Siirry suoraan sisältöön

Fysioterapeuttikoulutus (päiväopinnot) Rovaniemi, syksy 2020: R75F20S

Tunnus: R75F20S

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Fysioterapeutti (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2020

Kuvaus

SUORITETTAVA TUTKINTO Fysioterapeutti (AMK) 210 op

Ammattikorkeakoulun tutkinnon suorittanut fysioterapeutti on terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, jonka koulutus täyttää terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain ja asetuksen sekä Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2005/36/EY ammattipätevyyden tunnustamiselle asettamat vaatimukset Koulutus kestää 3,5 vuotta ja sen laajuus on 210 opintopistettä. Ammattitaitoa edistävä harjoittelu toteutuu fysioterapeutin tutkinnossa 85 opintopisteen laajuisena. Työelämälähtöinen opinnäytetyö on laajuudeltaan 15 op.

Fysioterapeuttina tehtävänäsi on yksilön terveyden, liikkumisen, toiminta- ja työkyvyn edistäminen ja ylläpitäminen. Tuet eri-ikäisiä asiakkaitasi löytämään voimavaransa ja selviytymään erilaisissa elämäntilanteissa ja toimintaympäristöissä. Osaat käyttää erilaisia fysioterapeuttisia menetelmiä, kuten toimintakykyä edistävää ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua, manuaalista ja fysikaalista terapiaa. Osaat hyödyntää erilaisia apuväline- ja ympäristöratkaisuja asiakkaasi toimintakyvyn tukemiseksi. Fysioterapeuttina toimit yhteistyössä muiden asiakkaan hoitoon ja kuntoutukseen osallistuvien asiantuntijoiden kanssa ja oman alasi asiantuntijana moniammatillisissa työryhmissä. Työskentelet hyvän fysioterapiakäytännön mukaisesti, jolloin hyödynnät parasta saatavilla olevaa tutkimuksellisista tietoa ja huomioit työssäsi vaikuttavuuden, tehokkuuden ja taloudellisuuden vaatimukset.

Fysioterapeuttina voit työskennellä perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa, terveysalan yrityksissä, kolmannen sektorin potilas- ja kansalaisjärjestöissä sekä esimerkiksi urheiluseuroissa ja erilaisissa koulutus, konsultointi -ja ohjaustehtävissä. Koulutus antaa sinulle myös valmiuden työskennellä erilaisissa projekteissa sekä ulkomailla terveysalan tehtävissä. Fysioterapeuttikoulutuksessa saat valmiuksia myös alan liiketoimintaosaamiseen ja yrittäjyyteen.

Fysioterapeuttina työskentelet terveydenhuollon yhteisen arvopohjan mukaisesti ja noudatat Suomen Fysioterapeuttien eettisiä ohjeita, jotka perustuvat fysioterapeuttien maailmanjärjestön (WCPT:n) eettisiin ohjeisiin. Niiden avulla fysioterapeutti pystyy eettiseen pohdintaan, päätöksentekoon ja oman toimintansa seurausten kriittiseen arviointiin huomioiden myös lainsäädännölliset näkökulmat.

TUTKINNON RAKENNE
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opetussuunnitelmat sisältävät perusopintoja, ammattiopintoja, ammattitaitoa edistävää harjoittelua ja vapaasti valittavia opintoja. Opetussuunnitelmat rakentuvat opintojaksoista ja teemoista. Opintojaksojen osaamistavoitteet ja teemojen sisällöt kuvaavat alan keskeisen ammatillisen ydinosaamisen. Vuosi- ja lukukausiteemat kokoavat opintoja ammatillisen kasvun etenemisen näkökulmasta.

Fysioterapiakoulutuksen rakenne:
1) perus- ja ammattiopinnot 100 op
2) vapaasti valittavat opinnot 5 op
3) ammattitaitoa edistävä harjoittelu 85 op
4) opinnäytetyö 20 op, (sisältää myös opintojakson HYVO2 Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen 5 op)

Perusopintojen tavoitteena on, että opit fysioterapian tehtäväalueen yleiset teoreettiset perusteet. Ammattiopinnoissa tavoitteenasi on, että perehdyt alan keskeiseen ammatilliseen tehtäväalueeseen sekä niiden tieteellisiin perusteisiin siten, että kykenet työskentelemään itsenäisesti alasi asiantuntija- ja kehittämistehtävissä ja yrittäjänä.

Kieliopintojen erityisenä tarkoituksena on antaa sinulle ammattikorkeakouluasetuksessa (1129/2014) 7§:ssä vaadittava kielitaito, joka ilmoitetaan tutkintotodistuksessa. Kielitaitoa merkittäessä otetaan huomioon valtioneuvoston asetus (481/2003) 15§-19§.

Ammattitaitoa edistävän harjoittelun tavoitteena on perehdyttää sinut ohjatusti erityisesti ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä.

Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää valmiuksiasi soveltaa tietojasi ja taitojasi ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Opinnäytetyön toteutuksessa sinulla on mahdollisuus monialaiseen ja koulutuksien väliseen yhteistyöhön.

Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää ammatillista osaamistasi. Vapaasti valittavia opintoja voit toteutua hankkeissa ja innovaatiotoiminnassa. Vapaasti valittaviin opintoihin voit sisällyttää myös muiden koulutuksien ja muiden korkeakoulujen opintosuorituksia.

Lapin AMKin opetussuunnitelmiin sisältyy läpileikkaavina osaamistavoitteina Lapin AMKin strategiset painopistealueet etäisyyksien hallinta, turvallisuusosaaminen, arktinen yhteistyö ja rajaosaaminen, luonnonvarojen älykkään käytön edistäminen sekä palveluliiketoiminta ja yrittäjyys, joiden osaaminen tuodaan esiin osaamistavoitteina.

Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelman läpäisevänä jatkumona vieraskielisen lähdemateriaalin hyödyntämisenä opetuksessa sekä kieliopintoina. Koulutuksissa toteutetaan 30 op opintoja englannin kielellä. Englanninkielistä opetusta toteuttavat myös kansainvälisessä asiantuntijavaihdossa Lapin AMKissa olevat yhteistyökumppaneiden opettajat. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua kansainväliseen vaihtoon ja myös erilaisiin kotikansainvälistämistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin. Englannin ja ruotsin kieliopinnot ovat opetussuunnitelmassa integroituina ammatillisiin opintojaksoihin ja kielen oppimista arvioidaan suullisen ja kirjallisen viestinnän osalta. Viestintäosaaminen ja informaatiolukutaito kehittyvät koko koulutuksen ajan ja niitä arvioidaan vuosittain eri opintojaksoissa.

Lapin ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijalla on mahdollisuus syventää osaamistaan urheilufysioterapian osalta. Yhteistyö Lapin Urheiluakatemian kanssa tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden työelämäharjoittelujakson toteuttamiseen urheilijoiden parissa.

AMMATILLISEN KASVUN POLKU - HANKITTAVA OSAAMINEN

Opetussuunnitelmassa on tehty koulutuksesi oppimisprosessi näkyväksi ja kuvattu fysioterapeuttiopiskelijan ammatillinen kasvu perehtyjästä kehittäjäksi vuositeemojen ja niistä johdettujen lukukausiteemojen avulla.

1. vuositeema: Fysioterapiaan perehtyjä
Ensimmäisenä vuotena perehdyt kuntoutusalaan, fysioterapia-alan ammatilliseen osaamisperustaan ja alan toimintaympäristöihin. Perehdyt myös ihmisen toiminnan edellytyksiin ja terveyden sekä toimintakyvyn edistämisen keinoihin.

Lukukausiteema 1: Fysioterapia kuntoutusalan ammattina
Opiskelijana opit toimimaan oppimisyhteisösi ja oman oppimisesi aktiivisena ja vastuullisena toimijana. Saat näkemyksen fysioterapeutin ammatista ja sen toteuttamisen edellytyksenä olevasta osaamisperustasta sekä fysioterapeutin toiminta- ja työskentely-ympäristöistä.
Lukukausiteema 2: Ihmisen toiminnan edellytykset ja terveyden edistäminen fysioterapiassa
Toisen lukukauden aikana perehdyt yksilön terveyden, toiminnan ja kuntoutumisen edellytysten tunnistamiseen ja vahvistamiseen. Saat valmiuksia asiakaslähtöiseen ja eettiseen toimintaan sekä ammatilliseen vuorovaikutukseen suomeksi ja englanniksi.

2. vuositeema: Fysioterapiaan harjaantuja
Toisen lukuvuoden aikana harjaannut fysioterapeuttisessa tutkimisessa ja fysioterapian interventioiden suunnittelussa ja toteutuksessa yksilön toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Harjaannut alan työelämätaidoissa ja laajennat ammatillista kielitaitoasi toiseen kotimaiseen kieleen sekä saat valmiuksia oman alasi tutkimus- ja kehittämistoimintaan ja yrittäjyyteen.

Lukukausiteema 3: Toimintakyvyn tutkiminen fysioterapiassa
Opiskelijana saat valmiuksia asiakaslähtöiseen ihmisen toimintakyvyn ja terveyden edellytysten sekä rajoitusten arviointiin ja sen pohjalta tapahtuvaan toimintakyvyn osatekijöiden tukemiseen. Saat valmiuksia tutkimus- ja kehittämistoimintaan sekä talousosaamiseen sosiaali-, terveys –ja liikunta-alalla. Suoritat ruotsin kielen virkamiestutkinnon.
Lukukausiteema 4: Kliininen päättely ja kliininen osaaminen fysioterapiassa
Lukukauden aikana syvennät osaamistasi fysioterapeuttisessa tutkimisosaamisessa, kliinisessä päättelyssä sekä interventioiden suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Perehdyt tutkimus- ja kehittämistoimintaan osana ammatillisen toiminnan ja työelämän kehittämistä. Lukukauden lopussa olet harjaantunut työyhteisöosaamisessa ja olet saanut kokemuksia fysioterapia-alan toimintaympäristöissä toimimisesta.

