Siirry suoraan sisältöön

Tuotanto-omaisuuden hallinta 1Laajuus (5 op)

Tunnus: K502K814OJ

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla opitaan omaisuuden hallinnan pääsisältö ja sen merkitys yritystoiminnassa (asset management). Opitaan tietämään, kuinka organisaation toiminta- ja teknologiaympäristö vaikuttavat omaisuuden hallintaan ja erityisesti kunnossapitoon (requirements management). Opintojakson jälkeen kykenet kuvaamaan kunnossapidon roolin omaisuuden hallinnassa. Opit tunnistamaan teknisen järjestelmän elinjaksohallinnan sisällön (life cycle management), tutustut teknisen järjestelmän elinjakson hallinnan keinoihin ja analysointiin sekä oppit ymmärtämään elinjakso-kustannuslaskennan (life cycle costing). Opit tuotanto-omaisuuden suorituskyvyn hallinnan (performance management) pääperiaatteet.

Sisältö

Omaisuuden hallinnan perusteet. Toimintaympäristön ja teknologian vaikutus omaisuuden hallintaan: erityisesti liiketoimintalähtöisten vaatimusten tunnistaminen karkeasuunnitteluun asti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa tunnistaa omaisuuden hallinnan sisältöä ja sen merkityksen yritystoiminnassa. Opiskelija osaa erotella organisaation toiminta- ja teknologiaympäristö vaikuttavia omaisuuden hallintaan ja erityisesti kunnossapitoon liittyviä asioita. Opiskelija kykenee kuvaamaan sisältöä omaisuuden hallinnassa. Opiskelija osaa tunnistaa teknisen järjestelmän elinjaksohallinnan sisällön. Opiskelija osaa kertoa elinjakso-kustannuslaskennan. Opiskelija osaa esitellä tuotanto-omaisuuden suorituskyvyn hallinnan pääperiaatteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa omaisuuden hallinnan sisältöä ja kertoa sen merkityksen yritystoiminnassa. Opiskelija osaa erotella organisaation omaisuuden hallintaan ja erityisesti kunnossapitoon liittyvät asiat. Opiskelija osaa erottella ja kuvata sisältöä omaisuuden hallinnassa. Opiskelija osaa kertoa teknisen järjestelmän elinjaksohallinnan sisällön. Opiskelija osaa elinjakso-kustannuslaskentaa sekä esitellä tuotanto-omaisuuden suorituskyvyn hallinnan pääperiaatteita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa omaisuuden hallinnan sisällön sekä vertailla ja kertoa sen merkityksen yritystoiminnassa. Opiskelija osaa erotella organisaation toiminta- ja teknologiaympäristö vaikuttavat omaisuuden hallintaan ja erityisesti kunnossapitoon liittyvät asiat. Opiskelija osaa kykenee vertailemaan ja kuvaamaan sisällön omaisuuden hallinnassa. Opiskelija osaa teknisen järjestelmän elinjaksohallinnan sisällön, elinjakso-kustannuslaskennan sekä tuotanto-omaisuuden suorituskyvyn hallinnan pääperiaatteet.