Siirry suoraan sisältöön

Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely (monimuotototeutus), Tornio, syksy 2020: TA42T20S

Tunnus: TA42T20S

Tutkinto:
Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2020

Kuvaus

SUORITETTAVA TUTKINTO

Tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa suoritat yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan korkeakoulututkinnon, jonka tutkintonimike on tradenomi (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä ja opiskeluaika 3,5 vuotta.

Lapin ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus antaa sinulle valmiudet toimia liiketoiminnan digitalisoinnin asiantuntijana. Meillä opit analysoimaan ja kehittämään yritysten kyvykkyyttä hyödyntää tietojärjestelmiä ja muita digitaalisia teknologioita sen liiketoiminnan eri osa-alueilla. Opit myös suunnittelemaan digitaalisia liiketoimintaprosesseja, selvittämään liiketoiminnan IT vaatimuksia ja kehittämään yrityksen IT infrastruktuuria.

Valmistuttuasi osaat toimia asiakaslähtöisesti ja tuloksellisesti. Sinusta tulee liiketoiminnan digitalisaation asiantuntija, joka ymmärtää miksi ja kuinka digitaaliset ratkaisut, prosessit ja data läpäisevät koko yrityksen. Kykenet yhteistyöhön erilaisten sidosryhmien kanssa ja pystyt kertomaan, miten kukin voi hyödyntää digitalisaation potentiaalia.

TUTKINNON RAKENNE

Liiketoiminnan digitalisoinnin opetussuunnitelma on rakennettu erilaisista työelämälähtöisistä teemoista ja osaamistavoitteista. Opetussuunnitelman rakenne on seuraava:
1) perus- ja ammattiopinnot 150 op
2) vapaasti valittavat opinnot 10 op
3) ammattitaitoa edistävä harjoittelu 30 op
4) opinnäytetyö 20 op, sisältää tutkimus- ja kehittämismenetelmät

Perusopintojen aikana opit kehittämään IT infrastruktuuria, digitalisoimaan asiakaskokemusta ja hyödyntämään digitaalisia työvälineitä. Samalla kasvatat osaamistasi digitaalisesta liiketoiminnasta, verkkosivujen toteuttamisesta ja digitaalisesta sisällöntuotannosta.

Ammattiopinnot vahvistavat ja syventävät asiantuntijuuttasi perehdyttämällä sinut liiketoiminnan digitalisoinnin keskeisiin käytäntöihin ja menetelmiin. Opit digitalisoimaan liiketoimintaprosesseja, innovoimaan liiketoiminnan digitalisaatiota ja kehittämään yrityksen digitaalista strategiaa. Näiden lisäksi saat osaamista digitaalisista ekosysteemeistä, tietohallinnosta, tietovarastoista, palvelumuotoilusta, informaatioarkkitehtuurista sekä uusimmista teknologiatrendeistä. Toisen ja kolmannen lukuvuoden aikana hankit ammattikorkeakoululain (L932/2014) edellyttämän kielitaidon.

Ammattitaitoa edistävä harjoittelu mahdollistaa opitun tiedon soveltamista laajemmin käytäntöön. Harjoittelun osuus tutkinnostasi on 30 opintopistettä ja sen voi suorittaa myös ulkomailla.

Opinnäytetyö kehittää valmiuksiasi soveltaa osaamistasi alasi käytännön asiantuntijatehtävässä ja toteutetaan yleensä työelämän toimeksiantona. Opinnäytetyö on myös mahdollista toteuttaa monialaisena ja koulutuksien välisenä yhteistyönä.

Vapaasti valittavat opinnot syventävät ja täydentävät ammatillista osaamistasi. Voit suorittaa niitä myös hankkeissa, innovaatiotoiminnassa ja ylimääräisessä ammatillista kasvua täydentävässä työharjoittelussa. Vapaasti valittaviin opintoihin on mahdollista sisällyttää muiden koulutuksien ja korkeakoulujen opintosuorituksia. Tämän lisäksi jo opiskeltu ja työssä hankittu osaaminen otetaan huomioon ja voidaan tunnistaa osaksi opintojasi.

