Siirry suoraan sisältöön

Agrologikoulutus (päiväopinnot), Rovaniemi, syksy 2020: R61M20S

Tunnus: R61M20S

Tutkinto:
Luonnonvara-alan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Agrologi (AMK)

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2020

Kuvaus

SUORITETTAVA TUTKINTO
Agrologi (AMK) 240 op

Yksi opintovuosi on 1 600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä, joka tarkoittaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana.

TUTKINNON KUVAUS JA TAVOITTEET
Agrologina pääset kehittämään monialaista ja kestävää maaseutua. Osaat työskennellä pohjoisissa luonnonoloissa sekä kansainvälistyvässä ja verkostoituneessa ympäristössä. Pohjoisen maa- ja porotalouden, luonnontuotealan ja luonnonvaratalouden hallitseminen avaa sinulle hyvät mahdollisuudet maaseudun eri työtehtäviin.

Työskentelet alan asiantuntija-, neuvonta- ja kehittämistehtävissä eri organisaatioissa ja liike-elämässä. Yhä useampi maaseudun yrittäjä tarvitsee korkeakoulututkinnon yrityksensä johtamisessa.

Opiskelusi on monipuolista sisältäen teoriaa ja maasto-opetusta, työharjoittelua ja hankkeissa oppimista. Opiskelijana henkilökohtainen oppimisesi on keskiössä. Oppimisesi on yhteisöllistä vuorovaikutusta muiden opiskelijoiden, opettajien ja työelämän kanssa.

Koulutuksessa painotetaan monialaista kestävää maaseutu- ja luonnonvarayrittäjyyttä. Opinnoissa korostuvat pohjoisten ekosysteemipalvelujen, olosuhteiden ja uusiutuvien luonnonvarojen älykkään monikäytön mahdollisuudet, edellytykset ja rajoitteet yritystoiminnan ja hyvinvoinnin lähteenä. Eettisinä lähtökohtina ovat turvallisuus ja luonnon kestävä käyttö. Lapin AMKilla on porotalouden korkea-asteen koulutusvastuu.

Agrologiopetus on mukana pohjoisen maatalouden strategisessa kehittämistyössä Lapin AMKin biotalouden tutkimusryhmän kanssa. Keskeiset kehittämisalueet ovat ruokaturva ja ruokaturvallisuus. Läpileikkaavina teemoina opinnoissa ovat biotalous ja kiertotalous.

Keskeisiä ammatillisia osaamistavoitteita ovat
- Pohjoisen ekosysteemin ja luonnonvaratalouden osaaminen
- Uusiutuvien luonnonvarojen älykkään monikäytön osaaminen
- Kestävän poro- ja kotieläintuotannon osaaminen
- Kestävän pohjoisen luonnon- ja viljelykasvituotannon osaaminen
- Maaseudun monialaisen kestävän liiketoiminnan osaaminen.

Perusopinnoissa, pakollisissa ammattiopinnoissa ja perusharjoittelussa korostuvat agrologin perusosaaminen ja identiteetti sekä yleiset työelämä- ja kansainvälistymisvalmiudet. Vaihtoehtoisilla ammattiopinnoilla, erikoistumisharjoittelulla, opinnäytetyöllä ja vapaavalintaisilla opinnoilla voit syventää/laajentaa erityisosaamistasi. Omaa suuntautumista tukevia opintoja voit valita myös muusta Lapin AMKin, Lapin yliopiston tai muiden kotimaisten ja ulkomaisten korkeakoulujen tarjonnasta sekä työelämästä ja hankkeista työn opinnollistamisen kautta.

Opintojen aikana tarjoutuu hyvät mahdollisuudet kansainvälistymiseen. Voit suorittaa osan tutkinnosta ulkomailla yhteistyökorkeakouluissa tai hankkimalla harjoittelupaikan ulkomailta. Kansainvälisyys toteutuu opinnoissa myös saapuvien opiskelija- ja opettajavaihtojen kautta.

