Siirry suoraan sisältöön

Svenska för IT-ingenjörerLaajuus (5 op)

Tunnus: R504TL210

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kertoa taustastaan, koulutuksestaan, työkokemuksestaan ja -tehtävistään. Hän selviytyy toimenkuvansa viestintä- ja palvelutilanteista ja tuntee pohjoismaisia työmarkkinoita ja verkostoja. Hän hakee ja ymmärtää hakemaansa tietoa alan keskeisistä lähteistä. Saavuttaa Kielilain (423/2003) edellyttämän ruotsin kielen taidon, joka arvioidaan asteikolla 0-5 sekä suullinen ja kirjallinen taito erikseen asteikolla T/H.

Sisältö

Oma tausta, alan koulutus, työ ja työtehtävät, neuvottelu, alan vapaat työpaikat ja työnhaku, tietotekniikan sanastoa ja tekstejä, lähteiden ja kieltenopiskelun välineiden käyttöä

Esitietovaatimukset

Lukion tai ammatillisen 2. asteen ruotsin opinnot, mahdollisesti Ruotsin aktivointi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1)
Kertoo lyhyesti ja yksipuolisesti koulutuksestaan, työkokemuksestaaan ja -tehtävistään sekä alan yrityksistä ja palveluista suullisesti ja kirjallisesti. Osaa toimia lähteitä apuna käyttäen ennakoitavissa toimenkuvansa viestintätilanteissa ja hakea tietoa helppolukuisista ruotsinkielisistä lähteistä.

Tyydyttävä (2)
Osaa kertoa keskeisiä asioita koulutuksestaan, työkokemuksestaan ja -tehtävistään sekä alan yrityksistä ja palveluista. Osaa toimia ruotsin kielellä ennakoitavissa toimenkuvansa viestintätilanteissa ja hakea tietoa helppolukuisista ruotsinkielisistä lähteistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Osaa kertoa koulutuksestaan, työkokemuksestaan ja -tehtävistä sekä alansa organisaatioista eheänä kokonaisuutena kirjallisesti ja suullisesti sekä selviytyy kohtalaisen hyvin toimenkuvansa työelämäkontakteista, palvelutilanteista sekä osaa hakea tietoa alan ruotsinkielisistä lähteistä.

Hyvä (4)
Esittelee koulutustaan, työkokemustaan ja -tehtäviään monipuolisesti, esiintyy neuvottelutilanteissa sekä selviytyy työelämäkontakteista ja työnhaun tilanteista suhteellisen luontevasti ja asianomaisella tyylillä kirjallisesti ja suullisesti. Osaa jäsentää itsenäisesti tietoa alansa eri ruotsinkielisistä lähteistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5)
Esittelee kirjallisesti ja suullisesti koulutustaan, työkokemustaan ja -tehtäviään monipuolisesti, esiintyy neuvottelutilanteissa sekä selviytyy alan työelämätilanteista ja -kontakteista luontevasti asianomaisella tyylillä ja on aloitteellinen. Hallitsee työnhaun ja osaa jäsentää itsenäisesti tietoa alansa ruotsinkielisistä lähteistä.