Meillä oppiminen on yhteisöllistä ja jatkuvaa vuorovaikutusta opiskelijoiden, opettajien ja työelämän välillä. Opintosi noudattavat ongelma- ja projektipohjaista oppimisnäkemystä ja niissä on vahva käytännön ote. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että ratkaiset opintojesi aikana useita liiketoiminnan ongelmia projekteissa, joissa ratkaisua haetaan soveltuvien tietojärjestelmien hyödyntämisen kautta. Merkittävä osa koulutuksen opinnoista toteutetaan yhteistyössä yritysten kanssa. Voit myös kehittää oman yrityksesi tai työpaikkasi toimintaa koulutuksen projekteissa.

Opetuskielenä on pääsääntöisesti suomi, mutta yksittäiset opintojaksot voivat sisältää opetusta myös englanniksi. Englanti on vahvasti mukana oppimateriaalissa.

OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN JA ARVIOINTI

Oppimisnäkemys

Lapin ammattikorkeakoulun oppimisnäkemyksenä on osaamis- ja ongelmaperustainen oppiminen. Käytämme opiskelijakeskeisiä ja aktivoivia ohjausmenetelmiä. Työelämälähtöiset projektit kehittävät asiantuntijaosaamista, ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelusuunnitelmalle (HOPS).

Oppiminen, tutkiminen ja kehittäminen tapahtuvat monipuolisissa oppimis- ja kehittämisympäristöissä, joita voivat olla mm. virtuaaliympäristöt, kansainvälisten kumppaneiden tarjoamat ympäristöt, työelämä sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeet sekä -projektit.
Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Voit hankkia ja näyttää tutkinnossa edellytettävää osaamista tekemällä osaamistavoitteisiin vastaavaa työtehtäviä.

Opintojen kuormittavuuden määrittelyssä on lähtökohtana yleiseurooppalaisen opintosuoritusten siirto- ja mitoitusjärjestelmän (ECTS) perusteet. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä. Se vastaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana. Yhden opintopisteen työmäärä on noin 27 tuntia. Opintopistettä vastaava työmäärä arvioidaan suhteessa osaamistavoitteisiin. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.

Hankittu osaaminen ja hyväksilukeminen

Tutkintoa suorittaessasi sinulla on mahdollisuus ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla saman tyyppisillä opinnoilla. Saat ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös muulla tavoin osoitetulla osaamisella (932/2014, 37§9). Menettelystä käytetään nimitystä hyväksilukeminen. Hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta käytetään nimitystä HOT-menettely.

Arviointi ja palaute

Arvioinnin perustana ovat opintojakson osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Opintosuoritukset arvioidaan asteikolla kiitettävä (5), hyvä (3-4), tyydyttävä (1-2), hylätty (0) tai asteikolla hyväksytty (H) - hylätty (0). Arvioinnissa käytetään opetussuunnitelmaan kirjattujen osaamistavoitteiden arviointikriteereitä, joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa.
Meillä opiskelijat pääsevät vaikuttamaan koulutuksen kehittämiseen säännöllisesti opintojen aikana. Henkilöstö ja opiskelijat käsittelevät yhdessä palautteita ja sopivat uusista toimintatavoista.

Laadunhallinta

Ammattikorkeakoulu vastaa koulutuksen ja muun toiminnan laadusta ja jatkuvasta kehittämisestä sekä osallistuu määräajoin ulkopuoliseen laadunarviointiin. Lapin AMK ammattikorkeakoulun laatujärjestelmä on Korkeakoulujen arviointineuvoston (KKA) auditoima.
Lapin AMK:n laatujärjestelmä on kuvattu laatukäsikirjassa. Koulutusohjelman laadunhallinta toteutetaan Lapin AMK:n laatukäsikirjassa kuvattujen menettelyiden mukaisesti.

Jatko-opinnot

Opiskelija, joka on suorittanut ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon voi hakea ylempään korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin. Ylempään ammattikorkeakouluun tutkintoon hakeutuminen edellyttää riittävää työelämäkokemusta.

Osaamistavoitteet

Liiketoiminnan digitalisoinnin opetussuunnitelma rakentuu erilaisista työelämälähtöisistä teemoista ja painottuu liiketoiminnan digitalisoinnissa tarvittavan osaamisen kehittämiseen. Koulutuksen keskeiset osaamisteemat ovat:

- IT infrastruktuurin kehittäminen
- Asiakaskokemuksen digitalisointi
- Liiketoimintaprosessien digitalisointi
- Liiketoiminnan digitalisaation innovointi
- Johtaminen digitaalisissa ekosysteemeissä

