Siirry suoraan sisältöön

Maatalouden liiketoiminnan johtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: R601ML124

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

Osaamistavoitteet

Opiskelija
- Osaa hankkia maatilan taloudesta kertovaa tietoa, analysoida sitä ja kehittää tilan toimintaa talouden tunnuslukujen perusteella.
- Tuntee maatilan ympäristö- ja laatujärjestelmät sekä osaa hyödyntää niitä tilalla.
- Tuntee maatilan liiketoiminnan kehittämisen kannalta erilaisia suunnittelu- ja vertailutyökaluja.
- Osaa tarkastella maatilan riskienhallintaa eri näkökulmista.
- Ymmärtää maatilan aktiivisen johtamisen merkityksen ja toimintatavat.

Sisältö

Maatilan talousjohtaminen
Mittarit ja tunnusluvut
Tulosten analysointi ja toiminnan kehittäminen
Riskienhallinta
Laatu- ja ympäristöjärjestelmät

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Osaa hankkia maatilan taloudesta kertovaa tietoa ja pohtia tilan toimintaa talouden tunnuslukujen perusteella. Tuntee maatilan ympäristö- ja laatujärjestelmät. Tuntee maatilan liiketoiminnan kehittämisen kannalta erilaisia suunnittelu- ja vertailutyökaluja. Osaa tarkastella maatilan riskienhallintaa. Ymmärtää maatilan johtamisen merkityksen ja toimintatavat.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Osaa hankkia maatilan taloudesta kertovaa tietoa, analysoida sitä ja kehittää tilan toimintaa talouden tunnuslukujen perusteella. Tuntee maatilan ympäristö- ja laatujärjestelmät sekä osaa hyödyntää niitä tilalla. Tuntee maatilan liiketoiminnan kehittämisen kannalta erilaisia suunnittelu- ja vertailutyökaluja. Osaa tarkastella maatilan riskienhallintaa eri näkökulmista. Ymmärtää maatilan johtamisen merkityksen ja toimintatavat.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Osaa hankkia eri lähteistä maatilan taloudesta kertovaa tietoa, analysoida sitä ja kehittää tilan toimintaa talouden tunnuslukujen perusteella. Tuntee maatilan ympäristö- ja laatujärjestelmät ja osaa hyödyntää niitä tilalla asiantuntevasti. Tuntee maatilan liiketoiminnan kehittämisen kannalta erilaisia suunnittelu- ja vertailutyökaluja ja osaa hyödyntää niitä. Osaa tarkastella maatilan riskienhallintaa kattavasti eri näkökulmista. Ymmärtää maatilan aktiivisen johtamisen merkityksen ja toimintatavat.