OPINTOJEN RAKENNE
Opetussuunnitelma rakentuu opintojaksoista ja teemoista. Opintojaksojen osaamistavoitteet ja teemojen sisällöt kuvaavat alan keskeisen ammatillisen ydinosaamisen. Vuosi- ja lukukausiteemat kokoavat opintoja ammatillisen kasvun etenemisen näkökulmasta.

Agrologikoulutuksen rakenne on:
1) perus- ja ammattiopinnot 185 op
2) vapaasti valittavat opinnot 5 op
3) ammattitaitoa edistävä harjoittelu 30 op
4) opinnäytetyö 20 op, sisältää kehittämistoiminnan menetelmäopinnot.

Perusopinnoissa ja pakollisissa ammattiopinnoissa opit agrologin ammatilliset perustiedot ja –taidot, työssä tarvittavat viestintä- ja matemaattiset taidot sekä peruskielitaidon voidaksesi toimia itsenäisenä yrittäjänä tai asiantuntijana. Vaihtoehtoisista ammattiopinnoista saat valmiuksia maaseutuelinkeinojen, luonnonvaratalouden ja pohjoisen alueen aktiiviseen kehittämiseen.

Harjoittelu suuntaa ammatillista osaamistasi ja erikoistumistasi. Sen kautta saat kontakteja ja verkostoja, joita tarvitset työllistymiseen opintojen jälkeen. Harjoittelun laajuus on 30 opintopistettä, joka vastaa noin viiden kuukauden työskentelyjaksoa.

Opinnäytetyössä osoitat, kuinka osaat soveltaa tietoja ja taitoja työelämälähtöisessä tutkimus- tai kehittämistehtävässä. Opinnäytetyön tekemisessä tarvitset tiedonhankintataitoja, oman työn raportoinnin osaamista sekä taitoa työskennellä itsenäisesti ja tavoitteellisesti. Opinnäytetyön kautta osoitat osaamistasi paitsi korkeakoulullesi, myös mahdolliselle työnantajallesi. Opinnäytetyön merkitys asiantuntijuutesi ja verkostojesi kehittymisessä on suuri.

AMMATILLISEN KASVUN POLKU - HANKITTAVA OSAAMINEN
Opiskelijoiden oppimisprosessi ja ammatillinen kasvu kuvataan vuosi- ja lukukausiteemojen avulla. Opiskelijana arvioit kriittisesti omaa oppimistasi opintojen ajan ja saat kehittävää vertais-, työelämä- ja opettajapalautetta osaamisestasi.

1. Vuositeema: Pohjoinen ekosysteemi ja luonnonvaratalouden toimintaympäristö
Lukukausiteema 1: Pohjoiset ekosysteemit ja kasvijärjestelmät
Lukukausiteema 2: Poro- kotieläin- ja kasvituotannon perusteet.

Perehdyt pohjoiseen ekosysteemiin ja luonnonvaratalouden toimintaympäristöön kiinnittäen niihin oman ammattialasi ja maaseutuelinkeinot. Perehdyt poro-, kotieläin- ja kasvituotannon perusteisiin ja saat käytännön kokemusta niihin liittyvistä töistä. Opit alalla tarvittavia matemaattisia perustaitoja sekä työyhteisön viestintätaitoja.

2. Vuositeema: Luonnonvarojen kestävä käyttö
Lukukausiteema 1: Poro- kotieläin- ja kasvituotannon suunnittelu
Lukukausiteema 2: Luonnon monikäyttö, palvelut ja metsätalous

Syvennät pohjoisen poro-, kotieläin- ja kasvituotannon sekä yksityismetsätalouden osaamista ja opit niihin liittyviä käytännön taitoja. Perehdyt syvemmin luonnonvarojen kestävän, älykkään monikäytön edellytyksiin, rajoitteisiin ja ohjaukseen hyödyntäen luonnonvaratietoa, matemaattisia taitoja ja älykästä teknologiaa. Vahvistat kansainvälistymisvalmiuksiasi ja -asennettasi.