Yllä olevien teemojen lisäksi koulutuksemme antaa sinulle osaamista esimerkiksi digitaalisesta liiketoiminnasta, digitaalisen sisällön tuottamisesta, palvelumuotoilusta, informaatioarkkitehtuurista sekä erilaisista menetelmistä ja työvälineistä, joiden avulla liiketoiminnan eri osa-alueita analysoidaan, kehitetään ja digitalisoidaan. Tämän koulutuksen tarkemmat osaamistavoitteet ovat:

IT INFRASTRUKTUURIN KEHITTÄMISOSAAMINEN
- Tunnet tietojenkäsittelyn peruskäsitteet ja -periaatteet
- Ymmärrät IT Infrastruktuurin rakenteen ja keskeiset käsitteet
- Ymmärrät pilvipalveluiden ja virtualisoinnin keskeiset käsitteet ja menetelmät
- Kykenet kehittämään IT infrastruktuuria
- Kykenet tunnistaamaan ja hyödyntämään yhteistyötarpeita vastaavia sovelluksia
- Kykenet tunnistamaan ja hyödyntämään tarpeita vastaavia pilvipalveluita

ASIAKASKOKEMUKSEN DIGITALISOINTIOSAAMINEN
- Kykenet suunnittelemaan ja toteuttamaan verkkosivun
- Kykenet digitalisoimaan asiakaskokemuksen
- Ymmärrät asiakaskokemuksen ja sen hallinnan keskeiset käsitteet ja menetelmät
- Ymmärrät asiakkuudenhallinnan määritelmän ja keskeiset käsitteet.
- Kykenet tunnistamaan ja hyödyntämään tarpeita vastaavia CRM järjestelmiä.
- Ymmärrät digitaalisen liiketoiminnan määritelmät, keskeiset käsitteet ja perusperiaatteet
- Kykenet tuottamaan erilaisiin tarpeisiin vastaavaa digitaalista sisältöä

LIIKETOIMINTAPROSESSIEN DIGITALISOINTIOSAAMINEN
- Liiketoimintaprosessien digitalisointiosaaminen
- Kykenet mallintamaan liiketoimintaprosesseja
- Kykenet digitalisoimaan liiketoimintaprosesseja
- Kykenet digitalisoimaan työnkulkuja soveltuvien teknologioiden avulla
- Ymmärrät tietokantojen keskeiset käsitteet ja toimintaperiaatteet
- Kykenet analysoimaan ja hyödyntämään liiketoimintatietoja

DIGITALISAATION INNOVOINTIOSAAMINEN
- Kykenet selvittämään teknologiatrendien hyödyntämisen taloudellisia ja toiminnallisia vaikutuksia liiketoimintaan.
- Kykenet kehittämään informaatioarkkitehtuuria
- Kykenet soveltamaan palvelumuotoilun menetelmiä ja työvälineitä
- Kykenet ideoimaan, suunnittelemaan ja testaamaan liiketoiminnan digitalisointia.
- Tunnet erilaisia tapoja ja menetelmiä hyödyntää tekoälyä liiketoiminnassa.
- Osaat viestiä suullisesti liiketoimintaympäristössä ja havainnollistaa esitystäsi tarkoituksenmukaisella tavalla.

DIGITAALISTEN EKOSYSTEEMIEN JOHTAMISOSAAMINEN
- Ymmärrät tietohallinnon roolin, keskeiset käsitteet, menetelmät ja perusperiaatteet
- Kykenet kehittämään digitaalisen liiketoiminnan tietoturvaa
- Ymmärrät toiminnanohjauksen määritelmän ja keskeiset käsitteet.
- Kykenet tunnistamaan ja hyödyntämään tarpeita vastaavia ERP järjestelmiä.
- Kykenet kehittämään yrityksen digitaalista strategiaa ja hyödyntämään strategiatyön menetelmiä ja työvälineitä.
- Kykenet suunnittelemaan ja budjetoimaan IT hankintoja.
- Kykenet kehittämään yrityksen kykyä hyödyntää digitaalisia ekosysteemejä.
- Osaat tuottaa oman alasi asiakirjoja ohjeistuksen edellyttämällä tavalla.

