Poro- ja kotieläintuotannon perusteetLaajuus (5 op)
Tunnus: R601ML12OJ
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Hallitsee kotieläin- ja porotalouden peruskäsitteistön. Osaa pohjoiselle alueelle keskeisten hyötyeläinten fysiologian ja ravitsemuksen ja hyvinvointiin liittyvät tekijät. Tiedostaa ruokintasuunnitelmien teon merkityksen ruokinnan ravinnetehokkuuteen sekä tuotannon että ympäristön kannalta.
Sisältö
Tieto puuttuu
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tietää kotieläinten ja poron elimistön rakenteen ja toiminnan perusasiat ja tietää eläinten hyvinvoinnin lähtökohdat. Tietää kotieläinten ja poron ravitsemukselliset lähtökohdat. Tietää rehujen eroavaisuuksia. Tietää poronhoidon lähtökohdat.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Tuntee kotieläinten ja poron rakenteen ja toiminnan. Tuntee eläinten hyvinvoinnin perusteet. Tuntee kotieläinten ja poron ravitsemukselliset perusteet. Tuntee eri rehujen tuotannollisia vaikutuksia. Tuntee poronhoidon perusteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa vertailla eroavaisuuksia eri kotieläinten ja poron elimistön rakenteissa ja toiminnassa. Osaa arvioida eläinten hyvinvointia. Osaa vertailla eri eläinlajien ravitsemuksellisia tarpeita. Osaa valita eläinlajille sopivia rehuja. Osaa arvioida poronhoidon eroavaisuuksia muuhun eläintuotantoon.
Ilmoittautumisaika
01.10.2021 - 10.01.2022
Ajoitus
17.01.2022 - 30.04.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
T&K-osuus
5 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Agrologikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Tutkinto-ohjelma
- Maaseutuelinkeinojen koulutus
Opettaja
- Laura Post
- Veikko Maijala
Vastuuhenkilö
Veikko Maijala
Opiskelijaryhmät
-
R61M21SAgrologikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021
Tavoitteet
Hallitsee kotieläin- ja porotalouden peruskäsitteistön. Osaa pohjoiselle alueelle keskeisten hyötyeläinten fysiologian ja ravitsemuksen ja hyvinvointiin liittyvät tekijät. Tiedostaa ruokintasuunnitelmien teon merkityksen ruokinnan ravinnetehokkuuteen sekä tuotannon että ympäristön kannalta.
Sisältö
Tieto puuttuu
Aika ja paikka
10.01.2022 - 30.04.2022 Rantavitikan kampus ja AC
Oppimateriaalit
Moodlessa
Opetusmenetelmät
Luento-opetus, itsenäinen työskentely, ryhmätyöskentely
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Moodlessa
Sisällön jaksotus
Moodlessa
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tietää kotieläinten ja poron elimistön rakenteen ja toiminnan perusasiat ja tietää eläinten hyvinvoinnin lähtökohdat. Tietää kotieläinten ja poron ravitsemukselliset lähtökohdat. Tietää rehujen eroavaisuuksia. Tietää poronhoidon lähtökohdat.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Tuntee kotieläinten ja poron rakenteen ja toiminnan. Tuntee eläinten hyvinvoinnin perusteet. Tuntee kotieläinten ja poron ravitsemukselliset perusteet. Tuntee eri rehujen tuotannollisia vaikutuksia. Tuntee poronhoidon perusteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa vertailla eroavaisuuksia eri kotieläinten ja poron elimistön rakenteissa ja toiminnassa. Osaa arvioida eläinten hyvinvointia. Osaa vertailla eri eläinlajien ravitsemuksellisia tarpeita. Osaa valita eläinlajille sopivia rehuja. Osaa arvioida poronhoidon eroavaisuuksia muuhun eläintuotantoon.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
0-5.
1-2: Tietää kotieläinten ja poron elimistön rakenteen ja toiminnan perusasiat ja tietää eläinten hyvinvoinnin lähtökohdat. Tietää kotieläinten ja poron ravitsemukselliset lähtökohdat. Tietää rehujen eroavaisuuksia. Tietää poronhoidon lähtökohdat.
2-3: Tuntee kotieläinten ja poron rakenteen ja toiminnan. Tuntee eläinten hyvinvoinnin perusteet. Tuntee kotieläinten ja poron ravitsemukselliset perusteet. Tuntee eri rehujen tuotannollisia vaikutuksia. Tuntee poronhoidon perusteet.
5: Osaa vertailla eroavaisuuksia eri kotieläinten ja poron elimistön rakenteissa ja toiminnassa. Osaa arvioida eläinten hyvinvointia. Osaa vertailla eri eläinlajien ravitsemuksellisia tarpeita. Osaa valita eläinlajille sopivia rehuja. Osaa arvioida poronhoidon eroavaisuuksia muuhun eläintuotantoon.