Siirry suoraan sisältöön

Kiinteistöautomaation sovelluksetLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL486

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää rakennusten toiminnot ja tekniset järjestelmät – kiinteistöautomaation käyttökohteet ja toiminnot. Muut kiinteistöautomaation käyttökohteet ja mittaukset rakennetussa ympäristössä.

Sisältö

Rakennusten eri automaatiojärjestelmät ja toiminnot, Säätö- ja PI-kaaviot, Kiinteistöautomaation vaikutukset energiatehokkuuteen. Automaatiojärjestelmien säätötekniikka.
Rakennetun ympäristön teknisiä järjestelmiä ja laitteita: 
- kattila-automaatio, kaukolämmön energianmittaus 
- lämpimän käyttöveden ja lämmitysverkoston automaatio
- ilmastoinnin ja lämmöntalteenoton automaatio 

Esitietovaatimukset

Kiinteistöautomaation perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää eri kiinteistöautomaation teknisten järjestelmien toiminnan pääpiirteittäin. Opiskelija ymmärtää säätökaavion merkityksen. Opiskelija ymmärtää yksinkertaisimmat PI-kaaviot. Opiskelija tietää osittain kiinteistöautomaation vaikutukset energiatehokkuuteen. Ammattikielen käyttö on vajaata.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää eri kiinteistöautomaation teknisten järjestelmien toiminnan. Opiskelija osaa lukea säätö- ja PI-kaavioita. Opiskelija tietää ja osaa selittää kiinteistöautomaation vaikutukset energiatehokkuuteen. Ammattikielen käyttö on osittain sujuvaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää eri kiinteistöautomaation teknisten järjestelmien toiminnan. Opiskelija osaa lukea säätö- ja PI-kaavioita. Opiskelija tietää ja osaa selittää kiinteistöautomaation vaikutukset ja osaa tehdä automaatioon säädöt, jotka vaikuttavat energiatehokkuuteen. Ammattikielen käyttö on sujuvaa