Koulutuksen omien osaamistavoitteiden lisäksi tämä opintosuunnitelma sisältää myös yhteiset osaamistavoitteet, joiden saavuttamisen jälkeen oppija:

OPPIMISEN TAIDOT
- Osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- Osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- Kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

EETTINEN OSAAMINEN
- Kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- Osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- Osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- Osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- Osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- Kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

TYÖYHTEISÖSAAMINEN
- Osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- Osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- Osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- Kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- Osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- Kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- Omaa valmiuksia yrittäjyyteen

INNOVAATIO-OSAAMINEN
- Kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- Osaa työskennellä projekteissa
- Osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- Osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

KANSAINVÄLISTYMISOSAAMINEN
- Omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon
- Kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- Osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2020-2021 2021-2022 2022-2023 2023-2024 Syksy
2020
Kevät
2021
Syksy
2021
Kevät
2022
Syksy
2022
Kevät
2023
Syksy
2023
1. / 2020 2. / 2021 3. / 2021 1. / 2021 2. / 2022 3. / 2022 1. / 2022 2. / 2023 3. / 2023 1. / 2023
AMK_PERU-1001
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

30 30 30 30
T42T101OJ Orientaatio ja johdatus tietojenkäsittelyn perusteisiin 5 5 5 5
T42T105OJ Digitaalisten yhteistyövälineiden hyödyntäminen 5 5 5 5
T42T100OK-1001
IT-infrastruktuurin kehittäminen

(Valitaan kaikki)

20 20 20 20
T42T102OJ IT infrastruktuurin perusteet 5 5 5 5
T42T103OJ Pilvipalvelut ja virtualisointi 5 5 5 5
T42T106OJ Pilvipalveluiden hyödyntäminen 5 5 5 5
T42T104OJ IT infrastruktuurin kehittämisprojekti 5 5 5 5
AMM-1001
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki)

120 30 30 30
T42T115OJ Digitaalisen liiketoiminnan perusteet 5 5 5 5
T42T120OK-1001
Asiakaskokemuksen digitalisointi

(Valitaan kaikki)

25 25 25 25
T42T111OJ Verkkosivujen toteuttaminen 5 5 5 5
T42T116OJ Digitaalisen sisällön tuotanto 5 5 5 5
T42T114OJ Asiakkuudenhallintajärjestelmät 5 5 5 5
T42T113OJ Asiakaskokemuksen hallinta 5 5 5 5
T42T112OJ Asiakaskokemuksen digitalisointiprojekti 5 5 5 5
T42T130OK-1001
Liiketoimintaprosessien digitalisointi

(Valitaan kaikki)

25 25 25 25
T42T121OJ Liiketoimintaprosessien mallintaminen 5 5 5 5
T42T122OJ Liiketoimintaprosessien digitalisointiprojekti 5 5 5 5
T42T124OJ Tietokantojen perusteet 5 5 5 5
T42T123OJ Työnkulkujen digitalisointi 5 5 5 5
T42T125OJ Liiketoimintatiedon analysointi ja hyödyntäminen 5 5 5 5
T42T140OK-1001
Liiketoiminnan digitalisaation innovointi

(Valitaan kaikki)

25 25 25 25
T42T133OJ Palvelumuotoilu 5 5 5 5
T42T132OJ Informaatioarkkitehtuuri 5 5 5 5
T42T134OJ Liiketoiminnan digitalisaation innovointiprojekti 5 5 5 5
T42T135OJ Tekoäly liiketoiminnassa 5 5 5 5
T42T131OJ Teknologiatrendit 5 5 5 5
T42T126OJ Svenska och kommunikation 5 5 5 5
T42T136OJ English and Communication 5 5 5 5
T42T150OK-1001
Johtaminen digitaalisissa ekosysteemeissä

(Valitaan kaikki)

30 30 30 30
T42T146OJ Digitaalisten ekosysteemien hyödyntäminen 5 5 5 5
T42T142OJ Tietoturva digitaalisessa liiketoiminnassa 5 5 5 5
T42T145OJ IT-hankintojen suunnittelu 5 5 5 5
T42T143OJ Toiminnanohjausjärjestelmät 5 5 5 5
T42T141OJ Yrityksen tietohallinto 5 5 5 5
T42T144OJ Digitaalisen strategian kehittämisprojekti 5 5 5 5
VAP_VALL-1001
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10 10 10 10
HARJOITTE-1001
AMMATTITAITOA EDISTÄVÄ HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30 30 30 30
T42T41OJ Perusharjoittelu 15 15 15 15
T42T42OJ Ammatillinen harjoittelu 15 15 15 15
OPINNÄY-1001
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20 15 15 15
T42T100OJ Tutkin ja kehitän 5 5 5 5
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5 5 5 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5 5 5 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5 5 5 5
Yhteensä 210 60 60 60 20 30 30 30 30 30 30 20 30 0 30 30 0 30 30 0 30 20

