Siirry suoraan sisältöön

KiintopistemittauksetLaajuus (5 op)

Tunnus: R501ML426

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa suunnitella korkeus- ja tasokiintopistemittauksia sekä tuntee kiintopistemittauksin liittyvien laskelmien periaatteet. Opiskelija osaa tulkita kiintopistemittauksiin liittyviä suunnitelmia ja laskentatuloksia suhteessa mittausohjeisiin.

Sisältö

Mittausohjeet
Kiintopistemittausten suunnittelu
Kiintopistemittausten valmistelu
Kiintopistemittaukset
Kiintopistemittausten laskenta ja raportointi

Esitietovaatimukset

Tilastot ja todennäköisyys, Mittaus ja kartoitustekniikan perusteet tai vastaavat tiedot ja taidot

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää kiintopistemittausten perusperiaatteet ja tuntee Suomessa käytetyn ohjeistuksen pääpiirteet. Opiskelija osaa kiintopistemittausten suunnittelun ja mittausten perusteet käytännön osalta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää kiintopistemittausten perusperiaatteet, tuntee Suomessa käytetyn ohjeistuksen ja osaa soveltaa oppejaan harjoitustehtävien suorittamisessa siten, että saa aikaiseksi hyväksyttäviä mittaussuunnitelmia ja mittaustuloksia. Opiskelija ymmärtää mittausten laskennan perusperiaatteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää kiintopistemittausten perusperiaatteet, tuntee Suomessa käytetyn ohjeistuksen, osaa soveltaa oppejaan harjoitustehtävien suorittamisessa siten, että saa aikaiseksi hyväksyttäviä mittaussuunnitelmia ja mittaustuloksia. Opiskelija ymmärtää mittausten laskennan perusperiaatteet ja osaa suorittaa kiintopistemittauksiin liittyvät laskennat. Opiskelija osaa analysoida ja arvioida kiintopistemittauksiin liittyviä suunnitelmia ja tuloksia.

Oppimateriaalit

Luentokalvot ja harjoitusohjeet