Siirry suoraan sisältöön

Esihenkilötyö, johtaminen ja organisaatioviestintäLaajuus (5 op)

Tunnus: R501ML452

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa soveltaa esihenkilötyön toimintamalleja ja periaatteita sekä ymmärtää esihenkilötyön merkityksen liiketoiminnan menestystekijänä. Opiskelija osaa yksikön, tiimin ja lähiesihenkilötyön perusteet. Opiskelija tuntee esihenkilötyön juridiset vastuut ja velvollisuudet. Opiskelija osaa analysoida ja kehittää omia valmiuksiaan toimia esihenkilönä. Opiskelija ymmärtää oman osaamisen ja jatkuvan parantamisen periaatteet organisaation kehittämisessä. Opiskelija hahmottaa työyhteisön sisäisiä vuorovaikutuskäytäntöjä ja tunnistaa organisaation ja sidosryhmien välisiä vuorovaikutussuhteita. Opiskelija tuntee organisaatioviestinnän tavoitteet ja keinot ja harjaantuu vaativiin ammatillisiin vuorovaikutustilanteisiin esihenkilöviestinnässä. Opiskelija osaa mediaesiintymisen esihenkilö- ja johtamistyössä. Opintojakso sisältää viestintää kaksi opintopistettä.

Sisältö

itsensä johtaminen
ihmisten johtaminen
alaisosaaminen
tiimin johtaminen
valmentava esihenkilötyö
kehityskeskustelut
palautteen antaminen ja vastaanottaminen
jatkuva parantaminen – laadunhallinta
työlainsäädäntö (työaikalaki, YT-laki, työehtosopimus, työsuhdeasiat)
organisaatioviestintä, ulkoinen, sisäinen, viestintästrategia, konfliktien hallinta, kriisiviestintä, muutosviestintä
viestintäkanavat ja -teknologiat ja niiden tarkoituksenmukainen valinta (verkkoviestintä osana ulkoista viestintää)
viestintä ja vuorovaikutus johtamisen välineenä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää esihenkilötyön ja johtamisen käsitteitä ja malleja. Opiskelija osaa esihenkilön ja alaisen perustehtävät ja vastuut. Opiskelija tietää perusteet organisaation toiminnan ja laadun kehittämisestä sekä organisaatioviestinnästä. Opiskelijan viestiminen on yksipuolista ja puutteellista.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa hyvin esihenkilön rooliin kuuluvat tehtävät ja vastuut. Opiskelija osaa suunnitella oman ja tiimin toiminnan tavoitteellisesti. Opiskelija osaa käyttää viestinnän keinoja ja teknologioita organisaatioviestinnässä, johtamisessa ja esihenkilötyössä. Opiskelija viestii esihenkilönä ymmärrettävästi ja selkeästi, mutta viestinnässä esiintyy jonkin verran puutteita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa analysoida omaa ja organisaation toimintaa ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä ja pystyy soveltamaan tavoitteita käytännössä. Opiskelija on aktiivinen tiimin jäsen ja hallitsee esihenkilötyön, johtamisen ja jatkuvan parantamisen menetelmät ja käytännöt. Opiskelija osaa käyttää monipuolisesti viestinnän keinoja ja teknologioita organisaatioviestinnässä. Opiskelija viestii jäsentyneesti ja havainnollisesti johtamiseen ja esihenkilötyöhön liittyvissä vuorovaikutustilanteissa.

Lisätiedot

Opintojakso sisältää organisaatioviestintää kaksi opintopistettä.