Siirry suoraan sisältöön

Ruokarohkeutta ja iloa – johdanto kestävään ruokakasvatukseen (1op)

Toteutuksen tunnus: C-10065-SX00GQ02-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2025 - 30.06.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
01.12.2025 - 31.07.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
1 op
Korkeakoulu
Metropolia Ammattikorkeakoulu, 1.12.2025 - 31.7.2026 Metropolia Moodle -verkkokurssi. Jatkuva ilmoittautuminen 1.12.2025 - 30.6.2026 välillä. Moodle avataan opiskelijoille 8.12.2025. Verkkokurssi ei sisällä pakollisia aikaan sidottuja tapaamisia. Moodle-tehtävät tehdään annetussa järjestyksessä, opintojaksolla voi kuitenkin edetä omaan tahtiin. Opettajat tarkistavat suoritukset kahden kuukauden välein: helmikuussa, huhtikuussa, kesäkuussa ja elokuussa.
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 20
Opintojakso
C-10065-SX00GQ02

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Sisällön jaksotus

Kurssi jakaantuu seuraavasti (arvioitu ajankäyttö): Orientaatio (1 h) Mitä on ruokakasvatus (6 h) Ruokavalinnat ravitsemussuositusten mukaan (6 h) Minä ruokakasvattajana (6 h) Ruokakasvatus käytännössä (6 h) Lopputesti (2 h)

Tavoitteet

Osaamistavoitteena on, että: - Opiskelija ymmärtää alle kouluikäisen lapsen ruokakasvatuksen perusteet - Opiskelija ymmärtää ravitsemussuosituksien perusteet ja tarkoituksen - Opiskelija ymmärtää oman roolinsa myönteisenä, lapsilähtöisenä ruokakasvattajana - Opiskelija saa valmiuksia ruokakasvatuksen käytännön toteuttamiseen

Sisältö

Opintojakson aiheena on: - Kestävän, kannustavan ja iloa tuottavan ruokakasvatuksen perusteet - Kestävät ja terveyttä edistävät ruokasuositukset ja -valinnat - Lapsilähtöisen ruokakasvatuksen perusteet - Oman ruokakasvattajaroolin reflektointi

Aika ja paikka

1.12.2025 - 31.7.2026 Metropolia Moodle -verkkokurssi. Jatkuva ilmoittautuminen 1.12.2025 - 30.6.2026 välillä. Moodle avataan opiskelijoille 8.12.2025. Verkkokurssi ei sisällä pakollisia aikaan sidottuja tapaamisia. Moodle-tehtävät tehdään annetussa järjestyksessä, opintojaksolla voi kuitenkin edetä omaan tahtiin. Opettajat tarkistavat suoritukset kahden kuukauden välein: helmikuussa, huhtikuussa, kesäkuussa ja elokuussa.

Oppimateriaalit

Kurssi toteutuu suomeksi. Opiskeltava materiaali tarjotaan Metropolia Moodle -oppimisympäristössä. Materiaali pohjautuu seuraaviin suosituksiin: Terveyttä ja iloa ruoasta - varhaiskasvatuksen ruokailusuositus 2018 Kestävää terveyttä ruoasta - kansalliset ravitsemussuositukset 2024

Opetusmenetelmät

Opintojakso opiskellaan itsenäisesti aikaan ja paikkaan sitomattomasti verkossa Metropolian Moodle-oppimisympäristössä. Työmuotoina itsenäisesti opiskeltava opintomateriaali ja siihen liittyvät oppimistehtävät. Materiaalit ja reflektoivat tehtävät sisältävät lukemista, kuuntelemista ja kirjoittamista.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssiin ei kuulu tenttiä, mutta hyväksytty suoritus edellyttää tehtävien tekemisen ja palauttamisen ohjeiden mukaisesti. Lopputestissä opiskelija pääsee arvioimaan omaa osaamistaan.

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op:n verkkokurssilla opiskellaan itsenäisesi. 1 op vastaa 27 h.

Siirry alkuun