Siirry suoraan sisältöön

JärjestelmäintegraatiotLaajuus (5 op)

Tunnus: R504TL202

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee ekosysteemitason ja automatisoinnin integraatiomahdollisuudet liiketoiminnassa kestävän kehityksen näkökulmat sekä tulevaisuuden tarpeet ratkaisuissa huomioiden.

Sisältö

- Integraatiomallit ja arkkitehtuuri
- Integraatioalustat ja työkalut
- Integraatioalustojen kyberturvallisuus
- Järjestelmäintegraatioiden rooli kestävän kehityksen näkökulmasta

Esitietovaatimukset

Ohjelmoinnin ydinosaaminen tai vastaavat tiedot ja taidot, Tietoturvan perusteet, Kokonaisarkkitehtuurin perusteet, IT-palvelunhallinta

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää järjestelmäintegraatioiden peruskäsitteistön ja ymmärtää järjestelmäintegraation liiketoiminnallisia mahdollisuuksia.
Opiskelija tuntee integraatioteknologioita teoreettisella tasolla ja ymmärtää integraatioihin liittyvät keskeiset turvallisuuskysymykset.
Opiskelija osaa kertoa joitain järjestelmäintegraatioihin liittyviä kestävän kehityksen näkökulmia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää järjestelmäintegraatioiden periaatteet ja tietää yleisimmät integraatioalustat ja teknologiat. Opiskelija osaa suunnitella korkealla tasolla järjestelmäintegraation pienimuotoiseen integraatioratkaisuun. Opiskelija ymmärtää järjestelmäintegraatioihin liittyviä kestävän kehityksen näkökulmia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa suunnitella/soveltaa järjestelmäintegraation periaatteita käytännön API-/intergrointiratkaisussa. Opiskelija tuntee ja osaa laaja-alaisesti ja monipuolisesti integraatioalustojen ongelma- ja ratkaisukentän. Opiskelija osaa ennakoida tulevaisuutta ja huomioida ratkaisuissa kestävän kehityksen näkökulmia.