Siirry suoraan sisältöön

Lämpöpumput ja kylmätekniikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL484

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kylmäteknisten laitteiden ja laitosten sekä lämpöpumppujen toiminnan. Opiskelija tietää alan lainsäädännön ja osaa valita oikean kylmälaitteiston tai lämpöpumpun kohteeseen. Opiskelija tuntee suunnittelu- ja mitoitusperusteet.

Sisältö

Kylmätekniikka faasimuutosten avulla, jäähdytysprosessit, kylmäaineet, log p, h-diagrammit. Kylmäaineet . Kompressorin mitoitus, erilaisia kompressorirakenteita. Höyrystimen ja lauhduttimen lämmönsiirto. Kylmäkoneen toimintapisteen määrittäminen. Jäähdytyslaitosten suunnittelu, lämpöeristeet. Lämpöpumput.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa suunnitella ja mitoittaa lämpöpumppu ja kylmätekniset järjestelmät ja siihen liittyvät laitteet avustettuna. Tulosten raportoinnissa on asiavirheitä ja kielellisiä puutteita. Opiskelija kuvaa tekemistään lähinnä arkikielen käsittein. Ajankäyttö on hallitsematonta.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija osaa suunnitella ja mitoittaa lämpöpumppu ja kylmätekniset järjestelmät ja siihen liittyvät laitteet avustettuna. Opiskelija osaa selittää lämpöpumppu ja kylmäteknisten järjestelmien toiminnan pääpiirteittäin. Ajankäyttö on suunnittelematonta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija tietää perusperiaatteet lämpöpumppujen ja kylmälaitteiden suunnittelusta ja mitoituksesta. Ajankäyttö on hallinnassa. Opiskelija osaa selittää lämpöpumppujen ja kylmäteknisten järjestelmien säädön perusteet. Kirjallisissa tuotoksissa opiskelija käyttää lähes virheetöntä ja hyvää ammatti- ja asiakieltä.

Hyvä (4)
Opiskelija osaa suunnitella ja mitoittaa lämpöpumput ja kylmätekniset järjestelmät ja siihen liittyvät laitteet itsenäisesti. Opiskelija osaa selittää kylmälaitteiden säädön ja toiminnan. Kirjallisissa tuotoksissa opiskelija käyttää perustelevaa ja hyvää ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on hallinnassa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa suunnitella ja mitoittaa lämpöpumput ja kylmätekniset järjestelmät ja siihen liittyvät laitteet itsenäisesti ja ajankäyttö on suunnitelmallista. Opiskelija osaa selittää kylmälaitteiden säädön ja toiminnan. Ajankäyttö on suunnitelmallista. Kirjallisissa tuotoksissa opiskelija käyttää perustelevaa, arvioivaa ja virheetöntä ammatti- ja asiakieltä.