Siirry suoraan sisältöön

Syventävä kiinteistöautomaatioLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL432

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Osaa tulkita ja laatia automaatiosuunnittelun ja projektin hallintaan liittyviä dokumentteja. Keskitetyt automaatioratkaisut ja niiden hallinta. Hallitsee eri protokollien keskeiset toiminnot.

Sisältö

Kiinteistöautomaation eri järjestelmät ja toiminnot. Integraatio eri järjestelmien kesken. Protokollat esim. Modbus, KNX ja BACnet. Langattomat ratkaisut. Talotekniikan tietojärjestelmien käyttöliittymät. Rakennusautomaation rakenne, väyläratkaisut ja standardit  

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää eri kiinteistöautomaation teknisten järjestelmien toiminnan, ja vaikutukset muihin järjestelmiin pääpiirteittäin. Opiskelija ymmärtää pääpiirteet tietojärjestelmien käyttöliittymistä, väyläratkaisuista sekä protokollista. Opiskelija ymmärtää osittain automaatiosuunnittelun dokumentoinnin sekä osaa tehdä dokumentointia avustettuna. Opiskelija osaa dokumentoida projektin hallintaan liittyvät raportit osittain. Ammattikielen käyttö on vajaata.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää eri kiinteistöautomaation teknisten järjestelmien toiminnan, ja vaikutukset muihin järjestelmiin. Opiskelija ymmärtää tietojärjestelmien käyttöliittymät, väyläratkaisut sekä protokollat. Opiskelija ymmärtää automaatiosuunnittelun dokumentoinnin ja osaa tehdä dokumentointia itsenäisesti. Opiskelija osaa dokumentoida projektin hallintaan liittyvät raportit. Ammattikielen käyttö on osittain sujuvaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää eri kiinteistöautomaation teknisten järjestelmien toiminnan, ja vaikutukset muihin järjestelmiin. Opiskelija ymmärtää tietojärjestelmien käyttöliittymät, väyläratkaisut sekä protokollat. Opiskelija ymmärtää automaatiosuunnittelun liittyvän dokumentoinnin ja osaa tehdä dokumentointia sujuvasti. Opiskelija osaa dokumentoida projektin hallintaan liittyvät raportit. Ammattikielen käyttö on sujuvaa.