Siirry suoraan sisältöön

MassiivipuurakentaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL435

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla opiskelija kehittää nykyaikaisiin insinööripuutuotteisiin ja massiivipuurakenteisiin liittyvää osaamistaan. Opintojakson suoritettuaan opiskelija:

- Tietää puun erityispiirteet rakennusmateriaalina.
- Tuntee nykyaikaiset insinööripuutuotteet ja massiivipuurakenteet sekä niiden teolliseen valmistukseen liittyvät periaatteet.
- Osaa määritellä erilaisiin kohteisiin soveltuvia ratkaisuita hyödyntäen massiivipuurakenteita ja muita insinööripuutuotteita, yhteistoiminnassa muiden keskeisten rakennusmateriaalien kanssa.
- Tietää massiivipuurakenteiden onnistuneen toteutuksen periaatteet työmaavaiheessa.

Sisältö

Puun erityispiirteet rakennusmateriaalina
Nykyaikaiset insinööripuutuotteet ja massiivipuurakenteet (hirsi, CLT…)
Rakentamisen puutuotteiden teollisen valmistuksen periaatteet
Massiivipuurakenteisiin perustuvat ratkaisut
Massiivipuurakenteiden työmaavaiheen toiminnot

Esitietovaatimukset

Talonrakentaminen -opintojakso

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija hallitsee perusasiat opintojakson aihealueelta. Puun erityispiirteitä rakennusmateriaalina tunnistetaan. Nykyaikaisiin insinööripuutuotteisiin ja massiivipuurakenteisiin sekä niiden teolliseen valmistukseen liittyviä periaatteita osataan nimetä. Erilaisiin kohteisiin soveltuvia ratkaisuita tunnistetaan kokonaisuuksien tasolla. Työmaavaiheen onnistuneen toteutuksen periaatteita osataan nimetä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson keskeisen sisällön. Puun erityispiirteitä rakennusmateriaalina osataan kuvailla monipuolisesti. Nykyaikaisiin insinööripuutuotteisiin ja massiivipuurakenteisiin sekä niiden teolliseen valmistukseen liittyviä periaatteita osataan kuvailla loogisesti. Erilaisiin kohteisiin soveltuvia ratkaisuita osataan määritellä siten, että niistä muodostuu yhtenäisiä ja toimivia kokonaisuuksia. Työmaavaiheen onnistuneen toteutuksen periaatteita osataan kuvailla monipuolisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee opintojakson aihealueen erinomaisesti ja osoittaa erityistä perehtyneisyyttä aiheeseen. Puun erityispiirteitä rakennusmateriaalina osataan kuvailla monipuolisesti ja käytännön sovelluksia pohtien. Nykyaikaisiin insinööripuutuotteisiin ja massiivipuurakenteisiin sekä niiden teolliseen valmistukseen liittyviä periaatteita osataan kuvailla loogisesti ja eri osatekijöiden suhteita ymmärtäen. Erilaisiin kohteisiin soveltuvia ratkaisuita osataan määritellä ja tehtyjä valintoja perustella siten, että yhtenäisten ja toimivien kokonaisuuksien muodostaminen on varmistettu huolellisesti. Työmaavaiheen onnistuneen toteutuksen periaatteita osataan kuvailla monipuolisesti ja käytäntöjä analyyttisesti pohtien.