3. vuositeema: Fysioterapian soveltaja
Kolmannen lukuvuoden aikana syvennät fysioterapian teoria- ja tutkimisosaamista sekä kliinistä osaamista. Jatkat tutkimus- ja kehittämisosaamisen syventämistä myös opinnäytetyön tekemisen kautta.

Lukukausiteema 5: Fysioterapian kliinisen osaamisen soveltaja I
Viidennen ja kuudennen lukukauden aikana sovellat fysioterapeutin ammatillisen osaamisen taitoja aidoissa fysioterapian työelämäympäristöissä ja opit ymmärtämään oman ammatillisen roolisi ja tehtäväsi osana moniammatillista kuntoutustoimintaa.
Lukukausiteema 6: Fysioterapian kliinisen osaamisen soveltaja II
Viidennen ja kuudennen lukukauden aikana sovellat fysioterapeutin ammatillisen osaamisen taitoja aidoissa fysioterapian työelämäympäristöissä ja opit ymmärtämään oman ammatillisen roolisi ja tehtäväsi osana moniammatillista kuntoutustoimintaa.

4. vuositeema: Fysioterapian kehittäjä (EQF 6)
Koulutuksesi päättyessä olet saavuttanut fysioterapeutin ammatissa toimimisen edellyttämät kliinisen osaamisen taidot ja niiden taustalla olevan tietoperustan. Sinulla on valmiuksia kehittää kriittisesti asiantuntijuuttasi ja fysioterapiaa osana kuntoutuspalveluja sekä edistää fysioterapian asemaa yhteiskunnassa.

Lukukausiteema 7: Hyvän fysioterapiakäytännön asiantuntija ja kehittäjä
Lukukauden aikana kehityt työyhteisöosaamisessasi. Opinnäytetyölläsi kehität ammatillisista sekä tutkimus- ja kehittämisosaamista. Voit syventää monikulttuurisuusosaamistasi kotikansainvälistymisen ja kansainvälisen opiskelijavaihdon kautta.

Fysioterapiakoulutuksen kompetenssit
Lapin ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien perustana toimivat työelämän osaamisvaatimuksista johdetut laajat osaamisalueet eli kompetenssit ja niihin liittyvät osaamistavoitteet arviointikriteereineen.

Opetussuunnitelmien kompetenssit jakautuvat kaikille koulutuksille yhteisiin yleisiin työelämäkompetensseihin (ks. alla oleva lista kohdat 1-5) sekä valtakunnallisesti yhtenäisiin koulutuskohtaisiin fysioterapia-alan kompetensseihin (ks. alla oleva lista kohdat 6-12). Yhteiset kompetenssit ovat eri koulutuksille yleisiä työelämän osaamisalueita, mutta niiden erityispiirteet ja tärkeys vaihtelevat eri ammateissa ja työtehtävissä. Yhteiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle. Yhteisten kompetenssien arviointi toteutuu koulutuskohtaisten kompetenssien arvioinnin yhteydessä. Kompetenssien sisältö on esitelty kompetenssikohtaisesti opetussuunnitelmamatriisissa.

Osaamisalueet/kompetenssit
- Oppimisen taidot
- Työyhteisöosaaminen
- Innovaatio-osaaminen
- Kansainvälistymisosaaminen
- Eettinen osaaminen
- Tutkimus- ja arviointiosaaminen
- Ohjaus- ja neuvontaosaaminen
- Terapiaosaaminen
- Teknologiaosaaminen
- Fysioterapeutin eettinen osaaminen
- Esteettömyys ja saavutettavuusosaaminen
- Yhteiskuntaosaaminen

Opetussuunnitelmaan sisältyy läpileikkaavina osaamistavoitteina Lapin AMKin strategiset painopistealueet etäisyyksien hallinta, turvallisuusosaaminen, arktinen yhteistyö ja rajaosaaminen, luonnonvarojen älykkään käytön edistäminen sekä palveluliiketoiminta ja yrittäjyys. Muita läpileikkaavia osioita ovat kansainvälisyys, informaatiolukutaito ja digitalisaatio.

Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelman läpäisevänä jatkumona vieraskielisen lähdemateriaalin hyödyntämisenä opetuksessa sekä kieliopintoina. Koulutuksissa toteutetaan 30 op opintoja englannin kielellä. Englanninkielistä opetusta toteuttavat myös kansainvälisessä asiantuntijavaihdossa Lapin AMKissa olevat yhteistyökumppaneiden opettajat. Lisäksi opiskelijat osallistuvat kansainväliseen vaihtoon ja myös erilaisiin kotikansainvälistymistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin. Kansainvälistymistavoitteiden saavuttamiseksi kotikansainvälistäminen on osa opintoja ja opiskelijalla on mahdollisuus vähintään kolmen kuukauden vaihto-opiskeluun ulkomailla.

OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN JA ARVIOINTI
Lapin ammattikorkeakoulun oppimisnäkemyksenä on ongelmaperustainen oppiminen. Pedagogiikan perustana on ammatillisen osaamisen oppiminen erilaisten työelämän tilanteiden ratkomisen kautta. Oppimisen tavoitteena on ammatillisen osaamisen kehittyminen opiskelijakeskeisten ja aktivoivien oppimis- ja ohjausmenetelmien avulla. Ammatillinen osaaminen syvenee myös ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja vahvistavien työelämäläheisten oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Oppiminen on yhteisöllistä, yhteistoiminnallista opiskelijoiden, opettajien ja työelämän aktiivista vuorovaikutusta ja osallistumista yhteisen tiedon rakentamiseen. Opiskelija on aktiivinen ja vastuullinen oman oppimisensa subjekti. Opettaja on oppimisen asiantuntija, oppimisen ohjaaja ja mahdollistaja.

Koulutuksen viralliset tavoitteet toimivat sinulle oppimista ohjaavina ja motivoivina suunnannäyttäjinä. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelusuunnitelmalle (HOPS), jonka laatimiseen saat ohjausta ryhmän opettajatuutorilta.
Oppiminen, tutkiminen ja kehittäminen tapahtuvat monipuolisissa oppimis- ja kehittämisympäristöissä, joita ovat mm. laboratoriot, virtuaaliympäristöt, kansainvälisten kumppaneiden tarjoamat ympäristöt, työelämä sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeet.

Hyvinvointialojen kampuksen simulaatio- ja virtuaalioppimisympäristöt (mm. ENVI, SKY ja Semppi) tarjoavat kansainvälisen tason oppimisympäristön. Terveysalan opiskelijoiden keskeiset oppimisympäristöt ovat Lapin eri kuntien perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yksiköt sekä yksityisen ja kolmannen sektorin tarjoamat aidot työelämäympäristöt. Opintoihin liittyvät opinnäytetyöt tehdään osana työelämän kehittämistä. Sinulla on mahdollisuus valita opintoja eri koulutusohjelmienopetustarjonnasta, joka mahdollistaa luonnollisella tavalla monialaisen yhteistyön.

Oppimista tukevina välineinä käytetään muun muassa Moodle-alustaa, Adope Connect -verkkotyöskentely-ympäristöä, sosiaalista mediaa, sähköpostia, videoneuvottelua ja videointia.

Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Siinä tutkinnossa edellytettävää osaamista hankitaan tekemällä työtä ja se palvelee työssä käyvän opiskelijan ammatillista kehittymistä ja tutkintoon valmistumista. Kehittävä arviointi sisältää oppimisprosessin ja osaamisen tuotoksen arvioinnin. Oppimisprosessin arvioinnissa opintojakson tasolla keskeisiä työvälineitä ovat itsearviointi ja palaute. Arvioinnin perustana ovat kyseisen opintojakson osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Opiskelijoiden oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmissa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin, joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa. Opintosuoritukset arvioidaan asteikolla kiitettävä (5), hyvä (3-4), tyydyttävä (1-2), hylätty (0) tai asteikolla hyväksytty (H) – hylätty (0).

Opiskelijoilta kerättävän palautteen avulla kehitetään koulutuksen laatua. Sinulla on opiskelijana vastuu antaa palautetta opintojaksojen toteutuksesta sekä koulutuksesta ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden vuosipalautteena sekä valmistumisvaiheessa tutkinnon haun yhteydessä.

Opintojen kuormittavuuden määrittelyssä on lähtökohtana yleiseurooppalaisen ECTS- opintosuoritusten siirto- ja mitoitusjärjestelmän (ECTS-järjestelmän) perusteet. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä. Se vastaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana. Yhden opintopisteen työmäärä on noin 27 tuntia. Opintopistettä vastaava työmäärä arvioidaan suhteessa osaamistavoitteisiin. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.

Hankittu osaaminen osaksi tutkintoa (HOT). Tutkintoa suorittaessasi sinulla on mahdollisuus ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla saman tyyppisillä opinnoilla. Saat ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös muulla tavoin osoitetulla osaamisella (932/2014, 37§9). Menettelystä käytetään nimitystä hyväksiluku.

Jatko-opintokelpoisuus.
Ammattikorkeakoulututkinto antaa sinulle jatko-opintokelpoisuuden ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittamiseen kolmen vuoden työelämässä olon jälkeen. Opintoja voit jatkaa myös hakeutumalla yliopistojen maisterikoulutuksiin. Ammattikorkeakoulututkinnon jälkeen sinun on mahdollista jatkaa myös ulkomaisissa korkeakouluissa Master-tason koulutusohjelmissa.

