Siirry suoraan sisältöön

MetsätietLaajuus (10 op)

Tunnus: R604ML171

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- Yksityisteihin liittyvän lainsäädäntöä, hallintoa ja käsitteistöä
- Yksityisteiden suunnittelua, rakennuttamista ja rakentamista
- Yksityisteiden kunnossapitoa
- Yksityisteiden rahoitustyökaluja
- Yksityisteiden siltarakenteita
- Tiekuntapalveluja; tieisännöinti, hallintopalvelut
- Hankintoihin liittyviä kilpailutusmenetelmiä
- Palveluiden tuottamiseen liittyvää markkinointia ja viestintää.

Sisältö

Yksityistielaki
Yksityisteiden hallinto
Yksityistien tieyksiköinti
Yksityisteiden (metsäteiden) rakentaminen ja perusparannus
Teiden kunnossapito
Kestävän metsätalouden rahoitusjärjestelmä (metsätiet) ja muut rahoitusjärjestelmät
Liiketoimintamahdollisuudet tiekuntapalveluiden tuottajana

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Opiskelija tietää pääpiirteittäin yksityisteihin liittyvän lainsäädännön, hallinnon ja käsitteistön. Opiskelija tietää tienrakennuksen prosessin pääpiirteittäin ja tietää tien rakentamiseen ja sen suunnitteluun liittyvät työvaiheet. Opiskelija tietää tienrakentamisen ja ylläpidon rahoitusmenetelmät pääpiirteittäin. Opiskelija ymmärtää tien rakentamisen ja tiesuunnitteluun vaikuttavat seikat ja tietää niiden vaikutukset pääpiirteittäin. Opiskelija tietää tienrakennuksen kustannusten jakautumisen periaatteet tieosakkaille pääpiirteittäin. Opiskelija tietää tienrakentamisen kannattavuuden laskennan menetelmiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Opiskelija tietää yksityisteihin liittyvän lainsäädännön, hallinnon ja käsitteistön. Opiskelija tietää tienrakennuksen prosessin ja tietää tien rakentamiseen ja sen suunnitteluun liittyvät työvaiheet sekä ymmärtää tien rakennuksen suunnitteluprosessin merkityksen onnistuneelle tietoimitukselle. Opiskelija ymmärtää tien rakentamisen ja tiesuunnitteluun vaikuttavat seikat (esim. Maaperän ominaisuudet) ja tietää niiden vaikutuksen tien rakentamiseen. Opiskelija tietää tienrakennuksen kustannusten jakautumisen periaatteet tieosakkaille ja osaa tehdä tien rakentamisen kustannuslaskelman sekä jakaa kustannukset virallisen prosessin mukaisesti osakkaille. Opiskelija tietää tienrakentamisen ja ylläpidon rahoitusmenetelmät . Opiskelija tietää tienrakentamisen kannattavuuden laskennan menetelmiä ja osaa hyödyntää niitä ohjatusti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Opiskelija tietää ja ymmärtää yksityisteihin liittyvän lainsäädännön, hallinnon ja käsitteistön. Opiskelija tietää tienrakennuksen prosessin ja tietää tien rakentamiseen ja sen suunnitteluun liittyvät työvaiheet sekä ymmärtää tien rakennuksen suunnitteluprosessin merkityksen onnistuneelle tietoimitukselle. Opiskelija ymmärtää tien rakentamisen ja tiesuunnitteluun vaikuttavat seikat (esim. Maaperän ominaisuudet) ja tietää niiden vaikutuksen tien rakentamiseen. Opiskelija tietää tienrakennuksen kustannusten jakautumisen periaatteet tieosakkaille ja osaa tehdä tien rakentamisen kustannuslaskelman sekä jakaa kustannukset virallisen prosessin mukaisesti osakkaille erilaisissa tapauksissa. Opiskelija tietää tienrakentamisen ja ylläpidon rahoitusmenetelmät . Opiskelija tietää tienrakentamisen kannattavuuden laskennan menetelmiä ja osaa hyödyntää niitä itsenäisesti.