Ruokarohkeutta ja iloa – johdanto kestävään ruokakasvatukseen (1op)
Toteutuksen tunnus: C-10065-SX00GQ02-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.12.2025 - 30.06.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 01.12.2025 - 31.07.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 1 op
- Korkeakoulu
- Metropolia Ammattikorkeakoulu, 1.12.2025 - 31.7.2026 Metropolia Moodle -verkkokurssi. Jatkuva ilmoittautuminen 1.12.2025 - 30.6.2026 välillä. Moodle avataan opiskelijoille 8.12.2025. Verkkokurssi ei sisällä pakollisia aikaan sidottuja tapaamisia. Moodle-tehtävät tehdään annetussa järjestyksessä, opintojaksolla voi kuitenkin edetä omaan tahtiin. Opettajat tarkistavat suoritukset kahden kuukauden välein: helmikuussa, huhtikuussa, kesäkuussa ja elokuussa.
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 20
- Opintojakso
- C-10065-SX00GQ02
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Sisällön jaksotus
Kurssi jakaantuu seuraavasti (arvioitu ajankäyttö): Orientaatio (1 h) Mitä on ruokakasvatus (6 h) Ruokavalinnat ravitsemussuositusten mukaan (6 h) Minä ruokakasvattajana (6 h) Ruokakasvatus käytännössä (6 h) Lopputesti (2 h)
Tavoitteet
Osaamistavoitteena on, että: - Opiskelija ymmärtää alle kouluikäisen lapsen ruokakasvatuksen perusteet - Opiskelija ymmärtää ravitsemussuosituksien perusteet ja tarkoituksen - Opiskelija ymmärtää oman roolinsa myönteisenä, lapsilähtöisenä ruokakasvattajana - Opiskelija saa valmiuksia ruokakasvatuksen käytännön toteuttamiseen
Sisältö
Opintojakson aiheena on: - Kestävän, kannustavan ja iloa tuottavan ruokakasvatuksen perusteet - Kestävät ja terveyttä edistävät ruokasuositukset ja -valinnat - Lapsilähtöisen ruokakasvatuksen perusteet - Oman ruokakasvattajaroolin reflektointi
Aika ja paikka
1.12.2025 - 31.7.2026 Metropolia Moodle -verkkokurssi. Jatkuva ilmoittautuminen 1.12.2025 - 30.6.2026 välillä. Moodle avataan opiskelijoille 8.12.2025. Verkkokurssi ei sisällä pakollisia aikaan sidottuja tapaamisia. Moodle-tehtävät tehdään annetussa järjestyksessä, opintojaksolla voi kuitenkin edetä omaan tahtiin. Opettajat tarkistavat suoritukset kahden kuukauden välein: helmikuussa, huhtikuussa, kesäkuussa ja elokuussa.
Oppimateriaalit
Kurssi toteutuu suomeksi. Opiskeltava materiaali tarjotaan Metropolia Moodle -oppimisympäristössä. Materiaali pohjautuu seuraaviin suosituksiin: Terveyttä ja iloa ruoasta - varhaiskasvatuksen ruokailusuositus 2018 Kestävää terveyttä ruoasta - kansalliset ravitsemussuositukset 2024
Opetusmenetelmät
Opintojakso opiskellaan itsenäisesti aikaan ja paikkaan sitomattomasti verkossa Metropolian Moodle-oppimisympäristössä. Työmuotoina itsenäisesti opiskeltava opintomateriaali ja siihen liittyvät oppimistehtävät. Materiaalit ja reflektoivat tehtävät sisältävät lukemista, kuuntelemista ja kirjoittamista.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kurssiin ei kuulu tenttiä, mutta hyväksytty suoritus edellyttää tehtävien tekemisen ja palauttamisen ohjeiden mukaisesti. Lopputestissä opiskelija pääsee arvioimaan omaa osaamistaan.
Kansainvälisyys
-
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op:n verkkokurssilla opiskellaan itsenäisesi. 1 op vastaa 27 h.