Laadunhallinta.
Koulutusohjelmien toiminnan laatu varmistetaan Lapin ammattikorkeakoulun laatujärjestelmän periaatteiden ja menettelytapojen mukaisesti. Yhtenäinen laatujärjestelmä tuottaa koulutuksen ja tutkintojen laatuun liittyvää tietoa, josta hyötyvät opiskelijat, henkilöstö, työnantajat ja muut sidosryhmät

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2020-2021 2021-2022 2022-2023 2023-2024 Syksy
2020
Kevät
2021
Syksy
2021
Kevät
2022
Syksy
2022
Kevät
2023
Syksy
2023
1. / 2020 2. / 2021 3. / 2021 1. / 2021 2. / 2022 3. / 2022 1. / 2022 2. / 2023 3. / 2023 1. / 2023
AMK_PERTR-1011
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

10 10 10 10
R705FL11OJ Oppimaan oppiminen ja ammatillinen osaaminen fysioterapiassa 5 5 5 5
HYVO1OJ Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen 5 5 5 5
AMMTR-1011
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki)

90 30 30 25 5 5 25 15 15 15 10 5 5 25 15 15 15 10 5
R705FL21OJ Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapian asiakkaana 5 5 5 5
R705FL33OK-1001
Fysioterapeutti ennaltaehkäisevän toiminnan osaajana

(Valitaan kaikki)

10 10 10 10
R705FL33AOJ Fysioterapeutti ennaltaehkäisevän toiminnan osaajana 7 7 7 7
R705FL33BOJ English for Physiotherapists 3 3 3 3
R705FL24OJ Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen 10 10 10 10
R705FL25OJ Yksilön toimintaan ja liikkumiseen vaikuttaminen 5 5 5 5
R705FL34OK-1001
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa

(Valitaan kaikki)

10 10 10 10
R705FL34AOJ Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa 7 7 7 7
R705FL34BOJ Svenska för fysioterapeuter 3 3 3 3
HYVO4OJ Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla 5 5 5 5
R705FL28OJ Kliininen tutkimis- ja terapiaosaaminen fysioterapiassa 15 15 15 15
R705FL29OJ Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä I 10 10 10 10
R705FL30OJ Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä II 10 10 10 10
R705FL31OJ Urheilufysioterapia 5 5 5 5
R705FL32OJ Kansainvälisyys ja työyhteisöosaaminen fysioterapiassa 5 5 5 5
VAP_VALTR-1011
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5 5 5 5
HARJOITTTR-1011
AMMATTITAITOA EDISTÄVÄ HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

85 20 25 25 15 10 10 15 10 10 15 15 10 10 15 10 10 15 15
R705FL41OJ Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapeutin asiakkaana, harjoittelu 10 10 10 10
R705FL42OJ Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen, harjoittelu 10 10 10 10
R705FL43OJ Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa, harjoittelu 15 15 15 15
R705FL44OK-1001
Kliininen tutkimis- ja terapiaosaaminen fysioterapiassa, harjoittelu

(Valitaan kaikki)

10 10 10 10
R705FL44AOJ Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen harjoittelu 5 5 5 5
R705FL44BOJ Pre- ja post-harjoittelu 5 5 5 5
R705FL45OK-1001
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä I, harjoittelu

(Valitaan kaikki)

15 15 10 5 10 5
R705FL45AOJ Sairaalaharjoittelu 5 5 5 5
R705FL45BOJ Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen soveltaminen 5 5 5 5
R705FL45COJ Pre- ja post-harjoittelu 5 5 5 5
R705FL46OK-1001
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä II, harjoittelu

(Valitaan kaikki)

10 10 10 10
R705FL46AOJ Neurologisten sairauksien fysioterapia, harjoittelu 7 7 7 7
R705FL46BOJ Pre- ja post-harjoittelu 3 3 3 3
R705FL47OK-1001
Valmiina työelämään, harjoittelu

(Valitaan kaikki)

15 15 15 15
R705FL47AOJ Fysioterapian vapaasti valittava harjoittelu 5 5 5 5
R705FL47BOJ Fysioterapian syventävä harjoittelu 5 5 5 5
R705FL47COJ Projektiharjoittelu, erotusdiagnostiikka 5 5 5 5
OPINNÄTR-1011
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20 5 10 5 5 5 5 5 5 5 5 5
HYVO2OJ Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen 5 5 5 5
R705FL51OK-1001
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15 10 5 5 5 5 5 5 5
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5 5 5 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5 5 5 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5 5 5 5
Yhteensä 210 60 60 60 25 25 35 30 30 30 30 25 25 35 0 30 30 0 30 30 0 25

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - AMK

Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..

Ammattiopinnot
Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapian asiakkaana
Fysioterapeutti ennaltaehkäisevän toiminnan osaajana
English for Physiotherapists
Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen
Yksilön toimintaan ja liikkumiseen vaikuttaminen
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa
Svenska för fysioterapeuter
Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Kliininen tutkimis- ja terapiaosaaminen fysioterapiassa
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä I
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä II
Urheilufysioterapia
Kansainvälisyys ja työyhteisöosaaminen fysioterapiassa
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu
Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapeutin asiakkaana, harjoittelu
Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen, harjoittelu
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa, harjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Sairaalaharjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen soveltaminen
Pre- ja post-harjoittelu
Neurologisten sairauksien fysioterapia, harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Fysioterapian vapaasti valittava harjoittelu
Fysioterapian syventävä harjoittelu
Projektiharjoittelu, erotusdiagnostiikka
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Perusopinnot
Oppimaan oppiminen ja ammatillinen osaaminen fysioterapiassa
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen
Vapaasti valittavat opinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat

Fysioterapeuttikoulutuksen kompetenssit (2017-)

Ammattikorkeakoulun yhteiset ja koulutuksen kompetenssit

Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Oppimaan oppiminen ja ammatillinen osaaminen fysioterapiassa
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen
Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapian asiakkaana
Fysioterapeutti ennaltaehkäisevän toiminnan osaajana
Yksilön toimintaan ja liikkumiseen vaikuttaminen
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä I
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä II
Urheilufysioterapia
Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapeutin asiakkaana, harjoittelu
Sairaalaharjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen soveltaminen
Pre- ja post-harjoittelu
Neurologisten sairauksien fysioterapia, harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Eettinen osaaminen

- Osaa tunnistaa eettistä pohdintaa vaativat tilanteet työssään.
- Osaa kohdata asiakkaansa ja hänen muun lähipiirin kanssa tasavertaisesti ja auttaa asiakasta löytämään voimavaransa elämänlaadun parantumiseksi.
- Osaa hyödyntää ammatillista tietoa ja osaamista, elämänarvojaan sekä elämänkokemustaan fysioterapian toteuttamiseen liittyvissä eettisissä pohdinnoissa, päätöksenteossa ja oman työnsä kriittisessä arvioinnissa.

Oppimaan oppiminen ja ammatillinen osaaminen fysioterapiassa
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen
Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapian asiakkaana
Fysioterapeutti ennaltaehkäisevän toiminnan osaajana
Yksilön toimintaan ja liikkumiseen vaikuttaminen
Kliininen tutkimis- ja terapiaosaaminen fysioterapiassa
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä I
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä II
Urheilufysioterapia
Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapeutin asiakkaana, harjoittelu
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa, harjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Sairaalaharjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen soveltaminen
Pre- ja post-harjoittelu
Neurologisten sairauksien fysioterapia, harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Fysioterapian vapaasti valittava harjoittelu
Fysioterapian syventävä harjoittelu
Projektiharjoittelu, erotusdiagnostiikka
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Esteettömyys ja saavutettavuusosaaminen

- Osaa toimia moniammatillisessa esteettömän toimintaympäristön suunnittelutyöryhmässä asiakkaan liikkumisen ja toimintakyvyn asiantuntijana.
- Osaa hyödyntää teknologisia ratkaisuja esteettömän uudis- ja korjausrakentamisen toteuttamisessa.
- Osaa arvioida yhdessä asiakkaan kanssa ympäristön toimivuutta suhteessa asiakkaan resursseihin ja toiminnan tavoitteisiin.

Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa
Urheilufysioterapia
Sairaalaharjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen soveltaminen
Pre- ja post-harjoittelu
Neurologisten sairauksien fysioterapia, harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Fysioterapian vapaasti valittava harjoittelu
Fysioterapian syventävä harjoittelu
Projektiharjoittelu, erotusdiagnostiikka
Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapian asiakkaana
Fysioterapeutti ennaltaehkäisevän toiminnan osaajana
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa
Kansainvälisyys ja työyhteisöosaaminen fysioterapiassa
Fysioterapian vapaasti valittava harjoittelu
Fysioterapian syventävä harjoittelu
Projektiharjoittelu, erotusdiagnostiikka
Ohjaus- ja neuvontaosaaminen

- Osaa käyttää ja soveltaa erilaisia näyttöön perustuvia ohjaus- ja neuvontamenetelmiä tavoitteellisesti yksilön/ryhmän toimintakyvyn ja terveyden ylläpitämisessä ja edistämisessä.
- Osaa ohjata asiakkaan lähipiirin ja hänen kuntoutukseensa osallistuvien eri sidosryhmien sekä muiden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten edustajia.
- Osaa käyttää ja soveltaa motorisen oppimisen/ohjaamisen monialaisia periaatteita ohjatessaan asiakkaan/ ryhmän liikkumis-, liikunta- ja toimintakykyä.
- Osaa huomioida asiakkaan psyko-fyysis-kognitiivisen kokonaisuuden sidoksisuuden hänen elinympäristöönsä.
- Osaa suunnitella ja ohjata terveyttä ja toimintakykyä edistävää terveysliikuntaa.
- Osaa käyttää ja soveltaa terapeuttisen harjoittelun sisältöjä yksilön ja ryhmän ohjauksessa

Fysioterapeutti ennaltaehkäisevän toiminnan osaajana
Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen
Yksilön toimintaan ja liikkumiseen vaikuttaminen
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa
Kliininen tutkimis- ja terapiaosaaminen fysioterapiassa
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä I
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä II
Urheilufysioterapia
Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapeutin asiakkaana, harjoittelu
Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen, harjoittelu
Sairaalaharjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen soveltaminen
Pre- ja post-harjoittelu
Neurologisten sairauksien fysioterapia, harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Fysioterapian vapaasti valittava harjoittelu
Fysioterapian syventävä harjoittelu
Projektiharjoittelu, erotusdiagnostiikka
Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Oppimaan oppiminen ja ammatillinen osaaminen fysioterapiassa
Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen
Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapian asiakkaana
Fysioterapeutti ennaltaehkäisevän toiminnan osaajana
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa
Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Teknologiaosaaminen

