Siirry suoraan sisältöön

Ilmastointitekniikan suunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL430

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee ilmanvaihdon ja ilmastoinnin suunnittelua ohjaavat asetukset ja ohjeet. Opiskelija osaa toteuttaa ilmastoinnin suunnitteluprosessin vaativaan rakennuskohteeseen. Opiskelija osaa tuottaa suunnitteludokumentit suunnitteluohjelmistolla.

Sisältö

Ilmastoinnin suunnitteluprojekti vaativaan rakennuskohteeseen suunnitteluohjelmistoa apuna käyttäen. Suunnitteluprojektin vaiheet ja etenemisen kulku. Ilmanvaihtokanaviston reitityksen ja mitoituksen merkitys järjestelmän säädettävyyteen. Ilmanvaihdon palo- ja lämpöeristysten määritys. Ilmanvaihdon äänenvaimennus.

Esitietovaatimukset

TalotekniikkaBIM
Lämmönsiirto- ja virtaustekniikka

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää ilmanvaihdon suunnitteluprosessin kulun pääpiirteissään. Opiskelija osaa kertoa ilmanvaihdon tasapainotuksen periaatteet pääpiirteissään. Opiskelija osaa kertoa ilmanvaihdon palo- ja lämpöeristyksen sekä äänenvaimennuksen merkityksen pääpiirteissään. Opiskelija osaa toteuttaa ilmastoinnin suunnitteluprosessin vaativaan rakennuskohteeseen vahvasti opettajan ohjaamana. Suunnitelma-asiakirjat on laadittu osittain suunnitteluohjelmistolla ja niiden laatu on tyydyttävä. Raportoinnin laatu on heikko tai tyydyttävä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää ilmanvaihdon suunnitteluprosessin kulun. Opiskelija soveltaa ilmanvaihdon tasapainotuksen periaatteita suunnitelmissaan. Opiskelija osaa kertoa ilmanvaihdon palo- ja lämpöeristyksen sekä äänenvaimennuksen merkityksen. Opiskelija osaa toteuttaa ilmastoinnin suunnitteluprosessin vaativaan rakennuskohteeseen. Suunnitelma-asiakirjat on laadittu suunnitteluohjelmistolla ja niiden laatu on hyvä. Raportoinnin laatu on hyvä ja teksti on perustelevaa ammattikieltä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää ilmanvaihdon suunnitteluprosessin kulun. Opiskelija soveltaa ilmanvaihdon tasapainotuksen periaatteita suunnitelmissaan. Opiskelija osaa kertoa ilmanvaihdon palo- ja lämpöeristyksen sekä äänenvaimennuksen merkityksen sekä ottaa nämä seikat huomioon suunnitelmissaan. Opiskelija osaa toteuttaa ilmastoinnin suunnitteluprosessin vaativaan rakennuskohteeseen. Suunnitelma-asiakirjat on laadittu suunnitteluohjelmistolla ja niiden laatu on erinomainen. Raportoinnin laatu on erinomainen ja teksti on perustelevaa ammattikieltä. Suunnitelmien ulkonäkö on lähes moitteeton.