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Tradenomi, tietojenkäsittely kompetenssit, liiketoiminnan digitalisointi

Asiakaskokemuksen digitalisointiosaaminen

- Kykenet suunnittelemaan ja toteuttamaan verkkosivun
- Kykenet digitalisoimaan asiakaskokemuksen
- Ymmärrät asiakaskokemuksen ja sen hallinnan keskeiset käsitteet ja menetelmät
- Ymmärrät asiakkuudenhallinnan määritelmän ja keskeiset käsitteet.
- Kykenet tunnistamaan ja hyödyntämään tarpeita vastaavia CRM järjestelmiä.
- Ymmärrät digitaalisen liiketoiminnan määritelmät, keskeiset käsitteet ja perusperiaatteet
- Kykenet tuottamaan erilaisiin tarpeisiin vastaavaa digitaalista sisältöä

Digitaalisen liiketoiminnan perusteet
Verkkosivujen toteuttaminen
Digitaalisen sisällön tuotanto
Asiakkuudenhallintajärjestelmät
Asiakaskokemuksen hallinta
Asiakaskokemuksen digitalisointiprojekti
Digitaalisten ekosysteemien johtamisosaaminen

- Ymmärrät tietohallinnon roolin, keskeiset käsitteet, menetelmät ja perusperiaatteet
- Kykenet kehittämään digitaalisen liiketoiminnan tietoturvaa
- Ymmärrät toiminnanohjauksen määritelmän ja keskeiset käsitteet.
- Kykenet tunnistamaan ja hyödyntämään tarpeita vastaavia ERP järjestelmiä.
- Kykenet kehittämään yrityksen digitaalista strategiaa ja hyödyntämään strategiatyön menetelmiä ja työvälineitä.
- Osaat tuottaa oman alasi asiakirjoja ohjeistuksen edellyttämällä tavalla.
- Kykenet suunnittelemaan ja budjetoimaan IT hankintoja.
- Kykenet kehittämään yrityksen kykyä hyödyntää digitaalisia ekosysteemejä

Digitaalisten ekosysteemien hyödyntäminen
Tietoturva digitaalisessa liiketoiminnassa
IT-hankintojen suunnittelu
Toiminnanohjausjärjestelmät
Yrityksen tietohallinto
Digitaalisen strategian kehittämisprojekti
Digitalisaation innvointiosaaminen

- Kykenet selvittämään teknologiatrendien hyödyntämisen taloudellisia ja toiminnallisia vaikutuksia liiketoimintaan.
- Kykenet kehittämään informaatioarkkitehtuuria
- Kykenet soveltamaan palvelumuotoilun menetelmiä ja työvälineitä
- Kykenet ideoimaan, suunnittelemaan ja testaamaan liiketoiminnan digitalisointia.
- Osaat viestiä suullisesti liiketoimintaympäristössä ja havainnollistaa esitystäsi tarkoituksenmukaisella tavalla.
- Tunnet erilaisia tapoja ja menetelmiä hyödyntää tekoälyä liiketoiminnassa.

Palvelumuotoilu
Informaatioarkkitehtuuri
Liiketoiminnan digitalisaation innovointiprojekti
Tekoäly liiketoiminnassa
Teknologiatrendit
Eettinen osaaminen

- Kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- Osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- Osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- Osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- Osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- Kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Orientaatio ja johdatus tietojenkäsittelyn perusteisiin
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Innovaatio-osaaminen

- Kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- Osaa työskennellä projekteissa
- Osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- Osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Liiketoiminnan digitalisaation innovointiprojekti
IT infrastruktuurin kehittämisosaaminen

- Tunnet tietojenkäsittelyn peruskäsitteet ja -periaatteet
- Ymmärrät IT Infrastruktuurin rakenteen ja keskeiset käsitteet
- Ymmärrät pilvipalveluiden ja virtualisoinnin keskeiset käsitteet ja menetelmät
- Kykenet kehittämään IT infrastruktuuria
- Kykenet tunnistaamaan ja hyödyntämään yhteistyötarpeita vastaavia sovelluksia
- Kykenet tunnistamaan ja hyödyntämään tarpeita vastaavia pilvipalveluita