- Osaa hyödyntää moniammatillisesti teknologian mahdollisuuksia fysioterapian suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa sekä itsensä että yhteisönsä kehittämisessä.
- Osaa hyödyntää ja soveltaa teknologiaa asiakkaan autonomisuuden, omatoimisuuden ja osallistumisen sekä osallisuuden mahdollistumiseksi.
- Osaa käyttää ergonomian menetelmiä työ- ja toimintaympäristöjen sovittamiseksi ihmisten ominaisuuksia ja tarpeita vastaaviksi.
- Osaa hyödyntää ja soveltaa etäfysioterapian ja etäkuntoutuksen teknologiaa fysioterapian/kuntoutuksen toteutuksessa.

Fysioterapeutti ennaltaehkäisevän toiminnan osaajana
Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen
Yksilön toimintaan ja liikkumiseen vaikuttaminen
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa
Kliininen tutkimis- ja terapiaosaaminen fysioterapiassa
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä I
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä II
Urheilufysioterapia
Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen, harjoittelu
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa, harjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Sairaalaharjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen soveltaminen
Pre- ja post-harjoittelu
Neurologisten sairauksien fysioterapia, harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Fysioterapian vapaasti valittava harjoittelu
Fysioterapian syventävä harjoittelu
Projektiharjoittelu, erotusdiagnostiikka
Terapiaosaaminen

- Osaa toimia asiakkaan osallistumista tukevasti, terveyttä edistävästisekä vastavuoroista terapeuttista vuorovaikutussuhdetta luovasti.
- Osaa suunnitella ja toteuttaa näyttöön perustuvaa fysioterapiaa yksilön ja ryhmän terveyden ja toimintakyvyn edistämiseksi.
- Osaa suunnitella ja toteuttaa terapeuttista harjoittelua hyödyntäen pato-, kuormitus- ja neurofysiologian sekä biomekaniikan tietoa.
- Osaa käyttää fysikaalisen terapian menetelmiä hyödyntäen niiden fysiologisia ja terapeuttisia vaikutuksia.
- Osaa toteuttaa manuaalista terapiaa perustellusti ja tarkoituksenmukaisesti.
- Osaa toimia itsenäisesti sekä tehdä moniammatillista yhteistyötä erilaisissa tiimeissä, työryhmissä, asiantuntijaverkostoissa ja palveluketjuissa fysioterapian asiantuntijana

Yksilön toimintaan ja liikkumiseen vaikuttaminen
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa
Kliininen tutkimis- ja terapiaosaaminen fysioterapiassa
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä I
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä II
Urheilufysioterapia
Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen, harjoittelu
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa, harjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Sairaalaharjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen soveltaminen
Pre- ja post-harjoittelu
Neurologisten sairauksien fysioterapia, harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Fysioterapian vapaasti valittava harjoittelu
Fysioterapian syventävä harjoittelu
Projektiharjoittelu, erotusdiagnostiikka
Tutkimis- ja arviointiosaaminen

- Osaa tutkia ja analysoida asiakaslähtöisesti ja yksilöllisesti systemaattisesti alan tutkittua tietoa hyödyntämällä asiakkaan toimintakyvyn edellytyksiä ja toimintarajoitteita huomioiden liikkumis-, liikunta- ja toimintakyvyn.
- Osaa laatia arvioinnin ja kliinisen päättelyn avulla fysioterapiasuunnitelman yhdessä asiakkaan kanssa hänen tarpeensahuomioiden hyödyntämällä tarvittaessa moniammatillista yhteistyötä.
- Osaa arvioida, dokumentoida ja seurata fysioterapian tuloksellisuutta.

Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapian asiakkaana
Fysioterapeutti ennaltaehkäisevän toiminnan osaajana
Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen
Yksilön toimintaan ja liikkumiseen vaikuttaminen
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa
Kliininen tutkimis- ja terapiaosaaminen fysioterapiassa
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä I
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä II
Urheilufysioterapia
Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapeutin asiakkaana, harjoittelu
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa, harjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Sairaalaharjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen soveltaminen
Pre- ja post-harjoittelu
Neurologisten sairauksien fysioterapia, harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Fysioterapian vapaasti valittava harjoittelu
Fysioterapian syventävä harjoittelu
Projektiharjoittelu, erotusdiagnostiikka
Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimi-maan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Oppimaan oppiminen ja ammatillinen osaaminen fysioterapiassa
Fysioterapeutti ennaltaehkäisevän toiminnan osaajana
Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen
Yksilön toimintaan ja liikkumiseen vaikuttaminen
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa
Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Kliininen tutkimis- ja terapiaosaaminen fysioterapiassa
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä I
Kansainvälisyys ja työyhteisöosaaminen fysioterapiassa
Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapeutin asiakkaana, harjoittelu
Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen, harjoittelu
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa, harjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Sairaalaharjoittelu
Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen soveltaminen
Pre- ja post-harjoittelu
Neurologisten sairauksien fysioterapia, harjoittelu
Pre- ja post-harjoittelu
Fysioterapian vapaasti valittava harjoittelu
Fysioterapian syventävä harjoittelu
Projektiharjoittelu, erotusdiagnostiikka
Yhteiskuntaosaaminen

