Siirry suoraan sisältöön

Energiakatselmukset ja -talousLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL431

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää energiakatselmusten toimenpiteet ja perustiedot energiataloudesta. Opiskelija tunteet energiatehokkuuteen ja vähähiilisyyteen liittyvät käsitteet. Tuntee eri katselmuksissa tarvittavien mittalaitteiden periaatteet. Opiskelija osaa laatia viranomaisten edellyttämiä raportteja. 

Sisältö

Energiatodistus ja sen laadinta, kiinteistöjen energiakatselmukset, uusiutuvan energian energiakatselmus ja suurenyrityksen energiakatselmus. RATEKO/VTT sertifikaattien sisältö: tiiviysmittaus ja lämpökamerakuvaus. Energiatalous: nykyarvomenetelmä, annuiteettimenetelmä, sisäisen korkokannan menetelmä ja takaisinmaksuajan menetelmä. Eri energiamuotojen kannattavuustarkastelu.  Raportit. 

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää energiatalouteen ja -tehokkuuteen liittyvät käsitteet ja niiden merkitykset pääpiirteittäin. Opiskelija osaa selittää energia-alaan liittyvien katselmusten etenemisen pääpiirteittäin. Opiskelija osaa laatia erilaisia energia-alaan liittyvien katselmusten raportteja osittain itsenäisesti. Opiskelija osaa laskea takaisinmaksuaikoja ja kannattavuustarkasteluja eri energiamuodoille osittain itsenäisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää energiatalouteen ja -tehokkuuteen liittyvät käsitteet ja niiden merkitykset. Opiskelija osaa selittää energia-alaan liittyvien katselmusten etenemisen. Opiskelija osaa laatia erilaisia energia-alaan liittyvien katselmusten raportteja itsenäisesti. Opiskelija osaa laskea takaisinmaksuaikoja ja kannattavuustarkasteluja eri energiamuodoille itsenäisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tekee energiatalouden- ja -tehokkuuden opintojakson tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät omatoimisesti ja itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat korkealaatuisia. Tulosten raportointi on asioita perustelevaa ja arvioivaa virheetöntä ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on suunnitelmallista.