Siirry suoraan sisältöön

Kiinteistöautomaation sovelluksetLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL428

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää rakennusten toiminnot ja tekniset järjestelmät – rakennusautomaation LVISE käyttökohteet ja toiminnot. Muut automaation käyttökohteet ja mittaukset rakennetussa ympäristössä.

Sisältö

Rakennusten eri järjestelmät ja toiminnot. PI-kaaviot. Kiinteistöautomaation vaikutukset energiatehokkuuteen. Rakennetun ympäristön teknisiä järjestelmiä ja laitteita:
- kattila-automaatio, kaukolämmön energianmittaus
- lämpimän käyttöveden ja lämmitysverkoston säätö
- ilmastoinnin ja lämmöntalteenoton automaatio
- kylmäkoneiden automaatio, tiedonkeruu, automaatiojärjestelmien rajapinnat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää eri kiinteistöautomaation teknisten järjestelmien toiminnan pääpiirteittäin. Opiskelija ymmärtää ja osaa piirtää yksinkertaisimmat PI-kaaviot. Opiskelija tietää osittain kiinteistöautomaation vaikutukset energiatehokkuuteen. Ammattikielen käyttö on vajaata.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää eri kiinteistöautomaation teknisten järjestelmien toiminnan. Opiskelija osaa lukea ja piirtää PI-kaavioita. Opiskelija tietää ja osaa selittää kiinteistöautomaation vaikutukset energiatehokkuuteen. Ammattikielen käyttö on osittain sujuvaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää eri kiinteistöautomaation teknisten järjestelmien toiminnan. Opiskelija osaa lukea ja piirtää vaativia PI-kaavioita. Opiskelija tietää ja osaa selittää kiinteistöautomaation vaikutukset ja osaa tehdä automaation säädöt, jotka energiatehokkuuteen. Ammattikielen käyttö on sujuvaa.