Kiinteistöjen sähkösuunnitteluLaajuus (5 op)
Tunnus: K500BJ31
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opit hankkimaan ja soveltamaan tietoa erilaisten kiinteistöjen sähkösuunnitteluun merkitsevien periaatteiden, työvaiheiden ja teknisten mitoitustoimenpiteiden mukaan. Osaat tuottaa teknistaloudellisesti arktisia ratkaisuvaihtoehtoja työelämän tarpeisiin, huomioiden myös kestävän kehityksen periaatteita. Osaat tuottaa erilaisia piirustuksia, kaavioita ja taulukoita, osaat tehdä laajan sähkötyöselostuksen voimassa olevan S-nimikkeistön periaatteella. Ymmärrät muiden kumppaneiden tuottamia teknisiä piirustuksia ja osaat ratkaista niihin kuuluvia sähköteknisiä toteutusvaihtoehtoja.
Sisältö
Rakennuksen sähköistyksen vaiheet suunnittelusta lopputarkastukseen ja luovutukseen, määrittely, suunnittelu, dokumentaatio.
- Projektiaikataulut huomioiden muut toimijat muuttuvien ratkaisuvaihtoehtojen tilanteissa
- Rakennusten LVIAK-piirustusten sisältö ja sähköistykseen liittyviä ratkaisutarpeita sekä ratkaisuja
- Rakennusten sähköistystä määrittelevät lait, asetukset ja standardit
Esitietovaatimukset
Opiskelijalla tulee olla hyväksytysti suoritettuina sähkö- ja automaatiokoulutuksen 1 ja 2 vuosikurssien sähkötekniset ammattiaineet, erityisesti sähköasennukset ja suunnittelu, tai vastaavat tiedot ja taidot
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa suunnitteluprosessin vaiheet ja ymmärtää sen merkityksen laiteratkaisujen kannalta. Opiskelija osaa kiinteistöjen sähkösuunnittelun perusasioita, tunnistaa piirrosmerkkejä ja yleisesti käytettyjä termejä. Opiskelija osaa laatia joitain kiinteistösähköistyksen dokumentteja avustettuna. Opiskelija osaa tunnistaa eri kohteiden sähkösuunnitteluratkaisuihin vaikuttavia tekijöitä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa tuottaa suunnitteludokumentteja, huomioiden kiinteistön tarpeita ja vaatimuksia. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa aihetta pienimuotoisiin projektitöihin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija pystyy tuottamaan yksin ja ryhmässä erilaisia luovia ratkaisuja kiinteistöjen tarpeisiin. Opiskelija osaa huomioida kokonaistaloudellisten ratkaisujen vaikutuksen teknisten valintojen edessä.