Siirry suoraan sisältöön

Full Stack -sovelluskehitys: FrontendLaajuus (5 op)

Tunnus: R504TL220

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakso keskittyy frontend-kehityksen perusteisiin ja teknologioihin. Opintojaksolla syvennetään ohjelmointitaitoja käyttöliittymän toteuttamisessa osana Full Stack -kokonaisuutta. Opintojakso tukee jatkuvaa oppimista nykyaikaisten web-teknologioiden hyödyntämisessä käyttöliittymien rakentamisessa. Sovelluskehityksen ohella opiskelijat oppivat ymmärtämään frontend-kehityksen prosessien ja elinkaaren erityispiirteitä. Lisäksi opiskelija tutustuu DevOpsin keskeisiin jatkuvan integroinnin ja toimituksen teknologioihin.

Sisältö

Käyttöliittymäsuunnittelun ja frontend-ohjelmoinnin perusteet.
UI/UX-suunnittelun työkalut ja menetelmät.
Full Stack -ohjelmistojen frontend-kehityksen prosessit ja elinkaari.
Modernit teknologiat, kuten konttiteknologiat ja CI/CD, frontend-kehityksessä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää frontend-ohjelmistokehityksen peruskäsitteitä ja osaa toteuttaa ohjatusti yksinkertaisia käyttöliittymiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa toteuttaa responsiivisia ja käyttäjäystävällisiä käyttöliittymiä, opiskelija tuntee UI/UX-suunnittelun merkityksen frontend ohjelmoinnin kannalta ja osaa määritellä tekniset vaatimukset käyttöliittymän suunnitelman pohjalta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija analysoi ja arvioi käyttöliittymien käytettävyyttä ja toimivuutta, tunnistaa parannuskohteita ja soveltaa käyttäjäkeskeisiä suunnitteluperiaatteita uusien ratkaisujen luomisessa.