Siirry suoraan sisältöön

Fysiikan perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL13

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee fysiikan suure- ja yksikköjärjestelmän. Opiskelija tuntee kinematiikan ja dynamiikan suureet ja peruslait. Opiskelija tuntee työn ja tehon määritelmät ja yksiköt ja osaa soveltaa energiaperiaatetta ongelmien ratkaisussa. Opiskelija tuntee nesteiden statiikan ja dynamiikan peruslait ja osaa soveltaa niitä. Lukukausiprojektiin liittyen kurssissa kiinnitetään huomiota yksikkömuunnosten hallintaan.

Sisältö

Kinematiikan ja dynamiikan perusteet. Työ, teho ja energia, energiaperiaate
Voiman momentti, painopiste. Nestefysiikkaa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa ja ymmärtää rakennusalan fysiikan perusasioita.
Opiskelija tekee opintojakson tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät ohjaajan opastuksella. Tulokset ja tekemisen laatu täyttävät vain työlle asetetut minimivaatimukset. Tulosten raportoinnissa on asiavirheitä ja kielellisiä puutteita. Opiskelija kuvaa tekemistään lähinnä arkikielen käsittein. Ajankäyttö on hallitsematonta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee rakennusalan fysiikan alueen ja osaa soveltaa asioita.
Opiskelija tekee opintojakson tavoiteiden mukaiset oppimistehtävät itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat pääosin laadukasta. Tulosten raportointi on lähes virheetöntä ja hyvää ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on hallinnassa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osoittaa hyvää rakennusalan fysiikan hallintaa.
Opiskelija tekee opintojakson tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät omatoimisesti ja itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat korkealaatuisia. Tulosten raportointi on asioita perustelevaa ja arvioivaa virheetöntä ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on suunnitelmallista.