Siirry suoraan sisältöön

SaniteettitekniikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL424

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää vesi- ja viemärilaitteistojen toimintaperiaatteet. Opiskelija tuntee vesi- ja viemärilaitteistoja koskevat asetukset ja ohjeet. Opiskelija osaa suunnitella ja mitoittaa vesi- ja viemärijärjestelmän tavanomaiseen sekä vaativaan asuinrakennukseen suunnitteluohjelmistolla.

Sisältö

Vesi- ja viemäriputkistojen materiaalit ja käyttö sekä niihin liittyvät huomioitavat seikat. Vesi- ja viemärijärjestelmissä käytettävät laitteet ja niiden toiminnot. Vesi- ja viemärilaitteistojen suunnittelua ohjaavat dokumentit. Vesijohtojen mitoitus. Viemäreiden mitoitus. Vesi- ja viemärilaitteistojen suunnittelu suunnitteluohjelmistolla.

Esitietovaatimukset

TalotekniikkaBIM
Lämmönsiirto- ja virtaustekniikka

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää vesi- ja viemärilaitteistojen toimintaperiaatteet pääpiirteissään. Opiskelija osaa mitoittaa vesi- ja viemärilaitteet pääpiirteissään. Suunnitteluohjelmiston käyttö onnistuu opettajan vahvalla ohjauksella. Tehtävien raportoinnin laatu on heikko tai tyydyttävä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää vesi- ja viemärilaitteistojen toimintaperiaatteet. Opiskelija osaa mitoittaa vesi- ja viemärijohdot sekä perustella valintojaan. Opiskelija osaa käyttää suunnitteluohjelmistoa suunnittelun apuna ja laatia sillä rakennuksen vesi- ja viemärisuunnitelmat. Tehtävien raportoinnin laatu on hyvä ja teksti on perustelevaa ammattikieltä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää vesi- ja viemärilaitteistojen toimintaperiaatteet. Opiskelija osaa mitoittaa vesi- ja viemärijohdot sekä perustella valintojaan. Opiskelija ymmärtää valintojensa vaikutuksen mitoituksen lopputulokseen. Opiskelija osaa käyttää suunnitteluohjelmistoa suunnittelun apuna ja laatia sillä rakennuksen vesi- ja viemärisuunnitelmat. Tehtävien raportoinnin laatu on erinomainen ja teksti on perustelevaa ammattikieltä. Suunnitelmien ulkonäkö on lähes moitteeton.

Oppimateriaalit

Tunneilla ja Moodlessa jaettava erityismateriaali.