyvinvoinnin lähteenä.
Agrologiopetus on mukana pohjoisen maatalouden strategisessa kehittämistyössä Lapin AMKin biotalouden tutkimusryhmän kanssa. Keskeiset kehittämisalueet ovat ruokaturva ja ruokaturvallisuus. Läpileikkaavina teemoina opinnoissa ovat biotalous ja kiertotalous.
Opintojen aikana suuntaat omaa ammatillista osaamistasi ja erikoistumistasi ammattiopintojen, harjoittelun, opinnäytetyön ja projektitöiden avulla. Samalla saat kontakteja ja verkostoja, joita tarvitset työllistymiseen opintojen jälkeen.
Voit suorittaa osan tutkinnostasi opiskelemalla ulkomailla yhteistyökorkeakouluissa tai hankkimalla harjoittelupaikan ulkomailta. Kansainvälisyys toteutuu opinnoissa myös saapuvien opiskelija- ja opettajavaihtojen kautta.
AMMATILLISEN KASVUN POLKU
Tutkinnon laajuus on 240 opintopisteestä (op). Yksi opintovuosi sisältää 1 600 tuntia opiskelijan työskentelyä, joka tarkoittaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana.
Tutkinto koostuu agrologin ydinosaamisen varmistavista opinnoista, osaamista syventävistä ja laajentavista profiloivista opinnoista sekä tutkimus- ja kehittämisosaamiseen keskittyvistä opinnoista. Oppiminen ja ammatillinen kasvu agrologiksi kuvataan opetussuunnitelmassa vuosi- ja lukukausiteemojen avulla:
1. Vuositeema: Maaseutu toimintaympäristönä
Lukukausiteema 1: Pohjoiset ekosysteemit ja kasvijärjestelmät
Lukukausiteema 2: Poro-, kotieläin- ja kasvituotannon sekä luonnontuotealan perusteet.
Perehdyt pohjoiseen ekosysteemiin ja luonnonvaratalouden toimintaympäristöön oman ammattialasi ja maaseutuelinkeinojen näkökulmasta. Perehdyt poro-, kotieläin- ja kasvituotannon sekä luonnontuotealan perusteisiin ja saat käytännön kokemusta niihin liittyvistä töistä. Opit matemaattisia perustaitoja ja työyhteisön viestintätaitoja.
2. Vuositeema: Luonnonvarojen kestävä käyttö
Lukukausiteema 1: Eläin- ja kasvituotannon suunnitteluosaaminen
Lukukausiteema 2: Maaseutu- ja metsäympäristön monikäyttöosaaminen
Syvennät pohjoisen poro-, kotieläin- ja kasvituotannon sekä yksityismetsätalouden osaamista ja opit niihin liittyviä käytännön taitoja. Perehdyt syvemmin luonnonvarojen kestävän, älykkään monikäytön edellytyksiin, rajoitteisiin ja ohjaukseen hyödyntäen luonnonvaratietoa, matemaattisia taitoja ja älykästä teknologiaa. Vahvistat kansainvälistymisvalmiuksiasi ja -asennettasi. Saat valmiudet yrittäjyyteen.
3. Vuositeema: Maaseudun liiketoimintaosaaminen
Lukukausiteema 1: Luonnontuotealan osaaminen
Lukukausiteema 2: Maatalous liiketoimintana.
Opit liiketoiminnan ja johtamisen perusteet ja prosessit soveltaen ja osaat soveltaa niitä maatilatalouteen, luonnontuotealaan ja valinnan mukaan myös porotalouden liiketoimintaan. Opit hyödyntämään tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan teoriaa, tiedonhankintaa ja menetelmiä kriittisesti ja reflektoiden.
4. Vuositeema: Maaseutuyrittämisen asiantuntija
Lukukausiteema 1: Luonnontuotealan tai porotalouden asiantuntija
Lukukausiteema 2: Opinnäytetyö oman erikoistumisen mukaan
Syvennät osaamistasi maaseutuelinkeinoista ja luonnonvarataloudesta ja osaat tarkastella niitä aktiivisen kehittämisen, innovaatioiden ja uuden liiketoiminnan näkökulmista. Saat valmiuksia yrittäjyyteen ja muutoksenhallintaan. Osaat reflektoida ammatillista osaamistasi agrologin työn ja oman urakehityksesi näkökulmasta.
