Siirry suoraan sisältöön

Mittausperustan toteutusLaajuus (5 op)

Tunnus: R501ML454

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee mittausperustan suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä mittausperustan luomiseen liittyvien laskelmien periaatteet. Opiskelija osaa tulkita kiintopistemittauksiin ja mittausperustan luontiin liittyviä suunnitelmia ja laskentatuloksia suhteessa mittausohjeisiin. Opiskelija tuntee mittausepävarmuuden määrityksen periaatteet.

Sisältö

Mittausohjeet
Mittausperustan suunnittelu
Mittausperustan mittausten valmistelu
Mittausperustan mittaukset
Mittausperustan luontiin liittyvä laskenta ja raportointi
Mittausepävarmuuden arviointi

Esitietovaatimukset

Tilastot ja todennäköisyys, Mittaus ja kartoitustekniikan perusteet tai vastaavat tiedot ja taidot

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee mittausperustaan liittyvän käsitteistön ja tuntee Suomessa käytetyn ohjeistuksen pääpiirteet. Opiskelija osaa mittausperustan suunnittelun ja mittausten perusteet käytännön osalta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää mittausperustan suunnittelun ja toteutuksen perusperiaatteet, tuntee Suomessa käytetyn ohjeistuksen ja osaa soveltaa oppejaan harjoitustehtävien suorittamisessa siten, että saa aikaiseksi hyväksyttäviä mittaussuunnitelmia ja mittaustuloksia. Opiskelija ymmärtää mittausten laskennan perusperiaatteet. Opiskelija tuntee mittausepävarmuuden arvioinnin periaatteet ja osaa arvioida ja esittää mittausepävarmuuden esimerkkitapausten ja harjoitustehtävien osalta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää mittausperustan suunnittelun ja toteutuksen perusperiaatteet, tuntee Suomessa käytetyn ohjeistuksen, osaa soveltaa oppejaan harjoitustehtävien suorittamisessa siten, että saa aikaiseksi hyväksyttäviä mittaussuunnitelmia ja mittaustuloksia. Opiskelija ymmärtää mittausten laskennan perusperiaatteet ja osaa suorittaa mittausperustan toteuttamiseen liittyvät laskennat. Opiskelija osaa analysoida ja arvioida mittausperustan toteuttamiseen liittyviä suunnitelmia ja tuloksia. Opiskelija tuntee mittausepävarmuuden arvioinnin periaatteet ja osaa arvioida ja esittää mittausepävarmuuden.

Oppimateriaalit

Luentokalvot ja harjoitusohjeet