Siirry suoraan sisältöön

Digitaalinen tuotetietoLaajuus (5 op)

Tunnus: K502K435OJ

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla tutustut tuotetiedon käsitteeseen ja opit hallitsemaan sitä tuotteen elinkaaren aikana. Ymmärrät digitaaliseen tuotetietoon liittyvät keskeiset käsitteet ja osaat soveltaa niitä tuotekehitysprosessissa eri yhteyksissä. Ymmärrät tuotetietoon liittyvien järjestelmien periaatteet ja osaat soveltaa tuotetiedon hallintaa käytännössä. Tunnistat tuotetiedon merkityksen tuotteen elinkaarelle ja osaat vertailla prosessin eri vaiheita keskenään.

Sisältö

- tuotetiedon periaatteet ja käsitteet
- digitalisaatio ja tuotetieto, käsitteet ja järjestelmät (mm. IoT, Big Data, digitaalinen kaksonen jne.)
- PLM ja PDM-järjestelmien kuvaukset ja periaatteet
- tiedon kulku eri järjestelmien välillä
- edellä mainittujen sovellus esimerkit käytännössä
- Team Center-ohjelman esittely ja käyttö
- Team Center / CAD- integraatio, käytännön harjoitukset, tuotetietorakenteen luominen

Esitietovaatimukset

Digitaalinen tuotekehitys-opintojakso suoritettu hyväksytysti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija ymmärtää digitaalisen tuotetiedon käsitteen ja digitalisaation merkityksen tuotteen kehittämiselle. Hän osaa nimetä tuotetietoon liitettäviä digitaalisia käsitteitä ja havainnollistaa omin sanoin niiden käyttökohteita. Hän tunnistaa tuotetietoon liittyviä järjestelmiä ja osaa määritellä niiden toimintaperiaatteet. Opiskelija ymmärtää PLM-järjestelmän toiminnan käytännössä mutta käytännön sovelluksissa hänellä on haasteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa kuvata tuotetiedon rakennetta ja käsitteitä tuotteen elinkaaren eri vaiheissa ja soveltaa niitä käytännön tehtävissä. Hän osaa soveltaa digitaalisen tuotetiedon käsitteitä siihen liittyvissä järjestelmissä. Hän ymmärtää digitaalisen tuotetiedon ja tuotteen elinkaaren välisiä yhteyksiä ja osaa analysoida niiden tärkeyttä ja sovellettavuutta. Opiskelija osaa soveltaa digitaalisen tuotetiedon sisältöjä PLM-järjestelmään liittyvissä käytännön sovelluksissa monipuolisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija kykenee arvioimaa digitaalisen tuotetiedon käsitettä monipuolisesti ja luomaan sen pohjalta toimivan tuotetietorakenteen. Hän ymmärtää tuotetiedon tärkeyden osana tuotteen elinkaarta ja kykenee sen pohjalta suunnittelemaan tuotteelle kestävän kehityksen mukaisen elinkaaren. Opiskelija osaa analysoida PLM-järjestelmän toimintoja monipuolisesti ja arvioimaan sen eri vaiheiden luotettavuutta.