Digitaalisten yhteistyövälineiden hyödyntäminen
IT infrastruktuurin perusteet
Pilvipalvelut ja virtualisointi
Pilvipalveluiden hyödyntäminen
IT infrastruktuurin kehittämisprojekti
Kansainvälistymisosaaminen

- Omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon
- Kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- Osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Svenska och kommunikation
English and Communication
Liiketoimintaprosessien digitalisointiosaaminen

- Kykenet mallintamaan liiketoimintaprosesseja
- Kykenet digitalisoimaan liiketoimintaprosesseja
- Kykenet digitalisoimaan työnkulkuja soveltuvien teknologioiden avulla
- Ymmärrät tietokantojen keskeiset käsitteet ja toimintaperiaatteet
- Kykenet analysoimaan ja hyödyntämään liiketoimintatietoja

Liiketoimintaprosessien mallintaminen
Liiketoimintaprosessien digitalisointiprojekti
Tietokantojen perusteet
Työnkulkujen digitalisointi
Liiketoimintatiedon analysointi ja hyödyntäminen
Oppimisen taidot

- Osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- Osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- Kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Orientaatio ja johdatus tietojenkäsittelyn perusteisiin
Työyhteisöosaaminen

- Osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- Osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- Osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- Kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimi-maan verkostoissa
- Osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- Kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- Omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Digitaalisten yhteistyövälineiden hyödyntäminen
Luokittelemattomat
Perusharjoittelu
Ammatillinen harjoittelu
Tutkin ja kehitän
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
AMK_PERU-1001
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

30
T42T101OJ Orientaatio ja johdatus tietojenkäsittelyn perusteisiin 5
T42T105OJ Digitaalisten yhteistyövälineiden hyödyntäminen 5
T42T100OK-1001
IT-infrastruktuurin kehittäminen

(Valitaan kaikki)

20
T42T102OJ IT infrastruktuurin perusteet 5
T42T103OJ Pilvipalvelut ja virtualisointi 5
T42T106OJ Pilvipalveluiden hyödyntäminen 5
T42T104OJ IT infrastruktuurin kehittämisprojekti 5
AMM-1001
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki)

120
T42T115OJ Digitaalisen liiketoiminnan perusteet 5
T42T120OK-1001
Asiakaskokemuksen digitalisointi

(Valitaan kaikki)

25
T42T111OJ Verkkosivujen toteuttaminen 5
T42T116OJ Digitaalisen sisällön tuotanto 5
T42T114OJ Asiakkuudenhallintajärjestelmät 5
T42T113OJ Asiakaskokemuksen hallinta 5
T42T112OJ Asiakaskokemuksen digitalisointiprojekti 5
T42T130OK-1001
Liiketoimintaprosessien digitalisointi

(Valitaan kaikki)

25
T42T121OJ Liiketoimintaprosessien mallintaminen 5
T42T122OJ Liiketoimintaprosessien digitalisointiprojekti 5
T42T124OJ Tietokantojen perusteet 5
T42T123OJ Työnkulkujen digitalisointi 5
T42T125OJ Liiketoimintatiedon analysointi ja hyödyntäminen 5
T42T140OK-1001
Liiketoiminnan digitalisaation innovointi

(Valitaan kaikki)

25
T42T133OJ Palvelumuotoilu 5
T42T132OJ Informaatioarkkitehtuuri 5
T42T134OJ Liiketoiminnan digitalisaation innovointiprojekti 5
T42T135OJ Tekoäly liiketoiminnassa 5
T42T131OJ Teknologiatrendit 5
T42T126OJ Svenska och kommunikation 5
T42T136OJ English and Communication 5
T42T150OK-1001
Johtaminen digitaalisissa ekosysteemeissä

(Valitaan kaikki)

30
T42T146OJ Digitaalisten ekosysteemien hyödyntäminen 5
T42T142OJ Tietoturva digitaalisessa liiketoiminnassa 5
T42T145OJ IT-hankintojen suunnittelu 5
T42T143OJ Toiminnanohjausjärjestelmät 5
T42T141OJ Yrityksen tietohallinto 5
T42T144OJ Digitaalisen strategian kehittämisprojekti 5
VAP_VALL-1001
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
HARJOITTE-1001
AMMATTITAITOA EDISTÄVÄ HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
T42T41OJ Perusharjoittelu 15
T42T42OJ Ammatillinen harjoittelu 15
OPINNÄY-1001
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
T42T100OJ Tutkin ja kehitän 5
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5