3. Vuositeema: Liiketoimintaosaamisen kehittäminen
Lukukausiteema 1: Maaseutuyrittäjyys, liiketoiminta ja johtaminen
Lukukausiteema 2: Maatila- ja porotalous liiketoimintana.

Opit liiketoiminnan ja johtamisen perusteet ja prosessit soveltaen niitä maatilatalouden ja porotalouden liiketoimintaan kehittävästi. Opit hyödyntämään tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan teoriaa, tiedonhankintaa ja menetelmiä kriittisesti ja reflektoiden.

4. Vuositeema: Maaseutuyrittämisen asiantuntija
Lukukausiteema 1: Maaseudun kehittäminen, neuvonta ja edunvalvonta, yrittäjyysvalmiudet ja johtaminen
Lukukausiteema 2: Opinnäytetyö oman erikoistumisen mukaan

Syvennät osaamistasi maaseutuelinkeinoista ja luonnonvarataloudesta ja osaat tarkastella niitä aktiivisen kehittämisen, innovaatioiden ja uuden liiketoiminnan näkökulmista. Saat valmiuksia yrittäjyyteen ja muutoksenhallintaan. Olet saavuttanut yleiset työelämän ja agrologikoulutuksen osaamisalueet. Osaat reflektoida ammatillista osaamistasi agrologin työn ja oman urakehityksesi näkökulmasta.

Opetussuunnitelman perustana toimivat työelämän osaamisvaatimuksista johdetut osaamisalueet eli kompetenssit ja niihin liittyvät osaamistavoitteet. Kompetenssit jakautuvat yleisiin työelämäkompetensseihin (5) ja agrologikoulutuksen omiin kompetensseihin (5). Yhteiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle.

Osaamisalueet/kompetenssit
1. Oppimisen taidot
2. Eettinen osaaminen ja vastuullisuus
3. Työyhteisöosaaminen
4. Innovaatio-osaaminen
5. Kansainvälistymisosaaminen
6. Pohjoisen ekosysteemin ja luonnonvaratalouden osaaminen
7. Uusiutuvien luonnonvarojen älykkään monikäytön osaaminen
8. Kestävän poro- ja kotieläintuotannon osaaminen
9. Kestävän pohjoisen luonnon- ja viljelykasvituotannon osaaminen
10. Maaseudun monialaisen ja kestävän liiketoiminnan osaaminen

OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN JA ARVIOINTI
Ammatillinen osaaminen opitaan ja se kehittyy opiskelijakeskeisten ja aktivoivien oppimis- ja ohjausmenetelmien avulla ja syvenee ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja vahvistavien työelämäläheisten oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Oppiminen on yhteisöllistä, yhteistoiminnallista, opiskelijoiden, opettajien ja työelämän aktiivista vuorovaikutusta ja osallistumista yhteisen tiedon rakentamiseen. Opiskelijana olet aktiivinen ja vastuullinen oman oppimisesi toimija.

Opetussuunnitelma on opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) perusta, joka laaditaan opinto-ohjaajan kanssa.

Oppiminen tapahtuu monipuolisissa oppimis- ja kehittämisympäristöissä, joita ovat muun muassa laboratoriot, virtuaaliympäristöt, muiden koti- ja kansainvälisten kumppaneiden tarjoamat ympäristöt, työelämä sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeet. Agrologiopintojen autenttisena oppimisympäristönä on koko maakunta sekä laajempi kansallinen ja kansainvälinen ympäristö harjoittelu-, hanke- ja muiden yhteyksien kautta. Oppiminen on osittain paikkaan ja aikaan sitomatonta etäopiskelua.

Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Voit hankkia tutkinnossa edellytettävää osaamista tekemällä työtä liittäen siihen myös opiskelijan, työnantajan ja oppilaitoksen yhdessä sopimia teoreettisia opintoja ja kehittämis-, raportointi- ja muita tehtäviä.