Opetussuunnitelman perustana toimivat työelämän osaamisvaatimuksista johdetut osaamisalueet ja niihin liittyvät osaamistavoitteet eli kompetenssit, jotka jakautuvat yleisiin työelämäkompetensseihin (6) ja agrologikoulutuksen omiin kompetensseihin (5). Yhteiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle.
Osaamisalueet/kompetenssit
1. Oppimaan oppiminen
2. Työelämässä toimiminen
3. Eettisyys
4. Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
5. Ennakoiva kehittäminen
6. Kestävä kehitys
7. Uusiutuvien luonnonvarojen monikäytön osaaminen
8. Kestävän kotieläintuotannon osaaminen
9. Kestävän pohjoisen luonnon- ja viljelykasvituotannon osaaminen
10. Maaseudun monialaisen ja kestävän liiketoiminnan osaaminen
11. Luonnontuotealan osaaminen ja/tai porotalouden osaaminen.
OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN
Agrologikoulutuksessa opiskelet päiväopinnoissa, joissa opiskelu tapahtuu pääosin kampuksella. Koulutus sisältää myös monimuotoisesti opiskeltavia opintoja mahdollistaen joustavat opiskelumahdollisuudet. Myös yksilöllinen opintojen suorittaminen työn ohella on mahdollista.
Opiskelusi on monipuolista sisältäen teoriaa ja maasto-opetusta, työharjoittelua ja hankkeissa oppimista. Koulutuksella on yhteistyötä paikallisten ja alueellisten maaseutuorganisaatioiden kanssa: yhteistyö toteutuu esimerkiksi kehittämishankkeiden, luentojen ja vierailujen kautta. Projektiopintojen ja opinnäytetöiden aiheet saadaan työelämästä.
Opintojen alusta asti sinulla on vastuu opintojesi etenemistä. Nykytyöelämän vaatimusten mukaisesti sinulta odotetaan aktiivista osallistumista sekä kykyä itsenäiseen ja ryhmätyöskentelyyn. Tukea oppimiseen saat opinto-ohjaajalta, kaikilta opettajilta ja kanssaopiskelijoilta.
Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Voit hankkia tutkinnossa edellytettävää osaamista tekemällä työtä yhdistämällä työhön ammattikorkeakoulun kanssa sovittuja opintoja ja tehtäviä.
Voit lukea hyväksi aikaisemmin hankittua osaamistasi esimerkiksi opintojen tai työkokemuksen perusteella.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2025-2026 | 2026-2027 | 2027-2028 | 2028-2029 |
Syksy
2025 |
Kevät
2026 |
Syksy
2026 |
Kevät
2027 |
Syksy
2027 |
Kevät
2028 |
Syksy
2028 |
Kevät
2029 |
1. / 2025 | 2. / 2026 | 3. / 2026 | 1. / 2026 | 2. / 2027 | 3. / 2027 | 1. / 2027 | 2. / 2028 | 3. / 2028 | 1. / 2028 | 2. / 2029 | 3. / 2029 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
AGRYDIN22-1003 |
YDINOSAAMINEN
(Valitaan kaikki) |
185 | ||||||||||||||||||||||||
AGRGEN22A-1003 |
Maaseutu toimintaympäristönä
(Valitaan kaikki) |
55 | 60 | 60 | 60 | |||||||||||||||||||||
AMKO043 | Startti korkeakouluopiskeluun | 5 | ||||||||||||||||||||||||
R601ML99 | Projektiosaaminen | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML100 | Suomen kieli ja viestintä | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
KR500BO09 | Algebra ja geometria | 5 | ||||||||||||||||||||||||
R601ML102 | Pohjoiset ekosysteemit ja kasvit | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML103 | Kasvien kasvu | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML104 | Porotalouden perusteet | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||||||||
R601ML105 | Kotieläintuotannon perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML106 | Luonnontuotealan perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML107 | Kasvituotannon perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML108 | Luonnontuotteiden keruu ja käsittely | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
AGRPROD22A-1003 |
Eläin- ja kasvituotannon suunnitteluosaaminen
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||
R601ML109 | Kasvinviljely | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML110 | Ruokinnan suunnittelu ja jalostus | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML111 | Tuotannon suunnittelu (projekti) | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML112 | English for Agronomists | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
