Siirry suoraan sisältöön

Kaivosmittaus ja -suunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: R501ML424

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää kaivostoimintaa ohjaavat keskeiset ohjeet ja säännökset. Opiskelija osaa mittaajan keskeiset työtehtävät ja mittaustekniikat kaivoksilla. Opiskelija osaa kaivossuunnittelun eri osa-alueet. Opiskelija osaa suunnitelmien laatimisen perustaidot jollakin keskeisellä kaivosalan suunnittelusovelluksella.

Sisältö

Teemat:
Kaivosalan ohjeet ja määräykset
Mittaajan tehtävät kaivosmittaus ja -suunnittelutyössä
Kaivossuunnittelun teoria
Surpac- ohjelman käyttö kaivossuunnittelutehtävissä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hallitsee kaivosmittauksen ja -suunnittelun kognitiiviset, sekä käytännön perustaidot, joita vaaditaan kaivoksilla rutiininomaisten ongelmien ratkaisemiseksi käyttäen opintojakson teemoihin liittyviä yksinkertaisia sääntöjä ja työkaluja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hallitsee tiedot kaivosmittauksesta ja -suunnittelusta

Hallitsee kaivosmittauksen ja -suunnittelun kognitiiviset ja käytännön taidot, joita vaaditaan kaivostyömailla ja -suunnittelussa toimimiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi käyttäen opintojakson teemoihin liittyviä sääntöjä ja työkaluja.

Osaa mukauttaa omaa toimintaansa ongelmanratkaisun yhteydessä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Omaa edistyneet tiedot kaivosmittauksesta ja -suunnittelusta, joihin liittyy teorioiden ja periaatteiden kriittinen ymmärtäminen.

Hallitsee laaja-alaiset kognitiiviset ja käytännön taidot kaivosmittauksesta ja -suunnittelusta, joita vaaditaan luovien ratkaisujen tuottamiseksi opintojakson tehtävien ratkaisemiseksi.

Kykenee tarkastelemaan ja kehittämään omaa ja muiden suorituksia.