Sinulla on mahdollisuus hyväksilukea tutkintoon muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa tai muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantasoisilla opinnoilla.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2020-2021 2021-2022 2022-2023 2023-2024 Syksy
2020
Kevät
2021
Syksy
2021
Kevät
2022
Syksy
2022
Kevät
2023
Syksy
2023
Kevät
2024
1. / 2020 2. / 2021 3. / 2021 1. / 2021 2. / 2022 3. / 2022 1. / 2022 2. / 2023 3. / 2023 1. / 2023 2. / 2024 3. / 2024
AMK_PERTR-1021
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

35
R601ML1OJ Agrologi pohjoisessa toimintaympäristössä 5 5 5 5
R601ML2OJ Opiskelutaidot ja valmiudet 5 5 5 5
R601ML3OJ Suomen kieli ja viestintä 5 5 5 5
R601ML4OJ Luonnontieteet 1 (matematiikka, kemia, fysiikka) 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
R601ML5OJ Luonnontieteet 2 (talousmatematiikka ja tilastotiede) 5 5 5 5
R601ML6OJ Englannin kieli ja kansainvälistyminen 5 5 5 5
R601ML7OJ Ruotsin kieli 5 5 5 5
RUOTSIK Ruotsin kirjallinen taito 0
RUOTSIS Ruotsin suullinen taito 0
AMMTR-1021
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki)

150
R601ML8OJ Kasvupaikat, kasvi- ja puulajit 5 5 5 5
R601ML9OJ Kasvien rakenne, kasvu ja kasvuun vaikuttavat tekijät 5 5 5 5
R601ML10OJ Poro-, kotieläin- ja kasvituotanto tilatasolla 5 5 5 5
R601ML11OJ Maatilan ja porotalouden työt 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
R601ML12OJ Poro- ja kotieläintuotannon perusteet 5 5 5 5
R601ML13OJ Luonnonkasvien kestävä tuotanto (yrttineuvojakoulutus) 5 5 5 2.5 2.5
R601ML14OJ Kasvituotannon perusteet 5 5 5 5
R601ML15OJ Poro-, kotieläin-, kasvi-, ja metsätuotannon suunnittelu tilatasolla 10 10 10 10
R601ML16OJ Eläintuotannon suunnittelu 5 5 5 5
R601ML17OJ Kasvituotanto 5 5 5 5
R601ML18OJ Yksityismetsätalous 5 5 5 5
R601ML19OJ Luonnonvarojen älykäs monikäyttö ja sen ohjaus 5 5 5 5
R601ML20OJ Kartoitus ja paikkatieto maaseutuelinkeinoissa 5 5 5 5
R601ML21OJ Ekosysteemipalvelut ja monikäyttö 10 10 10 10
R601ML22OJ Maaseutuyrittäjyys ja työelämä 5 5 5 5
R601ML23OJ Maaseutuyritysten liiketoiminnan suunnittelu 5 5 5 5
R601ML24OJ Hyvä työelämä ja johtaminen 5 5 5 5
R601ML25OJ Kiertotalous ja bioenergia 5 5 5 5
R601ML26OJ Maatilatalouden liiketoiminnan johtaminen 5 5 5 5
R601ML27OJ Porotalouden johtaminen ja hallinto 5 5 5 5
R601ML28OJ Maaseutuyritysten liiketoiminta ja laskentatoimi 5 5 5 5
R601ML29OJ Maatila- ja porotalouden kirjanpito, rahoitus ja verotus 5 5 5 5
R601ML30OJ Pohjoisen luonnonkäytön erityispiirteet ja rajayhteistyö 5 5 5 5
R601ML31OJ Maaseudun kehittäminen, neuvonta ja edunvalvonta 5 5 5 5
VAIOK-1006
VAIHTOEHTOISET AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 20)

