Siirry suoraan sisältöön

Full Stack -sovelluskehitys: BackendLaajuus (5 op)

Tunnus: R504TL209

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakso antaa opiskelijoille perustan moderniin backend-kehitykseen, keskittyen ohjelmointitaitojen kehittämiseen. Opintojaksolla tutustutaan palvelinpuolen sovelluskehitykseen ja harjoitellaan niiden suunnittelua ja rakentamista, painottaen käytännön koodaustaitoja ja ohjelmistokehityksen hyväksi tunnistettuja käytäntöjä. Opintojakson aikana opiskelijat perehtyvät tietokantojen hallintaan, tietorakenteiden määrittelyyn ja backend-ohjelmiston kehittämiseen. Lisäksi opiskelija oppii hyödyntämään versionhallinnan työkaluja sekä tuntee jatkuvan oppimisen merkityksen ohjelmistokehityksessä.

Sisältö

Backend ohjelmistokehityksen käsitteet ja ammattisanasto
Tietokantojen perusteet ja backend-ohjelmointi
Backend-ohjelmistojen elinkaari ja kehitysprosessit
Ohjelmistokehityksen työkalut ja menetelmät
Projektityöskentely ja versionhallinta

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee backend-kehityksen peruskäsitteet ja osaa ohjatusti toteuttaa yksinkertaisia tietokantoja hyödyntäviä sovelluksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa hyödyntää tietokantoja sujuvasti ja suunnittelee backend-sovelluksia, jotka tukevat perustason toiminnallisuutta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija analysoi ja arvioi backend-sovellusten toimivuutta, turvallisuutta ja skaalautuvuutta. Hän tunnistaa mahdollisuuksia prosessien parantamiseen ja kykenee soveltamaan oppimaansa uusissa ympäristöissä.