Siirry suoraan sisältöön

Sillanrakentaminen ja -korjausLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL496

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa sillanrakennuksen ja -korjauksen sekä sillantarkastuksen peruskäsitteet, sillanrakentamisen ja -korjaamisen eri työvaiheet. Opiskelija tuntee siltarakennetyypit ja -rakenteet sekä keskeiset siltamateriaalit. Lisäksi opiskelija osaa siltojen kunnossapidon ja korjauksen tavallisimmat tuotantotekniikat. 

Sisältö

Yleistietoa silloista. 
Tavallisimpien teräs-, puu- ja teräbetonisiltojen rakenteet, varusteet ja laitteet. 
Sillanrakennustyön vaiheet ja menetelmät. 
Siltojen korjaus- ja kunnossapitotyöt. 
Sillantarkastustoiminta. 
Varasillat. 

Esitietovaatimukset

Infrarakentaminen sekä Betonin ominaisuudet ja valmistus -opintojaksot.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää sillanrakennuksen ja -korjauksen sekä sillantarkastuksen peruskäsitteet. Opiskelija tuntee sillanrakentamisen ja -korjaamisen eri työvaiheet sekä tuntee keskeiset siltamateriaalit.

Opiskelija osaa siltojen kunnossapidon ja korjauksen tavallisimmat tuotantotekniikat. 

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa sillanrakennuksen ja -korjauksen sekä sillantarkastuksen peruskäsitteet. Opiskelija hallitsee sillanrakentamisen ja -korjaamisen eri työvaiheet. Opiskelija tuntee siltojen rakennetyypit ja rakenteet sekä keskeiset siltamateriaalit.

Opiskelija osaa siltojen kunnossapidon ja korjauksen tavallisimmat tuotantotekniikat. 

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee sillantarkastuksen menettelyt ja osaa tarkastusten perusteella tehdä johtopäätelmiä erilaisista vaurioista. Opiskelija hallitsee sillanrakentamisen ja -korjaamisen eri työvaiheet. Opiskelija tuntee siltojen rakennetyypit ja rakenteet sekä keskeiset siltamateriaalit. Opiskelija hallitsee siltojen kunnossapidon ja korjauksen tuotantotekniikat.