Siirry suoraan sisältöön

Koneohjaus ja inframallinnusLaajuus (5 op)

Tunnus: R501ML449

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää koneohjausjärjestelmien ominaisuudet ja osaa suunnitella ja suorittaa koneohjausjärjestelmän käytön vaatimat työmaamittaukset. Opiskelija osaa mallipohjaisen infrarakentamisen keskeiset ohjeet ja määräykset. Opiskelija osaa mittaajan tehtävät mallipohjaisilla infrahankkeilla, sekä ymmärtää mallipohjaisen hankkeen projektinhallintaan liittyvät erityispiirteet. Opiskelija tietää koneohjausmallinnuksen periaatteet ja osaa laatia ja tarkastaa koneohjausmallit.

Sisältö

Teemat:
- inframallinnuksen ohjeet ja määräykset
- infrahankkeen projektinhallinta
- koneohjausmallinnus

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hallitsee koneohjaukseen ja inframallipohjaiseen työskentelyyn liittyvän teoriaperustan ja käytännön työskentelyn perustaidot siten, että kykenee ratkaisemaan rutiininomaisia ongelmia käyttäen yksinkertaisia sääntöjä ja työkaluja.

Opintojaksolla edellytetyt kirjalliset tuotokset ja raportointi vastaavat niille asetettuja vaatimuksia tyydyttävästi. Tulosten analysointi ja -raportointi on niukkaa ja luettelomaista. Suoriutuminen käytännön harjoituksista onnistuu pääosin avustetusti tai ryhmän tuella.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hallitsee tiedot koneohjauksen ja inframallipohjaisen työskentelyn, periaatteista, prosesseista ja yleisistä käsitteistä. Hallitsee koneohjaukseen ja inframallipohjaiseen työskentelyyn liittyvän teoriaperustan ja käytännön taidot, joita vaaditaan tehtävien suorittamiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi valitsemalla ja soveltamalla perusmenetelmiä, -työkaluja, -materiaaleja ja -informaatiota. Osaa mukauttaa omaa toimintaansa ongelmanratkaisun yhteydessä.

Kirjalliset tuotokset ja raportointi osoittavat, että tekijä osoittaa hallitsevansa opintojakson tehtävissä ja harjoituksissa edellytetyt olennaiset tiedot ja taidot. Raportointi on hyvää. Suoriutuminen opintojakson käytännön harjoituksissa on hyvää ja tekijä pystyy suoriutumaan niistä itsenäisesti. Ryhmätyöskentelyyn osallistuminen on aktiivista.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kirjalliset tuotokset ja harjoitustehtävien tulokset – analysointi ja raportointi osoittavat tekijän omaavan edistyneet tiedot koneohjauksen hyödyntämisestä ja inframallinnuksesta, joihin liittyy teorioiden ja periaatteiden kriittinen ymmärtäminen. Hallitsee laaja-alaiset teoreettiset- ja käytännön taidot, joita vaaditaan luovien ratkaisujen tuottamiseksi. Pystyy analysoimaan sujuvasti omaa oppimistaan suhteessa opintojakson tavoitteisiin. Raportointi on sujuvaa ja analysoivaa ja opintojakson tavoitteissa edellytetty keskeinen anti tiivistyy siinä. Kykenee johtamis- ja valvonta tehtäviin ryhmä- ja harjoitustilanteissa työskenneltäessä. Kykenee tarkastelemaan ja kehittämään omaa ja muiden suorituksia.