Siirry suoraan sisältöön

Poro- ja kotieläintuotannon perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: R601ML12OJ

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Hallitsee kotieläin- ja porotalouden peruskäsitteistön. Osaa pohjoiselle alueelle keskeisten hyötyeläinten fysiologian ja ravitsemuksen ja hyvinvointiin liittyvät tekijät. Tiedostaa ruokintasuunnitelmien teon merkityksen ruokinnan ravinnetehokkuuteen sekä tuotannon että ympäristön kannalta.

Sisältö

Tieto puuttuu

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tietää kotieläinten ja poron elimistön rakenteen ja toiminnan perusasiat ja tietää eläinten hyvinvoinnin lähtökohdat. Tietää kotieläinten ja poron ravitsemukselliset lähtökohdat. Tietää rehujen eroavaisuuksia. Tietää poronhoidon lähtökohdat.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Tuntee kotieläinten ja poron rakenteen ja toiminnan. Tuntee eläinten hyvinvoinnin perusteet. Tuntee kotieläinten ja poron ravitsemukselliset perusteet. Tuntee eri rehujen tuotannollisia vaikutuksia. Tuntee poronhoidon perusteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa vertailla eroavaisuuksia eri kotieläinten ja poron elimistön rakenteissa ja toiminnassa. Osaa arvioida eläinten hyvinvointia. Osaa vertailla eri eläinlajien ravitsemuksellisia tarpeita. Osaa valita eläinlajille sopivia rehuja. Osaa arvioida poronhoidon eroavaisuuksia muuhun eläintuotantoon.

Ilmoittautumisaika

01.10.2021 - 10.01.2022

Ajoitus

17.01.2022 - 30.04.2022

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

2 op

T&K-osuus

5 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Agrologikoulutus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Tutkinto-ohjelma
  • Maaseutuelinkeinojen koulutus
Opettaja
  • Laura Post
  • Veikko Maijala
Vastuuhenkilö

Veikko Maijala

Opiskelijaryhmät
  • R61M21S
    Agrologikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021

Tavoitteet

Hallitsee kotieläin- ja porotalouden peruskäsitteistön. Osaa pohjoiselle alueelle keskeisten hyötyeläinten fysiologian ja ravitsemuksen ja hyvinvointiin liittyvät tekijät. Tiedostaa ruokintasuunnitelmien teon merkityksen ruokinnan ravinnetehokkuuteen sekä tuotannon että ympäristön kannalta.

Sisältö

Tieto puuttuu

Aika ja paikka

10.01.2022 - 30.04.2022 Rantavitikan kampus ja AC

Oppimateriaalit

Moodlessa

Opetusmenetelmät

Luento-opetus, itsenäinen työskentely, ryhmätyöskentely

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Moodlessa

Sisällön jaksotus

Moodlessa

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tietää kotieläinten ja poron elimistön rakenteen ja toiminnan perusasiat ja tietää eläinten hyvinvoinnin lähtökohdat. Tietää kotieläinten ja poron ravitsemukselliset lähtökohdat. Tietää rehujen eroavaisuuksia. Tietää poronhoidon lähtökohdat.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Tuntee kotieläinten ja poron rakenteen ja toiminnan. Tuntee eläinten hyvinvoinnin perusteet. Tuntee kotieläinten ja poron ravitsemukselliset perusteet. Tuntee eri rehujen tuotannollisia vaikutuksia. Tuntee poronhoidon perusteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa vertailla eroavaisuuksia eri kotieläinten ja poron elimistön rakenteissa ja toiminnassa. Osaa arvioida eläinten hyvinvointia. Osaa vertailla eri eläinlajien ravitsemuksellisia tarpeita. Osaa valita eläinlajille sopivia rehuja. Osaa arvioida poronhoidon eroavaisuuksia muuhun eläintuotantoon.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

0-5.
1-2: Tietää kotieläinten ja poron elimistön rakenteen ja toiminnan perusasiat ja tietää eläinten hyvinvoinnin lähtökohdat. Tietää kotieläinten ja poron ravitsemukselliset lähtökohdat. Tietää rehujen eroavaisuuksia. Tietää poronhoidon lähtökohdat.
2-3: Tuntee kotieläinten ja poron rakenteen ja toiminnan. Tuntee eläinten hyvinvoinnin perusteet. Tuntee kotieläinten ja poron ravitsemukselliset perusteet. Tuntee eri rehujen tuotannollisia vaikutuksia. Tuntee poronhoidon perusteet.
5: Osaa vertailla eroavaisuuksia eri kotieläinten ja poron elimistön rakenteissa ja toiminnassa. Osaa arvioida eläinten hyvinvointia. Osaa vertailla eri eläinlajien ravitsemuksellisia tarpeita. Osaa valita eläinlajille sopivia rehuja. Osaa arvioida poronhoidon eroavaisuuksia muuhun eläintuotantoon.