Siirry suoraan sisältöön

Suomen kieli ja viestintäLaajuus (5 op)

Tunnus: R604ML12OJ

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kirjoittaa erilaisia perusasiakirjoja asiatyylin mukaan sekä tilanteen mukaisia asetteluja noudattaen.Hän osaa esiintyä erilaisissa työelämän esiintymistilanteissa. Opiskelija oppii tarkkailemaan erilaisia suhdetoimintaan liittyviä asioita sekä osaa toimia rekrytointiprosessissa. Opiskelija selviytyy tehtävistä itsenäisesti sekä yhteistyössä muiden opiskelijoiden ja sidosryhmien kanssa.

Sisältö

Kirjoittamisen asetteluohjeet, perusohjeet, asiatyyli, peruskirjoitteiden mallit.
Esiintymisen ohjeet, työelämän esiintymistilanteet.
Tiedotus- ja suhdetoiminnan perusteet, rekrytointi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

- Hylätty: Opiskelija ei kirjoita asiatyyliä: tekstiä on vaikea ymmärtää, se on sekavaa ja merkinnöiltään virheellistä. Opiskelijan esiintyminen on sekavaa: sitä on vaikea ymmärtää, se ei ole suunniteltua ja sitä ei ole ollenkaan havainnollistettu.

- T1: Opiskelija osaa kirjoittaa asiatekstejä, joiden tekstin sujuvuudessa, selkeydessä ja erilaisissa merkinnöissä on huomattavia puutteita. Opiskelijan esiintyminen on kangertelevaa erilaisissa työelämän viestintätilanteissa: sujumatonta, epäselvää ja huonosti havainnollistettua.

- T2: Opiskelija osaa kirjoittaa asiatekstejä, joiden tekstin sujuvuudessa, selkeydessä ja erilaisissa merkinnöissä on toistuvasti puutteita. Opiskelijan esiintymisessä työelämän viestintilanteissa on selkeitä puutteita selkeydessä, sujuvuudessa sekä havainnollistamisessa

Arviointikriteerit, hyvä (3)

- H3: Opiskelija osaa kirjoittaa erilaisia asiatekstejä, joissa teksti on selkeää ja sujuvaa. Tekstissä voi esiintyä tyyli- ja kielirikkeitä. Opiskelija osaa esiintyä yksin ja muiden esiintyjien kanssa työelämän viestintätilanteissa. Esiintymisessä on pieniä puutteita esimerkiksi sujuvuudessa, havainnollistamisessa tai selkeydessä.

- H4: Opiskelija osaa kirjoittaa erilaisia asiatekstejä, joissa hän osittain osaa soveltaa asiatyylistä kirjoittamista tekstilajin mukaan. Teksti on selkeää, sujuvaa, vaihtelevaa ja lähes virheetöntä. Opiskelija osaa esiintyä yksin ja yhdessä muiden esiintyjien kanssa erilaisissa työelämän viestintäilanteissa. Esiintyminen on selkeää, hyvin havainnollistettua ja sujuvaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

- K5: Opiskelija osaa kirjoittaa monipuolisesti erilaisia asiatekstejä, joissa hän osaa soveltaa asiatyylistä kirjoittamista tekstilajin mukaan. Teksti on selkeää, sujuvaa, hyvin sidostettua, vaihtelevaa sekä virheetöntä. Opiskelija osaa esiintyä yksin ja yhdessä muiden esiintyjien kanssa erilaisissa työelämän viestintätilanteissa. Esiintyminen on selkeää, kiinnostavaa, hyvin havainnollistettua ja sujuvaa.