20
R601ML33OJ Porotalouden erityisteemat 1 5 5 5 5
R601ML34OJ Porotalouden erityisteemat 2 5 5 5 5
R601ML35OJ Porotalouden erityisteemat 3 5 5 5 5
R601ML36OJ Maaseutuyrityksen työnjohto 5 5 5 5
R601ML37OJ Maaseudun kehittämiskäytännöt 5 5 5 5
R601ML38OJ Erikoisluonnontuotteet ja innovaatiot 5 5 5 5
R601ML39OJ Sienineuvojakoulutus 5 5 5 5
R601ML40OJ Maaseutuelinkeinojen tietotekniset sovellukset ja etäyhteydet 5 5 5 5
R601ML41OJ Maisema, perinnebiotyypit ja luonnonhoito 5
R601ML42OJ GreenCare 5
R601ML43OJ Luonnontuotteet hyvinvointi- ja matkailualoilla 5
VAP_VALTR-1022
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
VV1AOJ Englannin aktivointi 3
HARJOITTTR-1021
AMMATTITAITOA EDISTÄVÄ HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
R601ML44OK-1001
Ammattia edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
R601ML44AOJ Perusharjoittelu 5 5 5 1 4
R601ML44BOJ Perusharjoittelu 5 4 4 2 2
R601ML44COJ Erikoistumisharjoittelu 5 4 1 3 1 1 2
R601ML44DOJ Erikoistumisharjoittelu 5 4 1 3 1 1 2
R601ML44EOJ Erikoistumisharjoittelu 5 4 1 3 1 1 2
R601ML44FOJ Erikoistumisharjoittelu 5 5 5 5
OPINNÄTR-1021
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
R601ML46OJ Opinnäytetyön menetelmäopinnot 5 5 5 5
R601ML45OK-1001
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5 5 5 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5 5 5 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5 5 5 5
Yhteensä 240 60 59 87 45 30 30 30 29 48 39 35 10 30 23.5 6.5 30 27 2 48 33 6 35 10 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - AMK

Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..

Ammattiopinnot
Kasvupaikat, kasvi- ja puulajit
Kasvien rakenne, kasvu ja kasvuun vaikuttavat tekijät
Poro-, kotieläin- ja kasvituotanto tilatasolla
Maatilan ja porotalouden työt
Poro- ja kotieläintuotannon perusteet
Luonnonkasvien kestävä tuotanto (yrttineuvojakoulutus)
Kasvituotannon perusteet
Poro-, kotieläin-, kasvi-, ja metsätuotannon suunnittelu tilatasolla
Eläintuotannon suunnittelu
Kasvituotanto
Yksityismetsätalous
Luonnonvarojen älykäs monikäyttö ja sen ohjaus
Kartoitus ja paikkatieto maaseutuelinkeinoissa
Ekosysteemipalvelut ja monikäyttö
Maaseutuyrittäjyys ja työelämä
Maaseutuyritysten liiketoiminnan suunnittelu
Hyvä työelämä ja johtaminen
Kiertotalous ja bioenergia
Maatilatalouden liiketoiminnan johtaminen
Porotalouden johtaminen ja hallinto
Maaseutuyritysten liiketoiminta ja laskentatoimi
Maatila- ja porotalouden kirjanpito, rahoitus ja verotus
Pohjoisen luonnonkäytön erityispiirteet ja rajayhteistyö
Maaseudun kehittäminen, neuvonta ja edunvalvonta
Porotalouden erityisteemat 1
Porotalouden erityisteemat 2
Porotalouden erityisteemat 3
Maaseutuyrityksen työnjohto
Maaseudun kehittämiskäytännöt
Erikoisluonnontuotteet ja innovaatiot
Sienineuvojakoulutus
Maaseutuelinkeinojen tietotekniset sovellukset ja etäyhteydet
Maisema, perinnebiotyypit ja luonnonhoito
GreenCare
Luonnontuotteet hyvinvointi- ja matkailualoilla
Opinnäytetyön menetelmäopinnot
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu
Perusharjoittelu
Perusharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Opinnäytetyö

Ei liitettyjä opintojaksoja

Perusopinnot
Agrologi pohjoisessa toimintaympäristössä
Opiskelutaidot ja valmiudet
Suomen kieli ja viestintä
Luonnontieteet 1 (matematiikka, kemia, fysiikka)
Luonnontieteet 2 (talousmatematiikka ja tilastotiede)
Englannin kieli ja kansainvälistyminen
Ruotsin kieli
Vapaasti valittavat opinnot
Englannin aktivointi
Luokittelemattomat
Ruotsin kirjallinen taito
Ruotsin suullinen taito
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe

Agrologikoulutuksen kompetenssit

Ammattikorkeakoulutuksen yhteiset ja koulutuksen kompetenssit

1. Oppimisen taidot

Ei liitettyjä opintojaksoja

10. Maaseudun monialaisen ja kestävän liiketoiminnan osaaminen

Ei liitettyjä opintojaksoja

2. Eettinen osaaminen ja vastuullisuus

Ei liitettyjä opintojaksoja

3. Työyhteisöosaaminen

Ei liitettyjä opintojaksoja

4. Innovaatio-osaaminen

Ei liitettyjä opintojaksoja

5. Kansainvälistymisosaaminen

Ei liitettyjä opintojaksoja

6. Pohjoisen ekosysteemin ja luonnonvaratalouden osaaminen

Ei liitettyjä opintojaksoja

7. Uusiutuvien luonnonvarojen älykkään monikäytön osaaminen

Ei liitettyjä opintojaksoja

8. Kestävän poro- ja kotieläintuotannon osaaminen

Ei liitettyjä opintojaksoja

9. Kestävän pohjoisen luonnon- ja viljelykasvituotannon osaaminen

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Agrologi pohjoisessa toimintaympäristössä
Opiskelutaidot ja valmiudet
Suomen kieli ja viestintä
Luonnontieteet 1 (matematiikka, kemia, fysiikka)
Luonnontieteet 2 (talousmatematiikka ja tilastotiede)
Englannin kieli ja kansainvälistyminen
Ruotsin kieli
Ruotsin kirjallinen taito
Ruotsin suullinen taito
Kasvupaikat, kasvi- ja puulajit
Kasvien rakenne, kasvu ja kasvuun vaikuttavat tekijät
Poro-, kotieläin- ja kasvituotanto tilatasolla
Maatilan ja porotalouden työt
Poro- ja kotieläintuotannon perusteet
Luonnonkasvien kestävä tuotanto (yrttineuvojakoulutus)
Kasvituotannon perusteet
Poro-, kotieläin-, kasvi-, ja metsätuotannon suunnittelu tilatasolla
Eläintuotannon suunnittelu
Kasvituotanto
Yksityismetsätalous
Luonnonvarojen älykäs monikäyttö ja sen ohjaus
Kartoitus ja paikkatieto maaseutuelinkeinoissa
Ekosysteemipalvelut ja monikäyttö
Maaseutuyrittäjyys ja työelämä
Maaseutuyritysten liiketoiminnan suunnittelu
Hyvä työelämä ja johtaminen
Kiertotalous ja bioenergia
Maatilatalouden liiketoiminnan johtaminen
Porotalouden johtaminen ja hallinto
Maaseutuyritysten liiketoiminta ja laskentatoimi
Maatila- ja porotalouden kirjanpito, rahoitus ja verotus
Pohjoisen luonnonkäytön erityispiirteet ja rajayhteistyö
Maaseudun kehittäminen, neuvonta ja edunvalvonta
Porotalouden erityisteemat 1
Porotalouden erityisteemat 2
Porotalouden erityisteemat 3
Maaseutuyrityksen työnjohto
Maaseudun kehittämiskäytännöt
Erikoisluonnontuotteet ja innovaatiot
Sienineuvojakoulutus
Maaseutuelinkeinojen tietotekniset sovellukset ja etäyhteydet
Maisema, perinnebiotyypit ja luonnonhoito
GreenCare
Luonnontuotteet hyvinvointi- ja matkailualoilla
Englannin aktivointi
Perusharjoittelu
Perusharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Opinnäytetyön menetelmäopinnot
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
AMK_PERTR-1021
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