AGRMULT22A-1003 |
Maaseutu- ja metsäympäristön monikäytön osaaminen
(Valitaan kaikki) |
25 | ||||||||||||||||||||||||
R601ML113 | Metsätalouden perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML114 | Paikkatieto luonnonvaratiedon hallinnassa | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML115 | Ekosysteemipalvelut ja luonnon monikäyttö | 10 | 10 | 10 | 10 | |||||||||||||||||||||
R601ML116 | Alueiden käytön suunnittelu (projekti) | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
AGRENT22A-1003 |
Luonnonvara-alan yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||
R601ML117 | Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen | 10 | 10 | 10 | 10 | |||||||||||||||||||||
R601ML118 | Markkinointi ja asiakaspalvelu | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
AGRDEV22A-1003 |
Luonnontuotealan osaaminen
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||
R601ML119 | Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML120 | Luonnontuotteiden tuotekehitys ja innovointi | 10 | 10 | 10 | 10 | |||||||||||||||||||||
AGRBUS22A-1003 |
Maatalouden liiketoimintaosaaminen
(Valitaan kaikki) |
25 | ||||||||||||||||||||||||
R601ML121 | Kiertotalous ja bioenergia | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML122 | Maatalouden liiketoiminta | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML123 | Johtaminen ja esihenkilötyö | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML124 | Maatalouden liiketoiminnan johtaminen | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML125 | Svenska för Agrologer | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
RUOTSIS | Ruotsin suullinen taito | 0 | ||||||||||||||||||||||||
RUOTSIK | Ruotsin kirjallinen taito | 0 | ||||||||||||||||||||||||
AGRINT22A-1003 |
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||||||||
R601ML126 | Harjoittelu 1 | 10 | 10 | 10 | 10 | |||||||||||||||||||||
R601ML127 | Harjoittelu 2 | 10 | 10 | 10 | 10 | |||||||||||||||||||||
R601ML128 | Harjoittelu 3 | 10 | 10 | 10 | 10 | |||||||||||||||||||||
AGRPROF22-1007 |
PROFILOIVA OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 35) |
35 | ||||||||||||||||||||||||
AGRPROFNAT-1003 |
Luonnontuotealan asiantuntija
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||||||||
R601ML150 | Keruutuotannon perusteet | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML129 | Luonnontuotteiden viljelytoiminnan kehittäminen | 10 | 10 | 10 | 10 | |||||||||||||||||||||
R601ML130 | Luonnontuotealan liiketoiminnan kehittäminen | 10 | 10 | 10 | 10 | |||||||||||||||||||||
R601ML131 | Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
AGRPROFREIN-1003 |
Porotalouden asiantuntija
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||
R601ML132 | Porotalouden johtaminen ja hallinto | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML133 | Porotalouden verotus ja rahoitus | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML134 | Porotalouden projekti | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
R601ML135 | Porojen talviruokinnan suunnittelu | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||
AGRPROF22-1008 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||||||||||||||||||||||
RA61M22S-1008 |
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||
AMKO046 | Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen | 5 | ||||||||||||||||||||||||
AGRPROF22-1009 |
Opinnäytetyö
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||
AMKO001 | Opinnäytetyön suunnitteluvaihe | 5 | ||||||||||||||||||||||||
AMKO002 | Opinnäytetyön toteuttamisvaihe | 5 | ||||||||||||||||||||||||
AMKO003 | Opinnäytetyön viimeistelyvaihe | 5 | ||||||||||||||||||||||||
Yhteensä | 240 | 55 | 65 | 75 | 30 | 22.5 | 32.5 | 30 | 35 | 35 | 40 | 20 | 10 | 22.5 | 22.5 | 10 | 30 | 35 | 0 | 35 | 40 | 0 | 20 | 10 | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Todistusjäsentely - AMK
Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..
