Siirry suoraan sisältöön

Arktinen sähkö- ja automaatioinsinööriLaajuus (5 op)

Tunnus: K53SL002OJ

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija oppii tuntemaan sähkö- ja automaatioinsinöörin koulutuksen opetussuunnitelman sisällön sekä laatimaan oman henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Opit hallitsemaan opiskelumenetelmiä ja toimimaan oppimisympäristöissä itsenäisesti sekä osana ryhmää. Opit tietämään opintojen suorittamismenettelyt ja opintojen ohjaus- ja tukipalvelut. Perehdyt sähkö- ja automaatioalan työtehtäviin ja yrityksiin arktisella toiminta-alueellamme. Suoritat työturvallisuus, sähkötyöturvallisuus- ja ensiapukoulutuksen.

Sisältö

- HOPS laadinta
- Opintojakson katsaus - tavoitteet -arviointiperusteet
- Työelämän taidot ja e-oppiminen opiskelutaidot
- Tiedonhankinta (kirjasto, e-aineisto, opiskelutaidot)
- Opintojen suorittamisen ohjelmistot(Orcad -perusteet, MathCad-peruseet)
- Ensiapukoulutus
- Sähkötyöturvallisuuskorttikoulutus
- Työturvallisuuskorttikoulutus

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija ymmärtää opetussuunnitelman sisällön ja osaa laatia henkilökohtaisen opetussuunnitelman opinto-ohjaajan kanssa. Opiskelija hallitsee opiskelumenetelmän ja osaa toimia oppimisympäristöissä ja projekteissa ohjaajan ohjauksessa. Opiskelija tunnistaa opintojen suoritusmenetelmät ja opintojen ohjaus- ja tukipalvelut. Opiskelija on perehtynyt sähkö- ja automaatioalan työtehtäviin ja yrityksiin arktisella toiminta-alueellamme. Opiskelija osaa käyttää perusopinnoissa vaadittavia ohjelmistoja. Opiskelija on suorittanut työturvallisuus, sähkötyöturvallisuus- ja ensiapukoulutuksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää opetussuunnitelman sisällön ja osaa laatia henkilökohtaisen opetussuunnitelman itsenäisesti. Opiskelija hallitsee opiskelumenetelmiä ja osaa toimia itsenäisesti oppimisympäristöissä ja projekteissa osana ryhmän toimintaa. Opiskelija tietää opintojen suoritusmenetelmät ja opintojen ohjaus- ja tukipalvelut. Opiskelija on perehtynyt laajasti sähkö- ja automaatioalan työtehtäviin ja yrityksiin arktisella toiminta-alueellamme. Opiskelija on suorittanut työturvallisuus, sähkötyöturvallisuus- ja ensiapukoulutuksen. Opiskelija osaa käyttää perusopinnoissa vaadittavia ohjelmistoja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää opetussuunnitelman sisällön ja osaa laatia henkilökohtaisen opetussuunnitelman itsenäisesti huomioiden laaja-alaisesti sen mahdollisuudet. Opiskelija hallitsee useita opiskelumenetelmiä. Opiskelijan osaat toimia itsenäisesti, ohjata muita oppimisympäristöissä ja projekteissa sekä osaat opastaa muita opintojen suoritusmenetelmiin ja opintojen ohjaus- ja tukipalveluiden käyttämiseen. Opiskelija osaa opastaa ja neuvoa sähkö- ja automaatioalan työtehtävien etsimisessä sekä osaa kertoa arktisella toiminta-alueellamme olevia yrityksiä. Opiskelija on suorittanut työturvallisuus, sähkötyöturvallisuus- ja ensiapukoulutuksen. Osaat käyttää perusopinnoissa vaadittavia ohjelmistoja.