Siirry suoraan sisältöön

Pistepilviaineistojen hankinta ja käsittelyLaajuus (5 op)

Tunnus: R501ML450

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää pistepilviaineistojen hankinnan menetelmät ja tekniikat. Osaa pistepilviaineistojen käsittelyn menetelmät ja tekniikat. Osaa pistepilviaineistojen tuottamiseen ja hyödyntämiseen liittyvät ohjeet ja säännökset.

Sisältö

Teemat
- UAV-mittaukset
- Laserkeilaus
- Pistepilviaineistojen tuottamiseen ja käsittelyn ohjelmistot
- Pistepilviaineistojen hankintaan ja käyttöön liittyvät ohjeistukset ja määräykset

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hallitsee pistepilviaineistojen mittaustekniikoihin ja aineistojen käsittelyyn liittyvän teoriaperustan ja käytännön työskentelyn perustaidot siten, että kykenee ratkaisemaan rutiininomaisia ongelmia käyttäen yksinkertaisia sääntöjä ja työkaluja.

Opintojaksolla edellytetyt kirjalliset tuotokset vastaavat tyydyttävästi niille asetettuja vaatimuksia. Harjoitustehtävien tuloksissa analysoinnissa ja -raportoinnissa on puutteita. Suoriutuminen opintojakson käytännön harjoituksista onnistuu osittain avustetusti tai ryhmän tuella.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hallitsee pistepilviaineistojen mittaustekniikoihin ja aineistojen käsittelyyn liittyvät faktat, periaatteet, prosessit ja yleiset käsitteet.
Hallitsee pistepilviaineistojen hankintaan ja käsittelyyn liittyvän teoriaperustan ja käytännön taidot, joita vaaditaan kyseisten tehtävien suorittamiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi valitsemalla ja soveltamalla perusmenetelmiä, -työkaluja, -materiaaleja ja -informaatiota. Osaa mukauttaa omaa toimintaansa ongelmanratkaisun yhteydessä.

Kirjalliset tuotokset ja raportointi osoittavat, että tekijä osoittaa hallitsevansa opintojakson tehtävissä ja harjoituksissa edellytetyt olennaiset tiedot ja taidot. Raportointi on sujuvaa. Suoriutuminen opintojakson käytännön harjoituksissa on hyvää ja tekijä pystyy suoriutumaan niistä itsenäisesti. Osallistuu ryhmätyöskentelyyn aktiivisesti ja kykenee osallistumaan johtamistehtäviin ryhmätilanteissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kirjalliset tuotokset ja harjoitustehtävien tulokset – analysointi ja raportointi osoittavat tekijän omaavan edistyneet tiedot pistepilviaineistojen hankinnasta ja käsittelystä, joihin liittyy teorioiden ja periaatteiden kriittinen ymmärtäminen. Hallitsee laaja-alaiset teoreettiset- ja käytännön taidot, joita vaaditaan luovien ratkaisujen tuottamiseksi. Pystyy analysoimaan sujuvasti omaa oppimistaan suhteessa opintojakson tavoitteisiin. Raportointi on sujuvaa ja analysoivaa ja opintojakson tavoitteissa edellytetty keskeinen anti tiivistyy siinä. Kykenee johtamis- ja valvonta tehtäviin ryhmä- ja harjoitustilanteissa työskenneltäessä. Kykenee tarkastelemaan ja kehittämään omaa ja muiden suorituksia.