- Vaikuttaa yhteiskunnassa aktiivisesti fysioterapia- ja toimintakyvyn edistämiseen liittyvien palvelujen tuottamiseen ja kehittämiseen huomioiden kuntoutus-, liikunta-, sosiaali- ja terveysalan kansalliset ja kansainväliset haasteet
- Osaa toimia itsenäisesti sekä tehdä moniammatillista yhteistyötä erilaisissa tiimeissä, työryhmissä, asiantuntijaverkostoissa ja palveluketjuissa fysioterapian asiantuntijana
- Osaa laatia asiantuntijalausuntoja ja kirjallisia kannanottoja.
- Osaa toteuttaa laadukasta ja asiakkaalle merkityksellistä ja vaikuttavaa fysioterapiaa kustannustehokkaasti.
- Osaa ylläpitää omaa osaamistaan, yrittäjyyttään ja oman osaamisensa markkinointia.
- Osaa tehdä tieteellistä tutkimusta, soveltaa tieteellistä tietoa ja projektimaista työskentelyotetta fysioterapian kehittämiseksi

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa
Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla
Kansainvälisyys ja työyhteisöosaaminen fysioterapiassa
Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen
Luokittelemattomat
English for Physiotherapists
Svenska för fysioterapeuter

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
AMK_PERTR-1011
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

10
R705FL11OJ Oppimaan oppiminen ja ammatillinen osaaminen fysioterapiassa 5
HYVO1OJ Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan palvelujärjestelmäosaaminen 5
AMMTR-1011
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki)

90
R705FL21OJ Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapian asiakkaana 5
R705FL33OK-1001
Fysioterapeutti ennaltaehkäisevän toiminnan osaajana

(Valitaan kaikki)

10
R705FL33AOJ Fysioterapeutti ennaltaehkäisevän toiminnan osaajana 7
R705FL33BOJ English for Physiotherapists 3
R705FL24OJ Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen 10
R705FL25OJ Yksilön toimintaan ja liikkumiseen vaikuttaminen 5
R705FL34OK-1001
Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa

(Valitaan kaikki)

10
R705FL34AOJ Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa 7
R705FL34BOJ Svenska för fysioterapeuter 3
HYVO4OJ Johtaminen ja yrittäjyysosaaminen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla 5
R705FL28OJ Kliininen tutkimis- ja terapiaosaaminen fysioterapiassa 15
R705FL29OJ Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä I 10
R705FL30OJ Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä II 10
R705FL31OJ Urheilufysioterapia 5
R705FL32OJ Kansainvälisyys ja työyhteisöosaaminen fysioterapiassa 5
VAP_VALTR-1011
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
HARJOITTTR-1011
AMMATTITAITOA EDISTÄVÄ HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

85
R705FL41OJ Liikkuva ja toimiva yksilö fysioterapeutin asiakkaana, harjoittelu 10
R705FL42OJ Yksilön toiminnan ja liikkumisen edellytysten tunnistaminen, harjoittelu 10
R705FL43OJ Toimintakyvyn arviointi ja edistäminen fysioterapiassa, harjoittelu 15
R705FL44OK-1001
Kliininen tutkimis- ja terapiaosaaminen fysioterapiassa, harjoittelu

(Valitaan kaikki)

10
R705FL44AOJ Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen harjoittelu 5
R705FL44BOJ Pre- ja post-harjoittelu 5
R705FL45OK-1001
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä I, harjoittelu

(Valitaan kaikki)

15
R705FL45AOJ Sairaalaharjoittelu 5
R705FL45BOJ Fysioterapian kliinisen tutkimis- ja terapiaosaamisen soveltaminen 5
R705FL45COJ Pre- ja post-harjoittelu 5
R705FL46OK-1001
Fysioterapiataitojen soveltaminen eri asiakasryhmissä II, harjoittelu

(Valitaan kaikki)

10
R705FL46AOJ Neurologisten sairauksien fysioterapia, harjoittelu 7
R705FL46BOJ Pre- ja post-harjoittelu 3
R705FL47OK-1001
Valmiina työelämään, harjoittelu

(Valitaan kaikki)

15
R705FL47AOJ Fysioterapian vapaasti valittava harjoittelu 5
R705FL47BOJ Fysioterapian syventävä harjoittelu 5
R705FL47COJ Projektiharjoittelu, erotusdiagnostiikka 5
OPINNÄTR-1011
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
HYVO2OJ Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen 5
R705FL51OK-1001
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5