Siirry suoraan sisältöön

Laajaverkot (CCNA3)Laajuus (5 op)

Tunnus: R504TL141

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa laajaverkkoja koskevat arkkitehtuurit ja näkökohdat, jotka liittyvät yritysverkkojen suunnitteluun, suojaamiseen, käyttöön ja vianetsintään. Opiskelija osaa ratkaista verkkoturvallisuuden ongelmia, vähentää verkkoturvallisuusuhkia, työskennellä reitittimien ja kytkimien kanssa sekä ymmärtää virtualisoinnin ja verkon automatisoinnin.

Sisältö

- Laajaverkkotekniikat (WAN) ja palvelunlaadun (QoS) mekanismit, joita käytetään turvalliseen etäkäyttöön, sekä ohjelmistojen määrittelemien verkko-, virtualisointi- ja automaatiokonseptien käyttöönotto, jotka tukevat verkkojen digitalisointia.
- Reitittimien ja kytkimien kanssa työskentely käyttämällä OSPF:ää point-to-point- ja multiaccess-verkoissa.
- Uhkien vähentäminen ja verkkoturvallisuuden lisääminen käyttämällä pääsynvalvontaluetteloita ja parhaita tietoturvakäytäntöjä.
- Virtualisointi, SDN ja miten API: t ja kokoonpanonhallintatyökalut mahdollistavat verkon automatisoinnin.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa kertoa arkkitehtuurit ja näkökohdat, jotka liittyvät yritysverkkojen suunnitteluun, suojaamiseen, käyttöön ja vianetsintään. Opiskelija tuntee yrityksen tietoverkon käyttöönottoon tarvittavat seikat.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa toteuttaa pienen tai keskisuuren organisaation/yrityksen tietoverkon suunnittelun. Opiskelija osaa rakentaa tietoverkon yrityskäyttöön.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa keskisuuren organisaation/yrityksen tietoverkon huomioiden tietoturvan ja korkean käytettävyden vaatimukset