Siirry suoraan sisältöön

KaivossuunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL178

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee geodeettisen laskennan ja kaivosmittauksen perusteet, tutustuu mittauslaitteisiin sekä perehtyy kaivoskarttoihin ja -koordinaatistoihin sekä kaivossuunnittelun 3D-suunnittelu ohjelmistoihin.

Sisältö

Kaivossuunnittelu, toiminnan- ja tuotannonohjaus, kaivoksen kannattavuuteen vaikuttavat asiat, saantotappiot ja raakkulaimennus.
Mittaustekniikan, geodeettisen laskennan ja kaivosmittauksen perusteet, GIS, kaivoskoordinaatistot ja -kartat, mittauslaitteet.
Kaivossuunnittelun 3D-mallinnusohjelmistot ja kerätyn mittausdatan hyödyntäminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija ymmärtää kaivossuunnittelun periaatteet.
Opiskelija tekee opintojakson tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät ohjaajan opastuksella. Tulokset ja tekemisen laatu täyttävät vain työlle asetetut minimivaatimukset. Tulosten raportoinnissa on asiavirheitä ja kielellisiä puutteita. Opiskelija kuvaa tekemistään lähinnä arkikielen käsittein. Ajankäyttö on hallitsematonta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa kaivossuunnittelun periaatteet ja osaa soveltaa niitä annettuihin tehtäviin.
Opiskelija tekee opintojakson tavoiteiden mukaiset oppimistehtävät itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat pääosin laadukasta. Tulosten raportointi on lähes virheetöntä ja hyvää ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on hallinnassa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa kaivossuunnittelun periaatteet ja osaa soveltaa itsenäisesti. Osaamisessaan hän osoittaa pitkälle kehittynyttä ammattitaitoa ja osaamista kaivossuunnittelun eri asioissa.