35
R601ML1OJ Agrologi pohjoisessa toimintaympäristössä 5
R601ML2OJ Opiskelutaidot ja valmiudet 5
R601ML3OJ Suomen kieli ja viestintä 5
R601ML4OJ Luonnontieteet 1 (matematiikka, kemia, fysiikka) 5
R601ML5OJ Luonnontieteet 2 (talousmatematiikka ja tilastotiede) 5
R601ML6OJ Englannin kieli ja kansainvälistyminen 5
R601ML7OJ Ruotsin kieli 5
RUOTSIK Ruotsin kirjallinen taito 0
RUOTSIS Ruotsin suullinen taito 0
AMMTR-1021
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki)

150
R601ML8OJ Kasvupaikat, kasvi- ja puulajit 5
R601ML9OJ Kasvien rakenne, kasvu ja kasvuun vaikuttavat tekijät 5
R601ML10OJ Poro-, kotieläin- ja kasvituotanto tilatasolla 5
R601ML11OJ Maatilan ja porotalouden työt 5
R601ML12OJ Poro- ja kotieläintuotannon perusteet 5
R601ML13OJ Luonnonkasvien kestävä tuotanto (yrttineuvojakoulutus) 5
R601ML14OJ Kasvituotannon perusteet 5
R601ML15OJ Poro-, kotieläin-, kasvi-, ja metsätuotannon suunnittelu tilatasolla 10
R601ML16OJ Eläintuotannon suunnittelu 5
R601ML17OJ Kasvituotanto 5
R601ML18OJ Yksityismetsätalous 5
R601ML19OJ Luonnonvarojen älykäs monikäyttö ja sen ohjaus 5
R601ML20OJ Kartoitus ja paikkatieto maaseutuelinkeinoissa 5
R601ML21OJ Ekosysteemipalvelut ja monikäyttö 10
R601ML22OJ Maaseutuyrittäjyys ja työelämä 5
R601ML23OJ Maaseutuyritysten liiketoiminnan suunnittelu 5
R601ML24OJ Hyvä työelämä ja johtaminen 5
R601ML25OJ Kiertotalous ja bioenergia 5
R601ML26OJ Maatilatalouden liiketoiminnan johtaminen 5
R601ML27OJ Porotalouden johtaminen ja hallinto 5
R601ML28OJ Maaseutuyritysten liiketoiminta ja laskentatoimi 5
R601ML29OJ Maatila- ja porotalouden kirjanpito, rahoitus ja verotus 5
R601ML30OJ Pohjoisen luonnonkäytön erityispiirteet ja rajayhteistyö 5
R601ML31OJ Maaseudun kehittäminen, neuvonta ja edunvalvonta 5
VAIOK-1006
VAIHTOEHTOISET AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 20)

20
R601ML33OJ Porotalouden erityisteemat 1 5
R601ML34OJ Porotalouden erityisteemat 2 5
R601ML35OJ Porotalouden erityisteemat 3 5
R601ML36OJ Maaseutuyrityksen työnjohto 5
R601ML37OJ Maaseudun kehittämiskäytännöt 5
R601ML38OJ Erikoisluonnontuotteet ja innovaatiot 5
R601ML39OJ Sienineuvojakoulutus 5
R601ML40OJ Maaseutuelinkeinojen tietotekniset sovellukset ja etäyhteydet 5
R601ML41OJ Maisema, perinnebiotyypit ja luonnonhoito 5
R601ML42OJ GreenCare 5
R601ML43OJ Luonnontuotteet hyvinvointi- ja matkailualoilla 5
VAP_VALTR-1022
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
VV1AOJ Englannin aktivointi 3
HARJOITTTR-1021
AMMATTITAITOA EDISTÄVÄ HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
R601ML44OK-1001
Ammattia edistävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

30
R601ML44AOJ Perusharjoittelu 5
R601ML44BOJ Perusharjoittelu 5
R601ML44COJ Erikoistumisharjoittelu 5
R601ML44DOJ Erikoistumisharjoittelu 5
R601ML44EOJ Erikoistumisharjoittelu 5
R601ML44FOJ Erikoistumisharjoittelu 5
OPINNÄTR-1021
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
R601ML46OJ Opinnäytetyön menetelmäopinnot 5
R601ML45OK-1001
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5