Yhteiset kompetenssit (2022-), AMK
1. Oppimaan oppiminen
Valmistuva opiskelija tunnistaa osaamisensa ja oppimistapojensa vahvuuksia ja kehityskohteita sekä hyödyntää oppimisessaan yhteisöllisyyden ja digitalisaation mahdollisuuksia. |
Projektiosaaminen |
Suomen kieli ja viestintä |
2. Työelämässä toimiminen
Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhteisöissä |
Suomen kieli ja viestintä |
English for Agronomists |
Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen |
Markkinointi ja asiakaspalvelu |
Johtaminen ja esihenkilötyö |
Harjoittelu 1 |
Harjoittelu 2 |
Harjoittelu 3 |
Porotalouden johtaminen ja hallinto |
Porotalouden verotus ja rahoitus |
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe |
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe |
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe |
3. Eettisyys
Valmistuva opiskelija toimii ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet. |
Pohjoiset ekosysteemit ja kasvit |
Kasvien kasvu |
Porotalouden perusteet |
Kotieläintuotannon perusteet |
Luonnontuotealan perusteet |
Kasvituotannon perusteet |
Luonnontuotteiden keruu ja käsittely |
Tuotannon suunnittelu (projekti) |
Metsätalouden perusteet |
Ekosysteemipalvelut ja luonnon monikäyttö |
Alueiden käytön suunnittelu (projekti) |
Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen |
Johtaminen ja esihenkilötyö |
Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminen |
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe |
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe |
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe |
4. Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Valmistuva opiskelija osaa toimia monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja verkostoissa. |
English for Agronomists |
Svenska för Agrologer |
Ruotsin suullinen taito |
Ruotsin kirjallinen taito |
5. Ennakoiva kehittäminen
Valmistuva opiskelija osaa kehittää oman alan tulevaisuutta ennakoivia ratkaisuja soveltaen olemassa olevaa tietoa sekä tutkimus- ja kehittämismenetelmiä. |
Projektiosaaminen |
Tuotannon suunnittelu (projekti) |
Paikkatieto luonnonvaratiedon hallinnassa |
Alueiden käytön suunnittelu (projekti) |
Luonnontuotteiden tuotekehitys ja innovointi |
Maatalouden liiketoiminnan johtaminen |
Luonnontuotteiden viljelytoiminnan kehittäminen |
Luonnontuotealan liiketoiminnan kehittäminen |
Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminen |
Porotalouden projekti |
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe |
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe |
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe |
6. Kestävä kehitys
Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toimii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä. |
Pohjoiset ekosysteemit ja kasvit |
Kasvien kasvu |
Porotalouden perusteet |
Kotieläintuotannon perusteet |
Luonnontuotealan perusteet |
Kasvituotannon perusteet |
Luonnontuotteiden keruu ja käsittely |
Kasvinviljely |
Ruokinnan suunnittelu ja jalostus |
Tuotannon suunnittelu (projekti) |
Metsätalouden perusteet |
Ekosysteemipalvelut ja luonnon monikäyttö |
Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen |
Luonnontuotteiden tuotekehitys ja innovointi |
Kiertotalous ja bioenergia |
Maatalouden liiketoiminta |
Keruutuotannon perusteet |
Luonnontuotteiden viljelytoiminnan kehittäminen |
Luonnontuotealan liiketoiminnan kehittäminen |
Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminen |
Porotalouden projekti |
Porojen talviruokinnan suunnittelu |
