Siirry suoraan sisältöön

Johdatus ohjelmointiinLaajuus (5 op)

Tunnus: R504TL12OJ

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa ohjelmoinnin logiikan, perusrakenteet ja yleisimmät tyylisäännöt sekä osaa ohjelmoida lyhyehköjä ohjelmia hyödyntäen kielen tarjoamia kirjastofunktioita.

Sisältö

Ohjelmoinnin termistö ja ympäristö
Muuttujat
Perusrakenteet
Funktiot
Taulukot
Tietorakenteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1)
Opiskelija tekee ohjelmoinnin oppimistehtävät ohjaajan opastuksella. Opiskelija osoittaa hallitsevansa ohjelmoinnin perusrakenteiden käyttämisen. Tulokset ja tekemisen laatu täyttävät vain työlle asetetut minimivaatimukset.
Tyydyttävä (2)
Opiskelija tekee tehtäviä itsenäisesti ja osaa käyttää ohjelmoinnin perusrakenteiden (valinta- ja toistorakenteet) lisäksi funktioita ja taulukoita. Tulokset ja tekemisen laatu ylittävät työlle asetetut minimivaatimukset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija tekee ohjelmoinnin oppimistehtävät itsenäisesti. Opiskelija osaa hyödyntää ohjelmointikielen perusrakenteita, funktioita, taulukoita ja kirjastoja työssään. Tulokset ja tekeminen ovat pääosin laadukasta.
Hyvä (4)
Opiskelija tekee ohjelmoinnin oppimistehtävät itsenäisesti. Opiskelija osaa soveltaa opintojaksolla opittuja asioita ohjelmointiongelmien ratkaisuissa monipuolisesti. Tulokset ja tekeminen ovat laadukasta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija tekee ohjelmoinnin oppimistehtävät omatoimisesti ja itsenäisesti. Opiskelija osaa soveltaa opintojakson aihepiiriin liittyviä asioita monipuolisesti ja osaa kirjoittaa ylläpidettävää ja helppolukuista koodia. Tulokset ja tekeminen ovat korkealaatuisia.