Siirry suoraan sisältöön

Esihenkilöviestintä ja vuorovaikutustaidotLaajuus (5 op)

Tunnus: A31L000301

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuasi
- tunnistat organisaatioviestinnän periaatteet,
- osaat valita viestintätavan ja -kanavan tilanteen mukaisesti,
- osaat havainnoida ja analysoida työntekijän työkäyttäytymistä eri tilanteissa,
- tiedät mitä on valmentavaan vuorovaikutukseen liittyvät esimiestoiminnan periaatteet,
- hallitset esimies-alaistyössä tarvittavia vuorovaikutteisuuteen ja palautteen antamiseen liittyviä malleja sekä ymmärrät niistä aiheutuvaa toimintaa ja seurauksia.



Kompetenssit: Esimiestyöosaaminen

Sisältö

* organisaation viestintä
* vuorovaikutteinen viestintä
* viestintätilanteiden hallinta (etäviestintä, some ym.)
* hyvä työkäyttäytyminen
* palautteen antaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tunnistat kehittävän esimiestyön toimintamalleja ja periaatteita sekä esimiehen käyttäytymistä muutostilanteissa. . Tunnistat esimiehen toimintatavat muutoksessa. Tiedostat, erilaisia viestintäkanavia ja toimintatapoja liittyen esimiehen viestintään Tunnistat kehittämiskohteita viestijänä sekä kehittämiskohteita esimiesvalmiuksissasi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaat selittää kehittävän esimiestyön toimintamalleja ja periaatteita sekä esimiehen käyttäytymistä muutostilanteissa. Osaat määritellä erilaisia viestintäkanavia ja toimintatapoja liittyen esimiehen viestintään. Osaat kertoa erilaisia esimiehen toimintatapoja muutoksessa ja osaat valita niistä sopivia toimintatapoja erilaisiin tilanteisiin. Osaat anlysoida kehittämiskohteita viestijänä sekä kehittämiskohteita esimiesvalmiuksissasi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaat soveltaa erinomaisesti kehittävän esimiestyön toimintamalleja ja periaatteita. Osaat selittää analysoivalla otteella esimiehen käyttäytymistä muutostilanteissa. Osaat analysoida erilaisia viestintäkanavia ja toimintatapoja liittyen esimiehen viestintään. Tiedät esimiehen toimintatavat muutoksessa. Osaat analysoida toimintaasi viestijänä ja osaat kehittää esimiesvalmiuksia.