Luokittelemattomat |
Startti korkeakouluopiskeluun |
Algebra ja geometria |
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen |
Agrologikoulutuksen kompetenssit (2022-)
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
AGRYDIN22-1003 |
YDINOSAAMINEN
(Valitaan kaikki) |
185 |
AGRGEN22A-1003 |
Maaseutu toimintaympäristönä
(Valitaan kaikki) |
55 |
AMKO043 | Startti korkeakouluopiskeluun | 5 |
R601ML99 | Projektiosaaminen | 5 |
R601ML100 | Suomen kieli ja viestintä | 5 |
KR500BO09 | Algebra ja geometria | 5 |
R601ML102 | Pohjoiset ekosysteemit ja kasvit | 5 |
R601ML103 | Kasvien kasvu | 5 |
R601ML104 | Porotalouden perusteet | 5 |
R601ML105 | Kotieläintuotannon perusteet | 5 |
R601ML106 | Luonnontuotealan perusteet | 5 |
R601ML107 | Kasvituotannon perusteet | 5 |
R601ML108 | Luonnontuotteiden keruu ja käsittely | 5 |
AGRPROD22A-1003 |
Eläin- ja kasvituotannon suunnitteluosaaminen
(Valitaan kaikki) |
20 |
R601ML109 | Kasvinviljely | 5 |
R601ML110 | Ruokinnan suunnittelu ja jalostus | 5 |
R601ML111 | Tuotannon suunnittelu (projekti) | 5 |
R601ML112 | English for Agronomists | 5 |
AGRMULT22A-1003 |
Maaseutu- ja metsäympäristön monikäytön osaaminen
(Valitaan kaikki) |
25 |
R601ML113 | Metsätalouden perusteet | 5 |
R601ML114 | Paikkatieto luonnonvaratiedon hallinnassa | 5 |
R601ML115 | Ekosysteemipalvelut ja luonnon monikäyttö | 10 |
R601ML116 | Alueiden käytön suunnittelu (projekti) | 5 |
AGRENT22A-1003 |
Luonnonvara-alan yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
15 |
R601ML117 | Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen | 10 |
R601ML118 | Markkinointi ja asiakaspalvelu | 5 |
AGRDEV22A-1003 |
Luonnontuotealan osaaminen
(Valitaan kaikki) |
15 |
R601ML119 | Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen | 5 |
R601ML120 | Luonnontuotteiden tuotekehitys ja innovointi | 10 |
AGRBUS22A-1003 |
Maatalouden liiketoimintaosaaminen
(Valitaan kaikki) |
25 |
R601ML121 | Kiertotalous ja bioenergia | 5 |
R601ML122 | Maatalouden liiketoiminta | 5 |
R601ML123 | Johtaminen ja esihenkilötyö | 5 |
R601ML124 | Maatalouden liiketoiminnan johtaminen | 5 |
R601ML125 | Svenska för Agrologer | 5 |
RUOTSIS | Ruotsin suullinen taito | 0 |
RUOTSIK | Ruotsin kirjallinen taito | 0 |
AGRINT22A-1003 |
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu
(Valitaan kaikki) |
30 |
R601ML126 | Harjoittelu 1 | 10 |
R601ML127 | Harjoittelu 2 | 10 |
R601ML128 | Harjoittelu 3 | 10 |
AGRPROF22-1007 |
PROFILOIVA OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 35) |
35 |
AGRPROFNAT-1003 |
Luonnontuotealan asiantuntija
(Valitaan kaikki) |
30 |
R601ML150 | Keruutuotannon perusteet | 5 |
R601ML129 | Luonnontuotteiden viljelytoiminnan kehittäminen | 10 |
R601ML130 | Luonnontuotealan liiketoiminnan kehittäminen | 10 |
R601ML131 | Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminen | 5 |
AGRPROFREIN-1003 |
Porotalouden asiantuntija
(Valitaan kaikki) |
20 |
R601ML132 | Porotalouden johtaminen ja hallinto | 5 |
R601ML133 | Porotalouden verotus ja rahoitus | 5 |
R601ML134 | Porotalouden projekti | 5 |
R601ML135 | Porojen talviruokinnan suunnittelu | 5 |
AGRPROF22-1008 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
RA61M22S-1008 |
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN
(Valitaan kaikki) |
20 |
AMKO046 | Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen | 5 |
AGRPROF22-1009 |
Opinnäytetyö
(Valitaan kaikki) |
15 |
AMKO001 | Opinnäytetyön suunnitteluvaihe | 5 |
AMKO002 | Opinnäytetyön toteuttamisvaihe | 5 |
AMKO003 | Opinnäytetyön viimeistelyvaihe | 5 |